Wereldreizigers.nl

Colombia

Colombia is een land vol verrassingen. Hoofdstad Bogota is een ongekend voorbeeld van Zuid-Amerikaanse passie terwijl de binnenlanden je overstelpen met jungles en regenwouden. Het land staat natuurlijk vooral bekend om zijn drugsverleden. Vooral in de jaren ‘90 zorgde drugsbaas Escobar voor veel spannende krantenartikelen. Inmiddels heeft de Colombiaanse regering de strijd tegen cocaïnehandel iets meer onder controle. Ook groeperingen als FARC worden nog steeds dagelijks keihard aangepakt. Je hoeft niet bang te zijn om naar Colombia te reizen. Voor de avontuurlijk ingestelde reiziger is het een fascinerend land, met een overweldigende natuur en een nog niet door het toerisme verpest land. Houd wel in de gaten welke regio’s om een verhoogde alertheid vragen.

Bogota en Cartagena

Bogota is het chaotische middelpunt van het Colombia land. Met zijn vele universiteiten, uitgaanswijken, winkels en drukke wegen laat Bogota een wervelend gezicht zien. Houd er wel rekening mee dat de buitenwijken voornamelijk het thuis zijn van de arme Colombianen die geen cent te makken hebben. Colombia kent nog een paar steden die vooral naamsbekendheid hebben gekregen door hun drugsverleden, zoals bijvoorbeeld Medellin en Cali. Havenstad Cartagena is een pareltje onder de Colombiaanse steden. De havenstad draagt een koloniaal verleden met zich mee dat is terug te zien op elke straathoek.

Colombiaanse natuur

De natuur in Colombia bestaat voornamelijk uit regenwoud en jungles. Het Amazonegebied maakt ook deel uit van Colombiaanse natuurpracht. In de kustplaatsen en op de paradijselijke eilandjes liggen bloedmooie witte stranden terwijl het Andesgebergte juist weer het toonbeeld is van Colombiaanse ruigheid. Toch zijn het vooral de regenwouden die iedereen versteld doen staan met hun diversiteit aan flora en fauna. Vamos!

reiseuhu de JINIW3yzobc unsplash 1 | must sees in Zuid-Amerika | Wereldreizigers.nl

Kleurrijk Colombia | De 5 mooiste steden

Colombia is een kleurrijk en divers land. Ooit werd het land vermeden door reizigers, maar inmiddels staat Colombia hoog op de lijst van veel reizigers die Zuid-Amerika willen ontdekken. De cultuur en de keuken van het...

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »