Wereldreizigers.nl
Home » Digital Nomads » DIGITAL NOMAD | Hoe ik mijn passieve inkomen heb gerealiseerd

DIGITAL NOMAD | Hoe ik mijn passieve inkomen heb gerealiseerd

Het is een vraag die ik regelmatig krijg: wat doe je eigenlijk voor werk? Vrienden en kennissen zien mij alleen maar mooie plaatjes delen op Facebook van de geweldige reizen die ik maak. Ze begrijpen niet hoe ik dat allemaal bekostig. Wanneer ik dan zeg dat ik eigenaar ben van Wereldreizigers.nl begrijpt nog steeds een groot deel niet hoe ik daar dan mijn geld mee verdien. Wanneer ik dan zeg dat ik leef volgens de standaard van de FIRE beweging en mijn geld vooral verdien als Digital Nomad via passief inkomen, wordt het vaak ook niet echt beter. Het is namelijk niet in 5 minuten uit te leggen!

Daar moet dan ook meteen bij gezegd worden dat ik financieel gezien een rollercoaster van een leven achter de rug heb. Het was soms echt niet makkelijk. Ik doe niets liever dan reizen, maar vaak had ik daar het geld niet eens voor, ik had zelfs flinke schulden. Er moest dus iets veranderen…

Om te beginnen moest ik van mijn schuldenlast af. Ik besloot om zo snel mogelijk mijn schulden af te betalen en ik ging minder uitgeven, meer werken en meer sparen. Ik ging ook actief op zoek naar manieren om een passief inkomen te genereren.

In dit artikel neem ik je mee in mijn persoonlijke rollercoaster. Hoe ik vanuit diepe schulden kennis maakte met de FIRE beweging en hoe ik vervolgens mijn droom heb waargemaakt. Dit is hoe ik het leven als Digital Nomad met een passief inkomen heb gerealiseerd.

Van schulden naar schuldenvrij

Wat veel mensen niet van mij weten, is dat ik in mijn begin 20’er jaren een periode had waarbij ik mezelf behoorlijk in de nesten had gewerkt. Ik rommelde maar wat aan. Ik had geen idee wat ik wilde doen in mijn leven en gaf geld uit als water, geld wat ik eigenlijk helemaal niet had.

De rekeningen stapelden zich op. Ik verhuisde meermaals (ook een tijdje naar Duitsland) waardoor schuldeisers mij zogenaamd niet konden vinden. Enfin, spoel een paar jaar door en ik had bij enkele schuldeisers ineens eens schuld van (tien)duizenden euro’s. Door deurwaarderskosten, rente en andere vage boetes waren rekeningen van 300 euro ineens schulden van 5000 euro geworden. Dat kan blijkbaar gewoon in Nederland. Zo schreef de correspondent er een tenenkrommend artikel over, dit is precies wat mij is overkomen.

Schuldhulpverlening geen optie

Ik klopte aan bij schuldhulpverlening en startte een traject. Helaas werd al snel duidelijk dat enkele schuldeisers geen centimeter mee wilde bewegen, waaronder de ABN Amro bank waar ik een flinke schuld had door roodstand en bizarre rente (13%!!!). Dit was de eerste echte prikkel om criminele banken zoals de ABN Amro volledig af te zweren, maar daarover later meer.

Schuldhulpverlening ging het dus niet worden. Daarom besloot ik om zelf mijn verantwoordelijkheid te nemen. Ik stelde als doel om al mijn schulden zelf af te gaan betalen, zónder hulp.

Side-note: Ik besef me overigens ook maar al te goed dat veel studenten die van school komen al starten met torenhoge schulden, zonder dat ze daar iets aan kunnen doen. Ook zij moeten hiermee leren omgaan en ik hoop dat dit artikel jullie kan helpen, al is het maar een beetje.

Schulden, geld en een passief inkomen
Schulden, geld en een passief inkomen

Meer geld verdienen

Omdat ik mijn schulden moest afbetalen, moest er eerst iets veranderen. De beste manier om dit te doen was om ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk meer geld binnen kwam. Ik ging op zoek naar goed betaalde banen en ging werken, gewoon echt hard werken. In slechts een paar jaar werkte ik me omhoog van administratief medewerker tot manager. Alles draaide om werk, goed zijn in wat je doet, veel uren maken, aanwezig zijn op de momenten dat het erom doet en jagen op die promoties. Brutaal zijn.

Dat lukte aardig en na een jaar of 6 verdiende ik in mijn eentje een modaal inkomen waar ik ontzettend trots op was. Ik had het voor elkaar.

Ik betaalde in deze jaren meer dan 500 euro per maand schuld af. Elke keer als ik meer ging verdienen, schroefde ik zelf mijn termijnbedrag verder omhoog en zag ik de gigantische schuld in rap tempo kleiner worden. Ik maakte het laatste eindbedrag over. Het was zover, ik was schuldenvrij!

De bevestigingsmail zie je hieronder:

Ik vond dat ik na bijna 10 jaar schulden afbetalen wel een bloemetje had verdiend. Eén schuldeiser (ABN Amro) had tenslotte bijna 10.000 euro aan mij verdiend met rente en brieven sturen (ja echt waar!). Mensen die niks te makken hebben nog verder afpersen, is blijkbaar gewoon nog steeds legaal in Nederland… Maargoed.

Ik besloot om laconiek te reageren op bovenstaande mail, stuur dat bloemetje maar op, zei ik:

Wat ik echter niet had verwacht is dat het bloemetje er ook daadwerkelijk zou komen. Nog nooit had iemand zoiets geks gevraagd aan het incassobureau. Mijn mail werd bij het incassobureau intern doorgestuurd en twee dagen later kreeg ik een reactie van de directeur, die mijn humor wel kon waarderen.

Het bloemetje werd bezorgd en zoals beloofd stuurde ik de foto naar de directeur van het incassobureau. Het was tijd voor een feestje, want vanaf dit punt kon ik weer vooruit kijken. De lessen die ik tijdens het aflossen van mijn schuld had geleerd, blijken later nog steeds erg waardevol.

Het bloemetje dat werd verstuurd door het incassobureau
Het bloemetje dat werd verstuurd door het incassobureau

Sparen

Die 500+ euro die ik elke maand aan schuld deed aflossen, had ik nu ineens elke maand over. Ik had geleerd om lange tijd op het spreekwoordelijke houtje te bijten en om weinig uit te geven. Ik besloot om te gaan sparen, zo veel mogelijk. Ook merkte ik omdat ik steeds meer verdiende, ook stiekem weer meer aan het uitgeven was… Ik zocht naar manieren om mijn uitgaven weer terug te dringen, back to basics.

En hoewel reizen veel geld kost, werd ik door het reizen wel precies op het juiste spoor gezet. Ik zag op allerlei plekken in de wereld dat mensen leefde met minder, veel minder zelfs. En vaak zijn ze met bijna geen spullen gelukkiger dan wie dan ook. Om jaloers op te worden. Ik wilde dat ook.

Minimalistisch leven

Daarbij kwam ook nog eens het besef dat ik soms weken of maanden leefde uit een backpack, met slechts 10 tot 12 kilo aan bagage. Meer had ik simpelweg niet nodig! Toen ik de documentaire ‘Minimalism’ keek op Netflix (hier te zien), was ik daarna echt vastberaden om nog meer drastische veranderingen in mijn leven door te voeren.

De mooie auto ging eruit. Tweedehands spullen verkocht ik. Bij elke mogelijk aankoop was ik extra kritisch. Hoe lang gaat dit product mee? Had ik het wel nodig? Het ruimt niet alleen lekker op, ook scheelt het in de portemonnee en bespaar je het milieu. De wegwerpcultuur van tegenwoordig is bizar. Je hebt die troep van de Action en wegwerpmode van de Primark niet nodig. Echt niet. Koop alleen spullen en kleding waarvan je zeker weet dat je ze jarenlang kunt gebruiken.

Deze mindset resulteerde in een periode waarbij ik steeds meer begon te lezen over minimalistisch leven. En daarbij kwam ik vaak ook op websites terecht waar mensen spraken over het genereren van een passief inkomen. Daar had ik wel oren naar… Ik maakte ondertussen via internet ook kennis met de FIRE beweging, ver voordat het die naam kreeg.

Lees ook: Digital Nomad of locatie onafhankelijk ondernemer?

De FIRE beweging (met pensioen op je 40e)

Je hebt het vast al eens voorbij zien of horen komen in het nieuws. De FIRE beweging is vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland en is helemaal hip en hot. Jongeren doen er alles aan om voor hun 40e met pensioen te gaan – een bizar doel in de werken-tot-je-67e-cultuur die we nu kennen. Enkele voorbeelden van recente nieuwsberichten kun je hieronder teruglezen:

Maar wat is de fire beweging nu eigenlijk?

Wat is de FIRE beweging?

Zuinig leven en een groot deel van je inkomen sparen en beleggen. Dat is de filosofie van de FIRE-beweging. Het doel: eerder kunnen stoppen met werken.

Het idee van de FIRE beweging is dus dat jongeren sober gaan leven en veel gaan sparen én beleggen, om zo 25 keer of meer hun jaarsalaris aan vermogen te sparen. Daarna kunnen ze stoppen met werken en de rest van hun leven van hun spaargeld leven. Dat geld moet dan wel belegd worden in aandelen of cryptocurrencies voor extra rendement.

Het klinkt extreem, en dat is het ook…

Inmiddels ben ik al veel te oud (35+) om me fervent ambassadeur van de FIRE beweging te mogen noemen. Toch kan ik me enorm goed vinden in deze filosofie. Minder uitgeven, je vaste lasten verlagen en meer sparen en beleggen. Ik begon ermee toen ik eind 20 was.

Zoals gezegd ging de dikke, benzine slurpende auto eruit. Ik kocht een klein oma-autootje, lekker zuinig en goedkoop in de wegenbelasting. Deze kleine auto rijd ik tot op de dag van vandaag nog steeds!

En terwijl iedereen om me heen in inmiddels in dikke leasewagens rijdt, tuf ik nog lekker rond in mijn oma wagentje. Ze brengt me van A naar B en doet dat voor weinig. Dat is slechts één van de bewuste keuzes die ik maak om geld te besparen. Ik kan best een mooiere auto betalen, maar kies er bewust voor om dat niet te doen.

Van minder uitgeven en sparen besloot ik mijn project te maken. Ik was ondertussen ook Wereldreizigers.nl gestart en schreef na talloze uren online onderzoek enkele flinke artikelen die je kunnen helpen met sparen (voor een wereldreis), want dat was uiteindelijk ook één van mijn persoonlijke doelen. Het is één van de must-read artikelen op deze website.

Lees ook: Hoe spaar je voor een Wereldreis? | Sparen in 12 stappen | Handleiding

euro-sparen-wereldreis

Digital Nomad zijn | Hoe ik mijn geld verdien

Maar met alleen sparen was ik er nog niet. Ik had door de jaren heen meerdere websites gebouwd en schreef ook reisblogs, maar deed dat voornamelijk als hobby. Gaandeweg begon ik echter ook in te zien dat ik hiervan mijn werk kon maken. Ik had enkele goedlopende blog artikelen geschreven waarmee ik wat leuke affiliate inkomsten binnenhaalde. Dat smaakte naar meer en daarom besloot ik om me volledig te gaan richten op Wereldreizigers.nl + het genereren van een passief inkomen.

Dat lukte. Ik verdien nu weliswaar een stuk minder dan voorheen, maar deze website zorgt er wel voor dat ik locatie onafhankelijk kan werken. Zolang ik een internet verbinding heb, kan ik mijn werk doen. Lekker overwinteren in Portugal? Het kan nu. Ik ben een Digital Nomad geworden, ik kan overal ter wereld zelfstandig werken en dat is een héél fijn gevoel.

Hier ben ik als Digital Nomad aan het werk in Oeganda, gewoon op de wifi
Hier ben ik als Digital Nomad aan het werk in Oeganda, gewoon op de wifi

Maar hoe ik precies mijn geld verdien, dat zal ik je hieronder proberen uit te leggen. Het is eigenlijk een combinatie van inkomstenbronnen, zowel actief als passief.

Advertorials verkopen op mijn website(s)

Advertorials zijn een belangrijke bron van inkomsten voor me geworden. Een advertorial is een gesponsorde blog. Een blog die wordt geschreven door een adverteerder of door mijzelf.

Een website zoals deze is voor adverteerders namelijk erg aantrekkelijk. Er is een heldere doelgroep (geïnteresseerd in reizen) en de website staat in Google te boek als autoritair met veel blogs op de 1e pagina van de zoekresultaten. Dat is geld waard omdat je de ‘Google waarde’, kunt verkopen. Een linkje vanaf deze website naar jouw website is namelijk waardevol, omdat je daarmee zelf ook weer hoger in Google kunt komen. Dit fenomeen noemen ze in de SEO wereld ook wel ‘linkbuilding‘ .

Er melden zich daarom regelmatig adverteerders die een zogenaamde ‘Advertorial‘ willen afnemen. Het voordeel van het verkopen van dergelijke advertenties is dat je volledig in eigen hand hebt wat je wel of niet plaatst. In de meeste gevallen schrijf ik zelf een blog op maat waarin een link naar de adverteerder wordt verwerkt. Zo zorg ik ervoor dat zowel de lezer als de adverteerder echt iets heeft aan het bericht. Enkele voorbeelden alhier, kun jij de betaalde links ontdekken?

Het maakt voor advertorials op zich niet eens uit hoe groot of klein je website is. Ook met relatief weinig bezoekers kun je advertorials verkopen, zolang je doelgroep maar helder is.

Heb je een website over honden? Dan kan ik zomaar 20 merken of bedrijven bedenken die wel iets willen plaatsen op je website. Hondenvoer, speeltjes, hokken, opvang, ga zo maar door. Wacht niet af tot ze jou benaderen, ga er zelf achteraan!

SEO diensten

Door de jaren heen heb ik mijzelf ook gespecialiseerd in SEO diensten. Simpelweg door veel te lezen, online cursussen te volgen en te doen. Hoger komen in Google? Advies nodig hoe je website eruit moet komen te zien en hoe het technisch gezien optimaal is voor Google? Wil je dat je website hoger komt in Google? Dan kun je altijd contact met me opnemen. Ik kan je er absoluut bij helpen.

Webshop

Ik opende ook een webshop op Wereldreizigers.nl, echter heb ik deze een tijdje geleden gesloten in verband met een verre reis. Na de reis besloot ik de shop nog even gesloten te houden, omdat het voor nu eigenlijk te veel werk is en te weinig oplevert. Ik richt me daarom voorlopig liever op andere inkomstenbronnen die meer geld opbrengen met minder energie.

Het leven als Digital Nomad is dan ook een beetje vallen en opstaan. Ik probeer iets en soms werkt het, soms niet. Ik leer mijn lessen en ga weer verder.

Passief inkomen

Waar ik me de laatste tijd veel liever op richt is het genereren van een passief inkomen. Dit kan je op verschillende manieren bewerkstelligen, bijvoorbeeld met Google Adsense advertenties of door rente uit spaargeld, dividend uit aandelen of door middel van cryptocurrencies en natuurlijk affiliate programma’s, waarover ik vanzelfsprekend hieronder meer zal vertellen.

Banners en advertenties

Het is echt niet makkelijk om met een reiswebsite zoals Wereldreizigers.nl je geld te verdienen, laat ik dat voorop stellen. De concurrentie is hevig en je zelf hard moeten werken om bezoekers te trekken, of dat nu via social media of Google is. Het eerste wat je dus nodig hebt, is zo veel mogelijk website bezoekers. Des te meer bezoekers je hebt, des te vaker worden je advertenties gezien. Dat is geld waard.

De advertenties die je op mijn website ziet worden uiteindelijk allemaal verzorgd door Google AdSense. Via Google AdSense kunnen bedrijven bieden op de advertentieruimtes op deze website.

Dit brengt per 1000 bezoekers niet veel op, enkele centen doorgaans. Google AdSense is daarom niet echt interessant voor kleine websites en blogs. Maar wie het voor elkaar krijgt om maandelijks 100.000 of meer bezoekers naar zijn site te trekken, kan hier toch aardig wat mee verdienen. Een groter bereik betekent namelijk ook dat je interessanter wordt voor adverteerders. Ze gaan elkaar overbieden om op je website zichtbaar te zijn. Adverteerders betalen dan meer per ‘1000 views’ en ook per klik gaat het bedrag ineens significant omhoog.

Dit alles gaat volledig automatisch. Schrijf ik een week of maand helemaal niets en lig ik lekker op het strand? Geen probleem, de bezoekers blijven op mijn website komen en Google AdSense werkt gewoon door. 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Een perfect passief inkomen dus.

Bitcoin en andere cryptocurrencies

Tegenwoordig kun je echt niet meer om cryptocurrencies heen. Ik ben er al geruime tijd mee bezig en dat komt echt niet uit de lucht vallen. Voordat ik begon met Wereldreizigers.nl werkte ik namelijk bij het grootste cryptocurrency bedrijf van Nederland: BLOX. Je kent ze misschien wel van deze TV reclame.

Iedereen weet dat rente op spaargeld tegenwoordig vrijwel non-existent is, dus ging ik op zoek naar andere producten die wél geld opbrengen. Eén van die passieve inkomsten haal ik uit cryptocurrencies en hieronder zal ik je uitleggen hoe ik dat precies doe. Het is naast de verkoop van advertorials op Wereldreizigers.nl één van mijn belangrijkste inkomstenbronnen geworden.

Ik leerde tijdens mijn werk bij BLOX veel over geld. Banken, rente, het monetaire systeem, monetaire crisissen, de marktcyclus, de geschiedenis van geld en economie in het algemeen.

Ik leerde dat je van weinig dingen in je leven uit kunt gaan, behalve…

  • Geld wordt door inflatie alsmaar minder waard.
  • Huizen worden duurder.
  • Aandelen en cryptocurrencies zoals bitcoin worden duurder.

Dat berust op cijfers en feiten. De geschiedenis liegt namelijk niet. Door geld te sparen op de bank, snijd je jezelf dus in de vingers omdat je geen of nauwelijks rente krijgt, maar wel jaarlijks meerdere procenten verliest door inflatie.

Maar hoe wapen je jezelf dan tegen de alsmaar oplopende inflatie? Een huis kopen is een goede manier, misschien wel de beste manier. Maar, een huis kopen kon ik niet (BKR, weetjewel…), dus mijn investeringsopties waren aandelen en cryptocurrencies. En zo geschiedde.

Cryptocurrencies sparen

Ik leerde tijdens mijn tijd in het cryptocurrency bedrijf om mijn kansen te spreiden. Ik spaarde al euro’s op de bank, maar begon nu ook een vast bedrag aan cryptocurrencies te sparen en kocht ook enkele aandelen.

Daarnaast kwam ik aanraking met anderen in het bedrijf, veelal jongeren, die ook minimalistisch proberen te leven en veel sparen. Wat ik extra over hield aan geld, ging direct weer naar de spaarrekening en in bitcoin of andere cryptocurrencies.

Ik kan je vertellen nu ik een aantal jaar verder ben, het drastisch veranderen van mijn leefstijl en het sparen van cryptocurrencies me geen windeieren heeft gelegd. Er waren momenten dat alles diep in het rood stond, maar op de lange termijn kwam het goed. Dit kwam niet als een verrassing. Dit ging precies zoals de geschiedenis van de economie, de marktcyclus van aandelen en cryptocurrencies het aantoonde…

Ik had vertrouwen in de cijfers, de geschiedenis liegt namelijk niet. Precies zoals de geschiedenis had voorspeld, trok het uiteindelijk weer aan. Ik heb daarmee een fijne buffer opgebouwd waardoor ik me nu niet echt druk meer hoef te maken. Met pensioen kan ik nog niet, maar ik kies er wel steed vaker voor om te genieten (en veel te reizen).

Dit is niet alleen gekomen door het succes van bitcoin. Het is ook gewoon omdat ik veel beter heb leren omgaan met geld. Het is een proces van jaren geweest. En wie als Digital Nomad wilt gaan leven, zal dat ook moeten leren. Ga sparen en geef minder uit. Je zal je leven en uitgavenpatroon drastisch moeten aanpassen als je als Digital Nomad wilt overleven.

Cryptocurrencies uitdelen (en verdienen)

Je kunt dus cryptocurrencies sparen in de hoop dat ze meer waard worden, maar je kunt ook gewoon geld verdienen met crypto via affiliate programma’s. Daarom wil ik je stellig vragen om onderstaande in ieder geval te overwegen, zeker als je niet van plan bent om op korte termijn iets met (een deel van je) spaargeld te doen.

Er zijn in crypto talloze affiliate programma’s waaraan je mee kunt doen. Hoe het werkt? Allereerst geef ik jou vandaag, omdat je dit leest, gratis 10 euro bitcoin. Gewoon, omdat het kan. Ik geef jou 10 euro gratis bitcoin bij de meest populaire Crypto App van Nederlandse bodem, BLOX.

Je kunt deze 10 euro claimen door een account aan te maken. Als je in de app na het aanmelden van je account de voucher code ‘WERELDREIZIGERS’ invult bij instellingen, krijg je meteen 10 euro gratis in je account om de App mee te testen. No strings attached.

De BLOX App downloaden doe je HIER. Probeer het eens! De app werkt echt kinderlijk eenvoudig en is oma-proof gebouwd. Ook al snap je niets van cryptocurrencies, deze app werkt zo gemakkelijk dat zelfs jij het kan. Echt waar.

Zodra je een account hebt met gratis 10 euro erin, kun je cryptocurrencies gaan handelen. Snap je na wat spelen en testen hoe de app werkt? Dan kun je nog wat spaargeld bijstorten om meer bitcoin te kopen. Uiteindelijk is het doel om te gaan sparen én verdienen.

Investeer alleen wat je kunt missen! Er zitten natuurlijk risico’s aan. Doe niet te gek, begin klein en koop geen high-risk cryptocurrencies, zeker niet in het begin. Bouw het op en ga vooral bitcoin sparen.

Terwijl je nu zelf cryptocurrencies gaat sparen in de App, kun je ook andere mensen uitnodigen. Dit keer ben jij degene die 10 euro mag weggeven! Dit doe je door in de app weer naar instellingen te gaan en ‘vrienden uitnodigen’ of ‘invite friends’ te selecteren. Je krijgt dan een vouchercode die je kunt delen.

Zodra zij zich aanmelden met jouw code, krijgen zij 10 euro en start jouw passieve inkomen. Van elke euro die zij verhandelen, krijg jij namelijk een klein deel. Zo help je elkaar verder.

Passief inkomen via BLOX

Maar hoe werkt dat dan precies? Bitcoin kopen of verkopen kost geld. Via de BLOX app is dat 1% aan handelskosten, oftewel ‘fee’. Dat is waar het bedrijf achter BLOX haar geld mee verdient. Maar omdat jij een nieuwe klant hebt doorverwezen, delen ze een klein deel van die winst met jou. Je krijgt 20% van die 1% fee, volg je het nog?

Als we dan even een snel rekensommetje maken, wordt het je vast al snel duidelijk.

  1. Jij nodigt een vriend uit en geeft 10 euro weg – die 10 euro krijg je van BLOX (dus die hoef je niet zelf te betalen).
  2. Jouw vriend koopt met die 10 euro, bitcoin.
  3. Van die 10 euro moet 1% fee worden betaald aan BLOX, de handelskosten. 1% van 10 euro is 10 cent.
  4. Van die 10 cent, krijg jij 20%, dus 2 cent.
  5. Je ziet 2 cent in je account verschijnen.

Dat lijkt niet veel, maar dit kan veel harder gaan dan je denkt. Elke keer als jouw affiliate vriend iets koopt of verkoopt, rollen er bij jou kleine stukjes van die fee binnen.

Koopt je vriend 1000 euro bitcoin? Dan krijg jij 2 euro. Verkoopt hij die 1000 euro bitcoin? Dan krijg je nogmaals 2 euro.

Wanneer je meerdere, tientallen of zelfs honderden ‘vrienden’ hebt binnengehaald die in cryptocurrencies handelen, genereer je een passief inkomen waar je U tegen zegt. Snap je waar ik naartoe wil?

Het is echt een geweldige manier om een passief inkomen te genereren. Terwijl jij slaapt, op het strand ligt of op de bank hangt, stroomt het geld binnen. En dat is precies wat je wil, toch? 😉

Het klinkt onwerkelijk, maar ik verdien een passief inkomen terwijl ik op het strand lig
Het klinkt onwerkelijk, maar ik verdien een passief inkomen terwijl ik op het strand lig

En omdat cryptocurrencies zoals bitcoin over de jaren heen alleen maar meer waard worden, krijgen die kleine inkomsten ook nog eens een enorme boost. Al die losse euro’s worden tientjes, de tientjes worden honderden en voordat je het weet heb je duizenden euro’s in je app staan waarvan je geen idee hebt waar het allemaal vandaan komt. Een beter gevoel dan dat is er niet, kan ik je uit eigen ervaring vertellen.

Maar dat is niet het enige. Nu je begrijpt hoe affiliate systemen werken, en hoe ze een passief inkomen kunnen genereren, schakel ik even over op het affiliate systeem wat ik voor Wereldreizigers.nl gebruik. Nogmaals, je moet je kansen spreiden. Je zal voor een passief inkomen wél eerst moeten werken voor je geld…

Ik plaats bijvoorbeeld regelmatig blog artikelen met affiliate links naar producten of diensten waarin een soort ‘code’ is verwerkt. Met deze code is te achterhalen waar de klant vandaan komt (via Wereldreizigers.nl…). Het gemakkelijkste voorbeeld hiervan is Bol.com. Soms blog ik over spullen of gadgets die ik tijdens het reizen veel gebruik. Een nieuwe backpack die me goed bevalt, de camera die zulke mooie foto’s maakt. In veel gevallen zal je zien dat daar dan links bij staan van de website waar je het product kunt bekijken of kopen.

Wanneer jij doorklikt en overgaat tot aankoop, krijg ik een (heel klein) deel van de winst. Jij als klant betaald daardoor niet meer, je merkt er verder niets van. Aan de achterkant deelt Bol.com echter een klein deel van de winst met mij omdat ik een klant doorverwijs.

En affiliate links zijn er in alle soorten en maten. Hotels via Booking.com, vliegtickets via Skyscanner, weekendjes weg, autohuur, ga zo maar door. Bijna overal kan passief geld aan verdiend worden.

Ik steek daarom ontzettend veel tijd en energie in het schrijven van honderden blogs, soms wel 60 uur per week. Maar het mooie van affiliate systemen is dat wanneer ik 6 weken op reis ben, mensen nog steeds mijn website bezoeken. Google stuurt nog steeds bezoekers naar mijn website en deze bezoekers blijven klikken op affiliate links waarmee ik een inkomen genereer, terwijl ik op dat moment eigenlijk niets doe. Nog een passief inkomen dus.

Welke affiliate programma’s

Heb je een Instagram pagina met veel volgers? Of ben je helemaal hot op Facebook? Zelfs dan kun je aan de slag met affiliate programma’s. Wil je zelf aan de slag met affiliate programma’s dan doe je er goed aan om je bij meerdere organisaties aan te melden. Er zijn een aantal grote spelers in de affiliate wereld en een adverteerder die wil adverteren via een affiliate programma, kiest doorgaans één van die bedrijven uit. Het loont dus om bij meerdere affiliate programma’s aangesloten te zijn, zodat je je website of pagina aan een breder netwerk van mogelijke adverteerders kunt aanbieden.

Dit zijn de netwerken waarbij o.a. Wereldreizigers.nl is aangesloten. Maak een account aan en begin met het genereren van een passief inkomen!

Tot slot

You’ve made it. Je hebt dit gigantische artikel overleefd en ik hoop van harte dat je er iets aan hebt. Ik hoop dat het je inspireert om ook veranderingen in je leven door te voeren waarmee je geld kunt besparen. Ik hoop dat je ook nieuwe manieren hebt ontdekt om geld te verdienen. Om een passief inkomen te genereren voor jezelf.

Lees je in over de FIRE beweging. Onderzoek of het Digital Nomad leven echt iets is wat bij je past. Of je nu graag reist of niet, een passief inkomen is ongelofelijk fijn om te hebben. Je kunt het vanuit huis regelen en het maakt je minder afhankelijk. Het geeft je vrijheid.

De groeten vanuit Kroatië

Wat je ook doet: werk aan dat passieve inkomen. Ga sparen en investeren. Bakstenen, aandelen of cryptocurrencies, het maakt niet uit want nogmaals: de geschiedenis liegt niet, het enige wat je nodig hebt is geduld. Ook jij kunt in de toekomst onafhankelijk zijn, als je maar durft.

Heel veel succes!

Avatar foto

Chris Thomassen

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
11 Shares
11 Shares
Copy link