Wereldreizigers.nl
death valley national park roadtrip usa 7610 | digital nomad | Wereldreizigers.nl

DIGITAL NOMAD | 100 essentiële tips om online geld te verdienen

Droom je van een leven als Digital Nomad? Deze ‘Digital Nomad’ met 100 essentiële tips is bedoeld voor zowel startende als digital nomads die graag online iets willen opbouwen en locatie onafhankelijk willen werken. Dit enorme artikel met 100 tips zal je hopelijk helpen om je om je website of onderneming te laten groeien. Een online bedrijf waar je van volledig van kunt leven.

De 100 tips zijn verdeeld in 10 categorieën. Alle tips komen voort uit mijn eigen ervaringen als reisblogger. Met deze 100 tips kun je bijvoorbeeld een (reis)blog starten, snel groeien en verder uitbouwen tot een bedrijf om er geld mee verdienen. Met deze 100 tips kun je een bestaan als Digital Nomad opbouwen.

Zie deze lijst dan ook als een soort bijbel voor Digital Nomads. Het is een dik boek met enorm veel informatie waar je altijd even op kan terugvallen als je vastzit, of even niet meer weet waar je de focus op moet leggen. Heel veel succes met het bouwen van je bedrijf en als je nog met vragen zit, stel ze gerust in de reacties!

10x tips voor startende Digital Nomads

Of je nu een website start waarop je online cursussen verkoopt, mama blogger wordt of een reisblog start, iedereen moet ergens beginnen. En omdat er als beginnend Digital Nomad zo veel dingen zijn waar je rekening mee moet houden, gaan we eerst even terug naar de basis. Om je te helpen een online bestaan op op te starten heb ik hieronder 10 basis tips voor startende Digital Nomads voor je verzameld.

Chris aan het Sandboarden in de woestijn
Chris aan het Sandboarden in de woestijn
 1. Kies een goede domeinnaam: Je online portfolio valt of staat met een goede website. Daarom is dit misschien wel de belangrijkste tip die ik kan geven. Kies een domeinnaam waarbij een gebruiker of potentiële klant direct ziet wat het onderwerp van de website is. Kies een domeinnaam die iemand niet snel zal vergeten. Houd het eenvoudig en zo kort mogelijk. Overweeg om (flink) geld te betalen voor een goede domeinnaam. Het maakt namelijk wel degelijk een groot verschil.
 2. Begin met een duidelijke niche: Focus op een specifiek onderwerp. Neem deze website (Wereldreizigers.nl) als voorbeeld! Er zijn 10-duizenden reisblogs maar er zijn er maar enkele die zich echt richten op het maken van een wereldreis. De specifieke niche helpt bij het aantrekken van een doelgroep en maakt het gemakkelijker om content te creëren die aansluit bij jezelf en de interesses van je lezers.
 3. Maak gebruik van sociale media: Gebruik platforms zoals Instagram, Facebook, TikTok of YouTube om te connecten met je publiek en te laten zien waar je bent en wat je aan het doen bent. Deel ook foto’s en video’s van je werk om je publiek te betrekken en hen te inspireren. Let op: Doe dit echter wel met mate. Let op dat je niet teveel tijd steekt in social media, tijd die je beter kunt steken in het verder uitbouwen van je eigen website…
 4. Maak gebruik van SEO: Optimaliseer je website voor zoekmachines door relevante zoekwoorden te gebruiken en een goede structuur te gebruiken. Dit helpt bij het verhogen van de zichtbaarheid van je blog in zoekresultaten. Meer tips wat betreft SEO lees je bij het hoofdstuk ‘10x tips voor website SEO‘.
 5. Maak gebruik van foto’s en video’s: Voeg goede afbeeldingen en video’s toe aan je blogpost om je verhalen vorm te geven en je lezers te helpen zich een beter beeld te vormen van hetgeen wat je promoot of verkoopt. Ik leg de nadruk op goede, want kwaliteit is belangrijk. Meer tips wat betreft fotografie voor (reis)blogs vind je bij het hoofdstuk ‘10x Tips voor (reis)blog fotografie‘.
 6. Breng unieke content: Probeer unieke perspectieven te bieden. Geef mensen een reden om jouw website te bezoeken in plaats van die van iemand anders. Geef het een persoonlijke twist. Wij plaatsen als reisblog zijnde bijvoorbeeld nooit de standaard ‘houd je vriendin’s hand vast bij de Grand Canyon foto‘ of video’s waarin een reizigster een pirouetje doet in een leuk jurkje met een hoedje op in Bali. Dat vinden wij namelijk echt te cheesy en daar staat het internet al helemaal vol mee…
 7. Gebruik een e-mail nieuwsbrief: Iets waar ik zelf geen tijd in steek, maar waar anderen veel succes uit halen. Vraag aan je lezers om zich aan te melden voor je e-mailnieuwsbrief en stuur regelmatig updates over nieuwe blogposts, tips en aanbiedingen. Terugkerende bezoekers zijn waardevolle bezoekers.
 8. Monitoren en analyseren: Houd bij hoeveel mensen je blog bezoeken, hoe lang ze blijven, welke pagina’s het meest populair zijn en hoe ze naar je website komen. Dit helpt je om te begrijpen hoe je je website kunt verbeteren en om gerichter te schrijven voor je publiek. Scoort een blog of pagina goed onder je lezers? Bouw daar dan op uit!
 9. Promoot je website: Doe aan online marketing door gastblogs op andere websites te schrijven. Ook kun je content samenwerkingen opzetten met andere Digital Nomads, waarbij je elkaars website promoot. Tot slot kun je actief deelnemen aan forums om daar je website onder de aandacht te brengen.
 10. Wees geduldig: Houd er rekening mee dat het tijd kost om een groot publiek te bereiken! Veel reisblogs verdwijnen bijvoorbeeld net zo snel als ze ontstaan omdat ze geen snelle resultaten boeken. Bij Digital Nomads in spé zie ik hetzelfde gebeuren. Het gebeurt niet overnacht. Reken zomaar op 1 of 2 jaar hard werken voordat je echt resultaten gaat zien.

10x tips voor gevorderde Digital Nomads (apps en plugins)

Je hoeft tegenwoordig geen coder of webdesigner meer te zijn om zelf een website te bouwen. WordPress maakt een website online zetten met een druk op de druk mogelijk, alsof je een app installeert. Qua design en functionaliteit is een standaard installatie van WordPress echter erg basic, dus zal je gaandeweg premium (lees: betaalde) thema’s en plugins moeten gaan gebruiken om je site beter vorm te geven en te optimaliseren voor een groter publiek.

Wie enkele tientallen of honderden euro’s durft te investeren in Premium thema’s en plugins voor zijn of haar website, zal efficiënter werken en meer tijd over houden voor andere belangrijke zaken. Als ik iets heb geleerd van de afgelopen 10 jaar websites bouwen en (reis)bloggen, dan is het wel dat onderstaande WordPress programma’s en plugins essentieel zijn gebleken. Dit zijn mijn persoonlijke tips voor gevorderde websites. 10 apps en plugins die wat mij betreft het onderzoeken waard zijn.

Een foto van Banff National Park in hoogwaardige kwaliteit in WebP formaat. Slechts 400Kb m.b.v. WebP en Imagify. Klik om uit te vergroten.
Een foto van Banff National Park in hoogwaardige (online) kwaliteit in WebP formaat. Slechts 400Kb m.b.v. WebP en Imagify. Klik om uit te vergroten.
 1. WordPress: Er zijn 2 miljard websites op het internet en 835 miljoen draaien volledig op WordPress. WordPress is openbaar, gratis en community driven. Het is van alle webbuilders die er zijn het makkelijkst in gebruik en werkt grotendeels automatisch. Perfect voor zowel beginnende als gevorderde websites.
 2. Envato Elements: Een absolute must voor gevorderde websites. Envato Elements is de grootste en meest populaire database voor content creators ter wereld. Je betaald een maandelijks bedrag (14,50 per maand) maar daar krijg je wel heel wat voor terug. Kies bijvoorbeeld uit ruim 36.000 unieke premium thema’s voor je WordPress website, duizenden premium plugins, miljoenen stock foto’s, video’s en muziek, graphics, video templates en ga zo maar door. Wat mij betreft is dit de ultieme ‘Spotify voor content creators’.
 3. YOAST SEO: YOAST is een Nederlands bedrijf en de SEO plugin van YOAST is één van de meest geïnstalleerde WordPress plugins ter wereld. De gratis versie brengt je website al snel een aantal flinke SEO stappen verder. Ben je echter serieus met je website bezig? Investeer dan 99 euro voor één van de meest waardevolle Premium plugins die je ooit zult gebruiken.
 4. WP-Rocket: Snelheid is key voor SEO. De naam zegt het al, met de WP-rocket plugin genereer je raketsnelheden op je website. Met een druk op de knop laden je website pagina’s tot wel 80% sneller. Een essentiële en gemakkelijk te gebruiken plugin die vrijwel alles op de automatische piloot voor je instelt.
 5. Imagify: Van de makers van WP-Rocket. Je website staat inmiddels vol met grote, prachtige foto’s die je website verrijken maar tegelijkertijd ook een stuk langzamer maakt. Met Imagify converteer je (volledig automatisch) al je foto’s (zowel oude als nieuwe) in WordPress naar de nieuwe WebP standaard. Foto’s laden met deze tool 70% sneller zonder zichtbaar kwaliteitsverlies en je kunt de plugin koppelen aan WP-rocket voor een extra snelheidsboost.
 6. Social Snap: Met de Social Snap plugin maak je het delen van berichten op onder andere social media kinderlijk eenvoudig. Wist je trouwens dat lezers van Wereldreizigers.nl verreweg het meest gebruik maken van de ‘Delen via WhatsApp knop’ aan de linkerkant van het scherm, of onderin de balk op mobiel? Now you do!
 7. Lasso Links: Je schrijft door de jaren heen honderden artikelen met daarin duizenden links. Vooral affiliate links verlopen nogal eens waardoor jouw bezoekers, de potentiële klanten dus, op dode links uitkomen. Slecht voor SEO en slecht voor je omzet. Lasso Links maakt het beheren van al je affiliate links gemakkelijk. Mocht je naderhand iets moeten aanpassen aan de links, dan zorgt Lasso ervoor dat het op je hele website gebeurt, niet slechts in één artikel. Lasso heeft mij door de jaren heen honderden uren bespaard. Letterlijk.
 8. WooCommerce: Maak van je website in een handomdraai een webwinkel. Met de WooCommerce plugin voeg je gemakkelijk goederen aan je website toe om te verkopen, zowel fysiek (bijvoorbeeld rugtassen) als digitaal (online cursus, presets, video’s, PDF’s, etc.).
 9. Complianz: Heb je ook zo’n hekel aan die cookie-banners die je op elke website te zien krijgt? Ik ook… Helaas is dit echter wel verplicht in de EU en achter dit vervelende knopje zit veel juridische jargon, wat voor ons normale mensen nauwelijks te begrijpen is. Zorg om toekomstige problemen te voorkomen ervoor dat je website volledig voldoet aan alle privacy regels met de Complianz plugin. De plugin zorgt niet alleen voor een eenvoudige cookie banner maar ook voor goed geschreven privacy pagina’s en disclaimers.
 10. Keep it clean: Je gebruikt apps en plugins om je website te verbeteren, logisch. Realiseer je echter dat elke plugin die je aan je website toevoegt een potentieel risico is en de website zwaarder en trager maakt, wat dus weer ten koste gaat van de snelheid en veiligheid. Zorg voor een snel thema en beperk het aantal plugins dat je gebruikt. Wees kritisch. Durf plugins die niet veel extra’s toevoegen, te verwijderen van je website. Less is more!

10x tips om je website snel te laten groeien

Een Digital Nomad website succesvol maken begint met groei. Je hebt lezers (bezoekers) nodig op je website om er überhaupt interactie mee te hebben. Ook heb je zo veel mogelijk website bezoekers nodig om er iets aan te kunnen verdienen. Hieronder heb ik daarom essentiële tips voor zowel beginnende als gevorderde websites verzameld. Dit zijn 10x tips om je Digital Nomad website snel te laten groeien.

Chris in Death Valley | Tips voor reisblogs
Chris in Death Valley | Tips voor Digital Nomad websites
 1. Zorg voor kwalitatief goede inhoud: Zorg ervoor dat je inhoud interessant, informatief en uniek is. Gebruik goede beelden en video’s om je inhoud visueel aantrekkelijk te maken. Is je content sterk afhankelijk van fotografie, omdat je bijvoorbeeld veel reist en op mooie plekken bent? Gebruik dan een fatsoenlijke camera in plaats van je smartphone want ja, het maakt echt een verschil.
 2. Wees actief op social media: Gebruik social media om je inhoud te delen en om met je lezers te communiceren. Hierdoor kun je een grotere bereik creëren en nieuwe lezers aantrekken. Let alleen wel op dat je niet teveel tijd steekt in social media. Tijd die je beter kunt steken in je eigen website.
 3. Zorg voor een aantrekkelijk ontwerp: Zorg ervoor dat je website er aantrekkelijk uitziet en gemakkelijk te navigeren is. Een zoekfunctie is tevens essentieel. Een professioneel uitziende website zal meer vertrouwen wekken bij je lezers.
 4. Maak gebruik van SEO: Dit heb ik al eerder benoemd, maar het is ontzettend belangrijk! Optimaliseer je website voor zoekmachines zodat je hoger in zoekresultaten komt te staan en makkelijker gevonden wordt door nieuwe lezers. Meer tips wat betreft SEO lees je bij het hoofdstuk ‘10x tips voor website SEO‘.
 5. Gastbloggen: Gastbloggen op Wereldreizigers.nl of op andere blogs of websites kan helpen om je merknaam te verspreiden en om nieuwe lezers aan te trekken. Zorg ervoor dat je bij een gastblog ook altijd een link mag invoegen naar je website voor SEO doeleinden.
 6. Netwerken: Neem deel aan online communities of groepen en neem contact op met andere Digital Nomads om samen te werken. Ondersteun elkaar – samen maakt sterk zeker als je nog in de beginfase zit. Onderschat trouwens ook niet de kracht van LinkedIn, waar je zien en gezien kunt worden door gelijkgestemden in jouw specifieke branche.
 7. Zorg dat je in het nieuws komt: Ga je een unieke reis maken? Heb je ene uniek concept bedacht, of doe je iets terug voor de maatschappij? Contacteer dan lokale nieuwspagina’s en probeer een interview te scoren. Nieuwspagina’s hebben vaak een groot bereik en zijn in staat om in korte tijd veel bezoekers naar je website te sturen. Ook zijn de links vanaf nieuwswebsites goud waard wat betreft SEO.
 8. Verzamel testimonials en referenties: Vraag aan tevreden lezers of klanten om een testimonial of referentie voor je website of product. Deze testimonials kun je dan gebruiken om nieuwe lezers te overtuigen om je website te bezoeken of om nieuwe adverteerders te overtuigen om advertenties te kopen.
 9. Maak gebruik van Google Analytics: Gebruik Google Analytics of een vergelijkbare tool om te zien hoe je lezers je website gebruiken en waar ze vandaan komen. Hierdoor kun je je strategie aanpassen om je blog nog succesvoller te maken.
 10. Zorg voor interactie: Zorg ervoor dat je lezers kunnen reageren op je inhoud en vraag ze om feedback. Zo kom je te weten wat ze leuk vinden aan je website en waar je eventueel nog op kunt verbeteren.

Opmerking: Houd er rekening mee dat groei van een website tijd kost en dat het niet iets is dat overnight gebeurt. Een aantal van bovenstaande punten kunnen al een verschil maken, maar het is belangrijk om door te zetten en te blijven werken aan je website, je content en marketingstrategie.

10x tips om geld te verdienen met je website

Wat voor velen start als een hobby, groeit uit tot een bedrijf. Ik spreek uit ervaring. Als je het doel hebt om geld te verdienen met je website is het handig om te weten wat wel of niet werkt. Hieronder zijn de 10 beste tips om geld te verdienen met je website (ook terwijl je als Digital Nomad reist of slaapt). Want vergeet namelijk niet: jouw website draait door. Ook als je op het strand ligt, slaapt, of iets anders aan het doen bent.

Lees ook: DIGITAL NOMAD | Hoe ik mijn passieve inkomen heb gerealiseerd

Chris in Mesa Verde, Verenigde Staten | Tips voor reisblogs
Chris in Mesa Verde, Verenigde Staten | Tips voor reisblogs
 1. Advertenties: Plaats advertenties op je blog of gebruik programma’s zoals Google AdSense om inkomsten te genereren.
 2. Affiliate marketing: Passief inkomen! Maak gebruik van affiliate marketing door links te plaatsen naar producten of diensten die je aanbeveelt op je website. Je krijgt een commissie voor elke aankoop die via jouw link gedaan wordt. Meer info lees je bij ‘10x tips voor de beste affiliate programma’s‘.
 3. Sponsored content: Werk samen met merken en bedrijven die interessant zijn voor je lezers en creëer inhoud die bij hen past. Je kunt betaald krijgen voor het maken van dergelijke inhoud. In de online wereld noemt men het meestal ‘Advertorials‘. In feite zijn Advertorials simpelweg blog-advertenties op maat die geschreven worden door jou of de klant. Wat deze advertenties effectief maakt is dat ze door de uniek geschreven content altijd goed aansluiten bij jouw website en lezers. Benieuwd wat het kost om op Wereldreizigers.nl te adverteren? Check dan onze mediakit.
 4. Product beoordelingen: Beoordeel producten die gerelateerd zijn aan jouw niche, zoals in ons geval backpacks en camera’s, en ontvang een vergoeding voor het schrijven van de beoordeling. Je kunt dit natuurlijk ook perfect combineren met affiliate marketing.
 5. How to’s of guides verkopen: Verkoop je eigen kennis. Creëer een ‘How To’ waarin je uitlegt hoe iets werkt. Dit kan een fysieke gids zijn maar ook een PDF. Geen zin om zelf iets te maken? Verkoop dan bijvoorbeeld reisgidsen of boekjes die passen bij je niche, gewoon via één van de verschillende affiliate programma’s.
 6. Verhalen verkopen als copywriter: Als je een talent hebt voor het schrijven van verhalen, kun je je verhalen verkopen aan tijdschriften of websites. Je kunt schrijven over het mama zijn, je reizen, je cursus of elk ander expertise dat je bezit. Ben je goed in het bewerken van hout? Dan zijn er vast woon- of kluswinkels die interesse hebben in je verhalen. Denk out-of-the-box. Jouw kennis, wat dat ook moge zijn, is geld waard. Via LinkedIn kun je het beste je schrijfdiensten delen om opdrachten binnen te halen. Het mooiste van alles: je hebt inmiddels al een hele website die kan dienen als portfolio en CV in één!
 7. Workshops en webinars: Bied workshops of webinars aan over onderwerpen die te maken hebben met jouw niche en verdien daar geld mee. Nodig tantes, ooms, vrienden, collega’s om je eerste workshop en webinars te testen. Vraag om feedback en doe ervaring op, voordat je je workshop of webinar aan het grote publiek presenteert. Help vervolgens mensen op weg en vraag hier een vergoeding voor.
 8. Fotografie: Als je een goede fotograaf bent, kun je je foto’s verkopen aan tijdschriften, websites en andere publicaties. Nu ik dit schrijf, herinner ik mezelf er weer aan dat ik hier zelf ook nog werk van moet maken. Ik weet van verschillende collega’s dat hier aardig wat geld in omgaat. Kom alleen niet aanzetten met foto’s die je gemaakt hebt met je smartphone
 9. E-books: Een populaire manier voor (reis)bloggers om geld te verdienen. Schrijf een e-book over reizen of over een specifiek onderwerp in jouw niche en verkoop deze via je website.
 10. Verkoop spullen die je goed bevallen: Niet in letterlijke zin natuurlijk want dat is best ingewikkeld. Maar in welke niche je op zit, er zijn altijd goederen te verkopen die er raakvlak mee hebben. Vliegtickets, laptops, supplementen, dingen in je interieur. Wat het ook moge zij, als je een goede ervaring hebt met een bepaald product dan willen je lezers dat van je horen. Je kunt daar dan via de verschillende affiliate programma’s weer geld aan verdienen.

Opmerking: Houd er rekening mee dat het verdienen van geld met een website veel tijd en hard werken vereist. Het kan een aantal maanden of zelfs jaren duren voordat je als Digital Nomad een significant inkomen kunt verdienen. Ook is het belangrijk om te onthouden dat het plaatsen van te veel advertenties of het doen van affiliate marketing ervoor kan zorgen dat de lezers minder snel terug komen op je site of zelfs afhaken. Zorg dat deze manieren van inkomsten genereren passen bij je stijl en een goede balans vormen met de inhoud van je website.

10x tips voor de beste affiliate programma’s

Affiliate Marketing is het proces waarbij een aangesloten website een commissie verdient voor het delen van producten van een ander persoon of bedrijf. Elke keer dat je lezers op deze links klikken en een aankoop doen, krijg je daar een klein percentage van. Klinkt goed toch? Dit geld kun je weer gebruiken om prachtige reizen te maken, nieuwe producten kopen om er reviews over te schrijven of toffe activiteiten te doen (bijvoorbeeld een helicoptervlucht). Ook daar kun je dan weer affiliate links in verwerken. Kortom: je creëert op de langere termijn een oneindige stroom aan geld én toekomstige ervaringen!

The happiest man on earth | Chris op de Eiger Gletsjer in Zwitserland tijdens een helicoptervlucht
The happiest man on earth | Chris op de Eiger Gletsjer in Zwitserland tijdens een helicoptervlucht

Dit zijn 10x de beste affiliate programma’s voor Digital Nomads met een eigen website of social media kanaal. Wereldreizigers.nl is bij al deze netwerken aangesloten! Maak een account aan en begin direct met het genereren van een passief inkomen.

 1. Daisycon: Één van de grotere affiliate netwerken in Europa. Sluit je via Daisycon aan bij talloze adverteerders en begin met het verwijzen van klanten.
 2. LinkPizza: Bij LinkPizza ga je gemakkelijk samenwerkingen aan met adverteerders die hun dienst of product willen promoten. Ze zijn vooral groot geworden met ‘barterdeals’, spullen in ruil voor reclame. Ook kun je via LinkPizza verdienen aan affiliate inkomsten verkregen via clicks.
 3. TradeTracker: Het grootste affiliate netwerk ter wereld met een enorm aanbod aan adverteerders waarbij je je aan kunt sluiten. Tradetracker is een must-have voor Digital Nomads.
 4. Awin: Bij Daisycon en Tradetracker niet de adverteerders gevonden die je zoekt? Awin is een andere grote speler in affiliate marketing.
 5. ShareASale: De naam zegt het al, je kunt hier hier winst van een verkoop delen. ShareASale is onderdeel van Awin en richt zich vooral op consumentenproducten. Maak een account aan om het aanbod te zien, je gaat hier absoluut affiliate partners vinden voor jouw niche. Ik heb enkele van mijn meest succesvolle partnerships via dit programma lopen.
 6. TravelPayouts: Puur gericht op reisblogs en socials die zich op reizen richten. Als je geen zin hebt in het invullen van tientallen formulieren om je aan te melden bij de honderden, als dan niet duizenden affiliate programma’s, probeer dan eens TravelPayouts. Veel reis-gerelateerde affiliate marketing programma’s zijn erbij aangesloten en hun slimme tools maken het kinderlijk eenvoudig om je overal aan te melden, zonder vele ingewikkeld formulieren.
 7. Booking.com: Ook gezicht op de reisbranche. Iedereen kent de website van Booking.com wel. Maar wist je dat je er ook geld mee kunt verdienen? Booking.com heeft regelmatig acties waarmee je geld kunt verdienen, bijvoorbeeld door vrienden door te verwijzen.
 8. GetYourGuide: Wat mij betreft het beste affiliate netwerk voor het verkopen van tours en activiteiten op reisblogs. GetYourGuide heeft een wereldwijd aanbod waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken over tientallen verschillende affiliate programma’s per land of werelddeel.
 9. Whitepress: Whitepress is een platform waar je je website kunt aanmelden om adverteerders te trekken. Het is één van de grootste ter wereld en elke niche is hier vertegenwoordigt. Je bepaalt zelf de voorwaarden en de prijs. Nodig andere bloggers en adverteerders uit om extra affiliate inkomsten te genereren.
 10. Bol.com: De Nederlandse webwinkel Bol.com leent zich perfect voor affiliate marketing! Deel alle (reis)producten die je zelf gebruikt op je website en vertel waar mensen het kunnen kopen (bij bol.com dus). Voor elk artikel wat Bol.com vervolgens verkoopt via jouw links, verdien je een paar cent of euro.

10x tips voor website SEO

Onderstaande SEO tips zijn tips voor gevorderde websites en Digital Nomads. Het hele SEO wereldje is namelijk een vak apart en helaas zal je hier echt je weg in moeten vinden om succesvol te zijn. Ik durf zelfs te zeggen dat goede SEO kennis net zo belangrijk, of misschien wel belangrijker is dan het maken van goede content en het schrijven van goede blogs. Wie geen verstand heeft van SEO, zal (veel) meer tijd nodig hebben om te groeien.

Bezoekersaantallen Wereldreizigers.nl in december 2022 | Tips voor reisblogs
Bezoekersaantallen Wereldreizigers.nl in december 2022 | Tips voor reisblogs

Neem de onderstaande tips dan ook ter harte en overweeg om online meer te weten te komen over SEO. YOAST heeft bijvoorbeeld een gigantische database aan gratis SEO artikelen die je kunt lezen. Als dat niet genoeg voor je is, kun je ook een online cursus volgen om je SEO kennis bij te spijkeren. Durf te investeren in je eigen toekomst.

 1. Keyword research: Zorg ervoor dat je weet welke zoekwoorden relevant zijn voor je website en niche en gebruik deze keywords herhaaldelijk in je titels, intro, meta-beschrijving, overige inhoud en zelfs afbeeldingen.
 2. Maak gebruik van interne links: Zorg voor een goede interne linkstructuur op je website. Dat wil zeggen dat categorieën bijvoorbeeld logisch onder elkaar vallen. Plaats ook in je inhoud interne links naar andere relevante pagina’s of artikelen. Onderschat de kracht van interne links niet!
 3. Gebruik alt-tekst bij afbeeldingen: Zorg ervoor dat je afbeeldingen een alt-tekst hebben met een beschrijving van de afbeelding en gebruik zoekwoorden hierin. Realiseer je dat Google afbeeldingen grotendeels indexeert op basis van de alt-tekst.
 4. Zorg voor unieke en kwalitatief goede inhoud: Zoekmachines houden van inhoud die uniek en van hoge kwaliteit is. Zorg dat je regelmatig nieuwe en relevante inhoud publiceert en probeer zeker in het begin niet de concurrentie aan te gaan met grote spelers door dezelfde titels en keywords te gebruiken (bijvoorbeeld top 10 lijstjes).
 5. Maak gebruik van rich snippets: Rich snippets zijn een soort samenvatting van je inhoud die worden getoond in zoekresultaten. Hierdoor kan je website er aantrekkelijker uitzien en kan je meer kliks genereren. Google doet dat grotendeels automatisch, maar het helpt absoluut om technisch alles voor Rich Snippets goed voor elkaar te hebben. De YOAST SEO plugin helpt je hierbij.
 6. Maak gebruik van social media: Social media kan helpen om je website onder de aandacht te brengen en om meer verkeer naar je blog te trekken. Veel activiteit op je social media kanalen (mensen die doorklikken naar je website), kan daarnaast ook een positief effect hebben op je Google indexeringen. Ik blijf het echter herhalen: social media converteert minder goed (lees: is moelijker om geld mee te verdienen) en het is niet van jou. Het zal ook nooit van jou worden. Regelmatig worden social media pagina’s zoals Instagram plotseling verwijderd. Steek daarom meer tijd in je eigen website dan in social media.
 7. Optimaliseer je blog voor mobiele gebruikers: Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon om te zoeken, dus zorg dat je blog gemakkelijk te gebruiken is op een mobiel apparaat. Sterker nog, bouw je website vooral gericht op mobiele gebruikers! Bijna 75% van alle bezoekers van Wereldreizigers.nl bezoekt de website met een smartphone. Laat dat even op je inwerken als je je website bouwt en/of optimaliseert.
 8. Zorg voor een snelle laadtijd: Zoekmachines (en gebruikers) houden niet van langzame websites. Gebruik tools zoals Google PageSpeed Insights om de snelheid van je reisblog te meten en verbeter deze waar nodig. Bij het hoofstuk ‘10x tips voor gevorderde websites (apps en plugins)‘ lees je meer over de belangen van website snelheid.
 9. Maak gebruik van backlinks: Het internet valt en staat met backlinks. Backlinks zijn links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Zonder inkomende links, wordt niemand online gevonden. Goede backlinks van bekende websites en Digital Nomad collega’s zijn essentieel om je online autoriteit te verhogen en om beter gevonden te worden in zoekresultaten. Wereldreizigers.nl ruilt bijvoorbeeld regelmatig links met startende reisblogs om meer inkomende links te genereren. Jij linkt naar ons, wij linken terug vanaf een aantal startpagina’s. Win-win! Interesse? Neem dan contact met ons op.
 10. Zorg voor een goede structuur van je URL’s: Maak gebruik van logische en gemakkelijk te lezen URL’s, met zoekwoorden erin opgenomen. Hierdoor kan je beter gevonden worden door zoekmachines en het is ook makkelijker voor bezoekers om te onthouden en door te geven. Verwijder nietszeggende woorden zoals de-het-ze-je-jij-in-uit-aan-op uit je URL’s. Keep it clean!

Tot slot: Houd er rekening mee dat zoekmachine optimalisatie een continu proces is en dat er steeds veranderende algoritmes zijn. Het is daarom belangrijk om up-to-date te blijven en aan te passen aan veranderingen. Het lezen en volgen van de YOAST SEO blog, kan ik iedereen aanraden om op de hoogte te blijven van de laatste SEO ontwikkelingen. Zet deze pagina in je favorieten zodat je hem niet meer vergeet.

10x tips voor populaire reisblog onderwerpen

Dit hoofdstuk richt zich puur op Digital Nomads in de reisbranche. Populaire bestemmingen trekken een groter publiek. Niet alleen in het land zelf, maar ook op je reisblog. Als je je graag richt op unieke bestemmingen, blijf dat dan vooral doen! Maar vergeet niet dat hoe meer mensen ergens naar zoeken op het internet, hoe groter het potentiële aantal website bezoekers is. Het lastige hieraan is echter wel, dat de concurrentie in Google doorgaans ook hevig is.

Probeer daarom een niche te vinden die bij je past en combineer deze met enkele populaire onderwerpen zodat je alsnog kunt scoren in Google. Hieronder vind je 10 tips voor populaire reisblog onderwerpen om te overwegen.

De Golden Gate Bridge en San Francisco met zonsopkomst | Foto genomen vanaf Battery Spencer Viewpoint
De Golden Gate Bridge en San Francisco met zonsopkomst | Foto genomen vanaf Battery Spencer Viewpoint

Lees ook: Top 10 | Wat zijn de goedkoopste landen voor een wereldreis?

 1. Budgetreizen: Geef tips over hoe je op een budget kunt reizen, zoals goedkope accommodaties, vervoer en eten. Backpacken is een populair onderwerp en veel mensen (vooral jongeren) zoeken naar tips om goedkoop te reizen. Probeer daarom in elk artikel een deel te reserveren voor kosten en budget.
 2. Verantwoord reizen: Geef advies over hoe je een verantwoorde en duurzame reis kunt maken, zoals het kiezen van lokale accommodaties en eten en het vermijden van toeristische hotspots. Geef je lezers de mogelijkheid om te kiezen, bijvoorbeeld reizen met het vliegtuig of de trein.
 3. Familiereizen: Deel je ervaringen en tips over hoe je met kinderen op reis kunt gaan, zoals het vinden van kindvriendelijke accommodaties en activiteiten.
 4. Adventure reizen: Vertel over avontuurlijke activiteiten zoals wandelen, bergbeklimmen, raften, etc. en deel je tips over hoe je deze kunt beleven op een veilige en verantwoorde manier. Richt je vooral ook op de voorbereiding en benodigdheden. Niet alleen omdat mensen daarnaar zoeken, ook omdat dit de beste manier is om er via affiliate links iets aan te verdienen.
 5. Foodreizen: People love food! Deel je ervaringen en recensies van lokale eetgelegenheden en geef tips over hoe je lokale gerechten kunt proeven tijdens je reis. Blogs over leuke eettentjes op plek X of Y doen het eigenlijk altijd goed. Maak daar gebruik van.
 6. Luxe reizen: Vertel over luxe reizen en geef tips over hoe je de beste luxe accommodaties, restaurants en activiteiten kunt vinden. Het is een niche waarop wellicht minder wordt gezocht, maar als je het voor elkaar krijgt om met enkele luxe reizen te scoren in Google, dan zit je al snel goed. Als mensen namelijk grote bedragen betalen via jouw affiliate links, verdien je er natuurlijk ook meer aan.
 7. Culturele reizen: Deel je ervaringen over hoe je de cultuur van een bestemming kunt ervaren, zoals het bezoeken van historische locaties, musea, festivals en het ontmoeten van lokale bevolking.
 8. Solo reizen: Deel je ervaringen en tips over hoe je als solo-reiziger veilig en comfortabel kunt reizen. Dit is vooral een populair onderwerp voor jonge vrouwen. Denk aan het vinden van goedkope accommodatie, het ontmoeten van andere reizigers en het verkennen van een stad alleen.
 9. Wellness reizen: Vertel over hoe je de beste wellness-activiteiten en -oorden kunt vinden tijdens je reis, zoals yoga-retreats, spa’s en wellnesscentra. Het fijne aan dit onderwerp is dat je dit ook vaak dichtbij huis kunt doen. Het is daardoor gemakkelijker om regelmatig iets nieuws te ervaren en daarover te schrijven.
 10. Roadtrips & reisroutes: Geef tips over hoe je een mooie roadtrip of reisroute kunt plannen. Geef tips zoals het kiezen van de beste routes, het vinden van goedkope overnachtingsmogelijkheden en het verkennen van verborgen plekjes langs de weg. Je lezers willen geïnspireerd worden en als jij ervoor zorgt dat ze gemakkelijk iets kunnen plannen en plekken af kunnen vinken, zullen ze zeker terugkomen.

Opmerking: Houd in je achterhoofd dat deze onderwerpen slechts tips zijn. Het allerbelangrijkste is dat je jouw eigen unieke stijl, interesses en niche vindt om een groot en trouw publiek aan te trekken. Wees consistent!

10x tips voor (reisblog) fotografie

Ook toe te passen in andere branches en niches. Fotografie is bijvoorbeeld ook belangrijk als je productreviewer of foodblogger bent.

Veel bloggers en Instagrammers zijn het vast niet met me eens, maar laat je smartphone wat vaker liggen en maak goede foto’s met een degelijke camera. Het is wat mij betreft ook een goed aansluitend onderwerp voor je uiteindelijke doel: je website serieus nemen en je minder focussen op social media.

Lees ook: Wereldreis inspiratie | Motiveer jezelf, verander je mindset!

Thailand, 2014 | Gemaakt met een inmiddels 14 jaar oude Canon 500d en standaard lens | Tips voor reisblogs
Thailand, 2014 | Gemaakt met een inmiddels 14 jaar oude Canon 500d en standaard lens | Tips voor reisblogs

Smartphone camera’s zijn hartstikke leuk voor thuis en voor een foto van oma en je huisdier, maar niet voor één de meest belangrijke doelen in je leven: Locatie-onafhankelijk werken, online geld verdienen, een passief inkomen genereren en een leven opbouwen als Digital Nomad. Je kunt het er niet mee eens zijn, maar ik heb in onderstaand artikel uitgebreid proberen uit te leggen waarom smartphone camera’s echt een een no-go zijn, in welke niche of branche dan ook.

Lees ook: Waarom je tijdens een wereldreis GEEN foto’s maakt met je smartphone

 1. Plan je foto’s: Denk na over wat voor soort foto’s je wilt maken voordat je begint, zodat je een camera en lenzen kunt kiezen die het beste passen bij jouw situatie. Persoonlijk kies ik er altijd voor om maar één camera mee te nemen met een veelzijdige lens voor zowel dichtbij als ver weg, zodat ik onderweg geen lenzen hoef te wisselen. Draagbaarheid is voor mij persoonlijk (als reisblogger) erg belangrijk. Maar misschien voor jou als online cursus verkoper weer helemaal niet.
 2. Maak gebruik van het licht: Probeer het licht te gebruiken om je foto’s interessanter te maken. Gebruik bijvoorbeeld de ‘gouden uren’ voor het maken van landschapsfoto’s en speel met schaduwen en reflecties om diepte toe te voegen aan je foto’s.
 3. Neem de tijd: Sommige van de mooiste foto’s worden gemaakt wanneer je geduldig bent en wacht tot het juiste moment. Niemand zit te wachten op drukke foto’s waar 100 andere mensen op staan. Creëer een goede setting met een rustige achtergrond als je een bepaald product onder de aandacht wilt brengen.
 4. Experimenteer met perspectieven: Probeer verschillende perspectieven te gebruiken, zoals een laag standpunt voor architectuur of een hoog standpunt voor landschappen. Probeer gebruik te maken van diepte, door bijvoorbeeld een landschap te fotograferen waarbij ook enkele voorwerpen dichtbij de lens te zien zijn, zoals een boom of struik. Dit kun je ook toepassen bij productfotografie.
 5. Gebruik een polarisatiefilter: Een hoogwaardig Polarisatiefilter doet ook wonderen, weet ik uit ervaring. Je kunt hiermee licht vanuit een bepaalde hoek blokkeren, zodat water bijvoorbeeld reflecteert, of juist niet. Ook helpt dit filter om de kleuren in een foto echt te laten ‘poppen’, zonder dat je deze veel hoeft te bewerken. Het is de perfecte manier om over- of onderbelichting in foto’s in een handomdraai op te lossen, zonder bewerking.
 6. Gebruik een statief: Een statief kan je helpen om scherpere foto’s te maken, vooral bij weinig licht of bij het maken van lange belichtingen. Bij nachtfotografie is het zelfs essentieel. Wie graag foto’s maakt van bijvoorbeeld een mooie sterrenhemel, ontkomt er niet aan om een statief te gebruiken.
 7. Denk aan de compositie: Houd rekening met de compositie van je foto’s, zoals het gebruik van de regel van derden of het creëren van lijnen die de oog van de toeschouwer leiden. Je zal misschien denken: waar heeft hij het over? Hier kun je meer lezen over compositietechnieken in begrijpbare taal.
 8. Wees respectvol: Vraag toestemming voordat je foto’s maakt van mensen. Ik heb gemerkt dat in sommige landen mensen niet graag zomaar worden gefotografeerd. Voel dit aan of vraag gewoon of het oké is om foto’s van hem of haar te maken.
 9. Gebruik de juiste instellingen: Gebruik de juiste instellingen op je camera, zoals de diafragma, ISO en sluitertijd, om de juiste sfeer en beweging in je foto’s te creëren. Dit handmatig instellen is voor beginnende fotografen echt een leerproces (hier de perfecte uitleg). Gelukkig zijn goede camera’s tegenwoordig ook steeds slimmer en kun ook prachtige foto’s maken op de automatische stand.
 10. Bewerk je foto’s: Maak gebruik van software zoals Lightroom voor fotobewerking om de kleuren, belichting en contrast van je foto’s aan te passen en ze echt af te maken. Ik ben zelf echt geen fotoshopper, maar een beetje spelen met licht, kleur en contrast kan al een groot verschil maken. Het toegankelijke Lightroom leent zich daar perfect voor.
Chris met de Wereldreizigers.nl camper | Nachtfoto met sterrenhemel | Fuji X-T4
Chris met de Wereldreizigers.nl camper | Nachtfoto met sterrenhemel | Fuji X-T4

Lees ook: Waarom je GEEN foto’s maakt met je smartphone
Lees ook: Wat is de beste camera voor reizen? En waarom dan?

De ultieme wereldreis camera
Fujifilm X-T5 Zilver + 16-80mm
5.0

De Fujifilm X-T5 met 16-80 is de ultieme all-round wereldreis camera. Deze camera is door zowel consumentenbond als Tweakers.net meermaals uitgeroepen tot de beste systeemcamera die te koop is.

Zelfs op de automatische stand voel je je zowaar ineens een professionele fotograaf! Moeiteloos schiet je de mooiste foto's en door het veelzijdige zoombereik van de 16-80 lens haal je de actie waar ook ter wereld met gemak dichterbij.

Pluspunten:
 • De best geteste camera
 • Fantastische foto's
 • 6.2K Video
 • IBIS beeldstabilisatie
 • 5 jaar garantie
Koop nu Onze review
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

10x tips voor de beste reisblogs ter wereld

Hoe doen anderen het? Als je zelf serieus aan de slag wil met je reisblog, kijk dan ook eens goed hoe andere succesvolle (internationale) reisbloggers het doen. Hieronder vind je 10 van de beste reisblogs ter wereld, om te volgen ter inspiratie en om van te leren. Natuurlijk zijn er ook genoeg goede Nederlandse reisblogs te vinden waar je e.e.a. van kunt leren, maar dit is in ieder geval een goed begin.

Een eiland tijdens onze 5-daagse boottour in de Filipijnen | Tips voor reisblogs
Een eiland tijdens onze 5-daagse boottour in de Filipijnen | Tips voor reisblogs
 1. Wereldreizigers.nl – Eén van de grootste maar vooral de meest diverse reisblog van Nederland. We richten ons niet alleen op het maken van een wereldreis maar ook op het leven als Digital Nomad, stedentrips, reizen met een camper en zelfs dagjes of weekendjes weg.
 2. Nomadic Matt: Eén van de meest populaire reisblogs ter wereld, gericht op backpacken en budgetreizen.
 3. The Blonde Abroad: Een zeer zoetsappig maar populair reisblog gericht op vrouwen die veel solo- en avontuurlijk reizen, met veel prachtige foto’s en video’s. Voor mij persoonlijk veel te glad en ‘Instagrammerig’, maar haar enorme succes valt niet te ontkennen. Zeker het volgen waard om inspiratie op te doen.
 4. Adventure in You: Een blog gericht op onconventionele reizen en het vinden van avontuur in elke bestemming. Helaas zie ik de laatste jaren wel dat de blog vooral nog draait om lijstjes waarin ze spullen verkopen, in plaats van daadwerkelijk reizen (één van die 10 valkuilen voor reisblogs die ik onderaan dit artikel nog benoem).
 5. Adventurous Kate: Een reisblog gericht op onafhankelijke vrouwelijke reizigers, met veel tips en informatie over solo reizen. Minder populair dan The Blonde Abroad, wel authentieker.
 6. The Planet D: Een reisblog gericht op actieve reizen, met veel informatie over avontuurlijke activiteiten en bestemmingen.
 7. Travel Dudes: Een unieke reisblog gericht op budgetreizen en backpacken, met veel informatie over reisbestemmingen over de hele wereld. De Travel Dudes zijn ook gek op extreme sporten en doen alles waar je een adrenaline-stoot van krijgt. Leuk om te volgen als je zelf ook zo’n persoon bent.
 8. The Professional Hobo: Een reisblog gericht op langdurig reizen en digital nomads, met veel informatie over hoe je lang weg kunt blijven voor zo min mogelijk geld.
 9. Alex in Wanderland: Gericht op persoonlijke verhalen en avontuurlijke reizen, met veel foto’s en video’s.
 10. Nomad Revelations: Gericht op budgetreizen en off the beaten path bestemmingen, met veel informatie over backpacken en rondreizen.

10x tips voor valkuilen van Digital Nomads

De laatste 10 van 100 tips tips voor Digital Nomads, maar zeker niet de minst belangrijke. Voorkom dat je dezelfde fouten maakt als de vele Digital Nomads die je voorgingen. Wij spreken uit ervaring en hebben echt de beste bedoelingen om je op weg te helpen.

Persoonlijk vind ik het ontzettend gaaf om te zien hoeveel nieuwe reisbloggers en influencers ik jaarlijks weer ontdek. Bijna altijd zijn dit reislustige en gepassioneerde mensen die een website starten met de allerbeste bedoelingen. Ze willen locatie onafhankelijk leven, een passief inkomen genereren en een leven opbouwen als Digital Nomad. Het zijn veelal mensen die uit de ratrace in Nederland willen stappen en die willen genieten van het leven. Mensen die een droom najagen.

Chris en Malou in Antigua, Guatemala | Tips voor reisblogs
Chris en Malou in Antigua, Guatemala | Tips voor reisblogs

Ze steken er veel tijd in, maar vaak zie ik ze na één jaar of twee jaar ook net zo snel weer verdwijnen, als dat ze kwamen. Omdat ze geen resultaat zien. Meestal omdat ze zich richten op de verkeerde dingen. Zo ontzettend jammer! Om deze Digital Nomad bijbel goed af te sluiten, heb ik daarom hieronder nog een 10x tips voor valkuilen van Digital Nomads voor je verzameld. Neem deze tips ter harte en kom af en toe terug om ze nogmaals te lezen. Je zal je toekomstige zelf dankbaar zijn!

 1. Te veel social media: Realiseer jezelf dat je bouwt aan je eigen toekomst. Een website is van jezelf – jij bent de eigenaar en jij bepaalt daar wat je verkoopt. Je website kan nooit door derden worden verwijderd. Gebruik social media als een extra tool en steek er niet te veel tijd in. Het is namelijk niet van jou en het zal nooit van jou worden. Content op social media verdwijnt na 24 tot 48 uur, terwijl je website jarenlang gevonden zal worden in Google. Keep your priorities straight!
 2. Te veel gesponsorde inhoud: Iedereen moet geld verdienen en website bezoekers accepteren dat in zekere mate ook wel. Overdrijf het echter niet… Veel gesponsorde inhoud kan de geloofwaardigheid van een website in twijfel trekken en lezers afschrikken. De ‘beste jas’, de ‘beste backpack’, de ‘allermooiste 5 hotels in stad X of Y’. Het zijn allemaal artikelen die je veel tegen komt in de reisblog en influencer wereld. Het zijn helaas vaak gewoon onzin artikelen omdat er helemaal niets wordt vergeleken. Er wordt gewoon een product gepromoot. Realiseer jezelf dat je lezers niet gek zijn en hier gemakkelijk doorheen prikken. Het is niet erg om af en toe dergelijke artikelen te plaatsen, maar doe het met mate. Blijf geloofwaardig.
 3. Te weinig inhoud updaten: Een website met weinig updates kan lezers verliezen die op zoek zijn naar actuele en relevante inhoud. Ook Google vind relevantie erg belangrijk en zal minder bezoekers sturen naar websites met weinig updates. Het is daarom belangrijk om hier een balans in te vinden. Soms kun je beter enkele korte artikelen plaatsen en deze spreiden, in plaats van een hele week bezig zijn met één groot artikel. Zowel kwaliteit als kwantiteit is belangrijk.
 4. Onvoldoende onderzoek doen: Onderzoek doen voor een blogpost of social media update is belangrijk om relevante en nauwkeurige informatie te bieden aan lezers. Zorg ervoor dat wanneer je bijvoorbeeld iets vertelt over de geschiedenis of het ontstaan van een bestemming, dat wat je schrijft ook daadwerkelijk klopt. Reisbloggen of influencen is niet alleen ervaren, het is ook leren en delen.
 5. Te commercieel zijn: Veel Digital Nomads leggen al snel te veel focus op het verkopen van producten of diensten via affiliate links. Dat kan lezers afschrikken. Informeer mensen eerst, wees oprecht en verkoop daarna pas je product(en). Deze tip sluit aan bij het stukje over gesponsorde inhoud. Don’t overdo it.
 6. Slechte fotografie: Het aantal bloggers en influencers met korrelige mobiele telefoon foto’s is erg toegenomen de afgelopen jaren. Hoewel de camera’s op smartphones steeds beter worden, maakt een goede camera wel degelijk nog het verschil. Slechte fotografie kan een blogpost minder aantrekkelijk maken voor lezers. Goede, scherpe foto’s maken een (positief) verschil. Investeer tijd en geld om de kwaliteit van je website naar en hoger niveau te tillen.
 7. Te negatief zijn: Wees eerlijk over je ervaringen, ook als het tegenvalt, maar ben niet te negatief. Te veel negativiteit kan lezers afschrikken en kan een negatief beeld geven van zowel het product in kwestie als je eigen website.
 8. Plagiaat: Plagiaat is verboden en kan leiden tot juridische problemen en een slechte reputatie. Boetes voor het stelen van een foto van het internet beginnen vaak bij 500 euro of meer. Let ook goed op bij eventuele gastloggers die voor je schrijven en foto’s uploaden.
 9. Onprofessioneel taalgebruik: Onprofessioneel taalgebruik kan een blogpost minder aantrekkelijk maken voor lezers. Het hoeft niet formeel te zijn, maar vermijd absoluut de vele zogenaamde WhatsApp en Instagram afkortingen en gerelateerde ’tienerwoorden’. Google is ook zeer goed in staat om straattaal te herkennen en straft websites die onprofessioneel taalgebruik op hun website gebruiken.
 10. Spelling en grammatica: Niemand is perfect en iedereen maakt fouten. Er is geen website op aarde waar geen spel- en grammaticafouten in de artikelen staan. Probeer echter wel altijd minimaal één of twee keer je eigen berichten volledig na te lezen om deze te verbeteren, alvorens je hem publiceert. Een derde persoon je berichten laten nalezen, werkt nog veel beter.

Tot slot

Je bent er doorheen. Bijna 7.000 woorden verder heb je hopelijk iets geleerd van de 100 essentiële tips om als Digital Nomad online geld te verdienen. Je hebt vast gemerkt dat een groot deel van de tips zich niet alleen richten op het verdienen van geld, maar op het laten groeien van je website of socials. Realiseer je dat dit hand in hand gaat – zonder groei geen bezoekers en dus geen omzet.

Mocht je nog met vragen zitten of zelf aanvullende tips hebben voor zowel startende als gevorderde Digital Nomads? Deel ze dan hieronder in de reacties. Ik en alle toekomstige Digital Nomads die het lezen, zullen je daarvoor dankbaar zijn.

Chris geniet in Florida van zijn leven als Digital Nomad | Tips voor reisblogs
Chris geniet in Florida van zijn leven als Digital Nomad | Tips voor reisblogs

Tot de volgende blog!

Print Friendly, PDF & Email
Avatar foto

Chris

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
4 Shares
4 Shares
Copy link