Wereldreizigers.nl
IMG 9104 2 | digital nomad | Wereldreizigers.nl

Redenen om Digital Nomad te worden

De meeste mensen die fulltime kunnen reizen, hadden maar 1 reden nodig om die stap te maken in hun leven: vrijheid. Dat is hun reden om Digital Nomad te worden. Veel Digital Nomads hebben vrijheid als grootste reden om hun leven op z’n kop te zetten. Maar misschien is vrijheid voor jou niet zaligmakend; misschien is dat niet voldoende reden om nog eens na te denken of een locatie onafhankelijk leven iets voor jou is. Ik zal een aantal andere redenen opsommen die wellicht voor jou een inspiratie kunnen zijn om jouw huidige leven eens onder de loep te nemen.

Is het mijn wens dat iedereen Digital Nomad gaat worden? Nee, zeker niet. Het is mijn wens dat iedereen alles uit zijn leven haalt, wat er in zit. En dan dien je wel een compleet beeld van alle opties te hebben en al die opties een échte kans te geven.

Lees ook: Schulden, de FIRE beweging & passief inkomen | Een kijkje in mijn leven

De wereld zien

Ik zeg vaak: “Ik ben gemaakt om te verplaatsen, anders was ik wel een boom geworden…” Meer plaatsen van de wereld zien is een heel goede reden om jouw leven locatie onafhankelijk te gaan inrichten. In een normleven zijn de vakantiedagen vrijwel nooit toereikend om echt alle landen te zien die je graag zou willen zien. In een reizend en werkend bestaan kan dat wel.

Lees ook: Het leven van een Digital Nomad

De wereld zien - een belangrijk levensonderdeel van Digital Nomads
De wereld zien – een belangrijk levensonderdeel van Digital Nomads

Culturen ontdekken

Iedere cultuur heeft haar eigen schoonheden. Waar kun je meer diverse culturen ontdekken dan in de landen zelf? Lezen over achtergronden van een land is leuk, maar beleven van een achtergrond is nog veel leuker. De media in Nederland geven niet altijd een zuiver beeld van de culturen in de verschillende landen. Mijn advies: ga het met eigen ogen bekijken en ervaren.

Lees ook: De weg naar het leven van een Digital Nomad

Mensen ontmoeten

Wanneer je in een ander land bent, ben je vaak veel ‘opener’ dan in jouw eigen land. Je kijkt vragend om je heen en onderzoekt borden die geen enkele local ooit gelezen heeft. Die open houding zorgt vaak voor mooie ontmoetingen. Niets zo mooi als praten met handen en voeten en ‘opgenomen’ worden door wildvreemden.

Kan dat in Nederland niet? Jazeker wel: doe alsof je een toerist bent…..

Avonturen beleven

In ons bekende systeem is vrijwel alles bekend. Hoe laat je opstaat, hoe lang het duurt voor de douche warm is, hoe laat de bus langsrijdt, hoeveel kilometer file er staat, hoe lang de wasmachine erover gaat doen, wat de buurman tegen jou gaat zeggen…

Er is weinig verrassing meer. Weinig avontuur. Wil je meer onzekerheden in jouw leven en wat meer avontuur? Pak jouw boeltje op en ga op pad. Als je gaat reizen is niets meer vanzelfsprekend. Alle dagelijkse bezigheden zijn een groot avontuur.

Reizen maakt je avontuurlijker
Reizen maakt je avontuurlijker

Lees ook: 10 redenen waarom een wereldreis goed is voor je carrière en toekomst

Beleef jouw leven

Heb jij in jouw huidige gevoel écht het gevoel dat je lééft? Of heb je meer het idee dat je geleefd wordt? Het doel van het leven is leven. Niet geleefd worden. Wanneer jij de spanning en onzekerheid in gaat, zul je voelen dat je leeft. Zodra je gaat reizen zul je iedere emotie intens ervaren. En dat geeft jou dat ultieme gevoel dat je leeft.

Is dat alleen maar leuk? Nee zeker niet. Ik kan ook een blog schrijven over waarom je vooral GEEN Digital Nomad moet worden. Maar het hoeft niet alleen maar leuk te zijn.

Jouw leven beleef je pas als je zowel de dalen als de pieken kent.

Het leven als Digital Nomad
Een leven als Digital Nomad heeft pieken en dalen. En dat is precies wat je wilt

Je weet pas echt te waarderen wat jou gelukkig maakt als je een donkere duisternis hebt gehad.

Misschien heeft Digital Nomadness wel niet te maken met reizen. Misschien is het wel helemaal niet ‘anders’. Misschien is dit wel wat je behoort te doen; wat jouw natuur is. Misschien is er per ongeluk een voorouder ‘gepauzeerd’ op een bepaalde plek en werd dit uiteindelijk jouw vaste stek.

Misschien heeft Digital Nomadness wel te maken met jou. Waar jij gelukkig van wordt. En als dat zo is, heb je maar een halve reden nodig.

En met die halve reden ga je al knetterhard werken om jou leven weer te gaan beleven.

Wil je weten hoe je moet beginnen aan zo’n locatieloos leven? Neem dan eens een kijkje op mijn website.

Digital Nomad worden?
No Madness In My Bus - Locatie onafhankelijk werken

Wil jij een locatie onafhankelijk inkomen waar jij mee op reis kunt?

Wil het het Digital Nomad leven ervaren? Liesbeth van NoMadNess in my Bus maakt samen met jou een online of offline business concept waar jij mee kunt gaan reizen.

Samen werk je van 0 tot winstgevend aan een business concept waardoor jij vrijheid kunt gaan ervaren en tijdens jouw (fulltime) reizende leven een inkomen hebt om jouw gedroomde leven te beleven.

Ga naar website
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Vind je het leuk om mijn blog te lezen? Grote kans dat je ook geniet van mijn boek Reizen, Werken & Opvoeden: Te Gek of Gekkenwerk?!. Leuk kado aan jouzelf!

Blijf strijden lieve mensen; voor jouw leven.

Liefs, Liesbeth

24FCEF9F EFB5 400B A89F 4F73215208E1 | digital nomad | Wereldreizigers.nl
Redenen om Digital Nomad te worden 8

Liesbeth

Liesbeth Uithol (1977) is expert op het gebied van creëeren van locatie onafhankelijk business concepten.

Met haar bedrijf NoMadness In My Bus hielp zij velen letterlijk ‘op weg’. Zij konden eindelijk hun droom gaan realiseren: meer vrijheid en meer reizen, maar dan mét een goed lopend bedrijf en inkomsten.

Samen met Ronald Schuurbiers (vriend, 1972), Leff Onderdelinden (zoon, 2008), Obi (rescuedog, 2003) en Woody (rescuedog, 2019) reisde zij 7 maanden als Digitale Nomaden door Europa in hun voormalig DHL vrachtwagen. Hun volgende trip is de Silk Route; een overland route naar China met de camper.

Liesbeth heeft één missie: iedereen die een droom heeft te inspireren en te motiveren om die droom te verwezenlijken.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link