Wereldreizigers.nl
Home » Zuid-Amerika » Colombia » Alternatieve must-see’s in Medellin | Traditionele Colombiaanse cultuur

Alternatieve must-see’s in Medellin | Traditionele Colombiaanse cultuur

Als je een goede indruk van Medellin wilt krijgen, mogen deze vijf alternatieve must-sees in Medellin, de tweede stad van Colombia niet ontbreken. We nemen je mee langs de mooiste plekjes waar je nog echt kunt genieten van de traditionele, Colombiaanse cultuur en waar je even weg bent van de gebaande paden. De standaard top 10 lijstjes kennen we allemaal wel inmiddels, dus laat je vandaag verrassen en bezoek de minder bekende plekjes van deze prachtige stad.

Lees ook: Rondreis door het kleurrijke Colombia | Zo veel meer dan Pablo Escobar

1. Salon Malaga

De ultra-traditionele Salon Malaga is een van Medellin’s belangrijkste beschermers van de lokale paisa-cultuur en een van de coolste plaatsen om te bezoeken voor een koffie of een biertje. Hier vindt je geen reggaeton en zelfs salsa wordt als te modern beschouwd. Nee, Salon Malaga is niet zomaar een plek in Medellin, het is absoluut één van de culturele must sees in Medellin. Malaga’s platenspelers spelen mogelijk meer bakeliet 10″ platen uit de jaren vijftig en zestig dan vinyl.

Salon Malaga, Medellin
Salon Malaga, Medellin

Zondagen zijn bijzonder leuk als liefhebbers van de hele stad hierheen komen om te dansen op traditionele muziekgenres zoals porro, cumbia en tango. Het is makkelijk om er te komen, want het ligt bijna onder het metrostation van San Antonio.

2. Cerro El Volador

De Cerro El Volador is een natuurreservaat dat praktisch in het geografische hart van Medellin ligt. Het is één van de gangbare must sees in Medellin, maar daarom niet minder leuk.

Foto: Julio C. Londoño Á. | Cerro El Volador

De beheerders van het natuurpark proberen al decennia lang de traditionele vegetatie te behouden die de Valle de Aburra kenmerkt. Ondanks het feit dat het park midden in de stad ligt, is het rustig en is het perfect voor picknicks en biedt het een van de beste panoramische uitzichten van de stad.

3. Medellin’s House of Memory Museum

Niet de gelukkigste plek in Medellin. Het Medellin’s House of Memory Museum is gewijd aan de vele slachtoffers van het gewapende conflict en de drugshandel in Colombia.

House of Memory Museum | Must sees Medellin
House of Memory Museum | Must sees Medellin

In een stad waar velen het geweld liever vergeten, probeert het museum het beruchte verleden van de stad onder de aandacht te brengen om te voorkomen dat dergelijk geweld ooit nog voorkomt. Voor bezoekers is het de perfecte plek om te leren over de sociale geschiedenis van Medellin, hoe de inwoners en slachtoffers van de stad het geweld hebben ervaren en hoe ze het proberen te overwinnen.

Lees ook: Reisinformatie Colombia – Alles wat je van tevoren moet weten

4. Begraafplaats San Pedro

De begraafplaats van San Pedro is een museum en een cultureel centrum. Niet alleen is de prachtig ontworpen begraafplaats de thuisbasis van vele beroemde en beruchte bewoners van Medellin, het organiseert vaak evenementen of exposities.

Begraafplaats San Pedro | Must sees Medellin
Begraafplaats San Pedro | Must sees Medellin

De begraafplaats ligt niet in het beste deel van de stad en is moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer, maar elke taxichauffeur weet hoe hij je er moet brengen.

Lees ook: Must see Colombia | Nationaal Park Rosario en San Bernardo Corals

5. Comuna 13

Medellin’s westelijke Comuna 13 is lang een van de meest gewelddadige plaatsen in de stad geweest. De stad, en met name  Comuna 13, is echter  veranderd en nu de meest drukke wijk van de stad en kan nu eindelijk de rest van de wereld laten zien hoe cool, kleurrijk en cultureel actief het is.

Comuna 13, Graffiti tour | Must sees Medellin
Comuna 13, Graffiti tour | Must sees Medellin

Aanrader is om de graffiti-tour te doen die door het lokale hiphopcentrum Casa Kolacho wordt georganiseerd.

Lees ook: 20 Must Sees in Zuid-Amerika | Voer voor je Bucketlist ✔️

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link