Wereldreizigers.nl
digital nomad geld verdienen
Home » Digital Nomads » DIGITAL NOMAD | 10 manieren om online te geld verdienen

DIGITAL NOMAD | 10 manieren om online te geld verdienen

Waar doe je het allemaal van? Heb je zo veel gespaard of werk je nog onderweg? En wat doe je dan precies? Dit zijn vragen die ik inmiddels wel gewend ben van mensen die niet begrijpen hoe ik alle mooie reizen bekostig. Eén ding is in ieder geval duidelijk: het is niet vanzelf gegaan. Ik heb gaandeweg bewuste keuzes gemaakt in mijn leven met als doel onafhankelijk te zijn. Overweeg je om net als ik je levensstijl te veranderen naar een onafhankelijk bestaan als Digital Nomad? Wil je net zoals ik overal ter wereld kunnen werken? Dan zijn hier 10 manieren hoe Digital Nomads zoals ik tijdens het reizen geld verdienen om je te inspireren!

10 manieren hoe Digital Nomads online geld verdienen

1. Werken op afstand

Natuurlijk, een manier – en de gemakkelijkste manier – om dit te doen, is door gewoon in dienst te zijn bij een bedrijf. Een bedrijf waarbij je overal kunt en mag werken. Dit is voor velen een ideale situatie, aangezien je je financiële stabiliteit en extraatjes zoals betaalde vakantiedagen of ziekteverlof behoudt. Waar je ook bent.

remote-werken-bij-via-via-guesthouse
Chris van Wereldreizigers.nl – Remote aan het werk in Oeganda

Dit scenario wordt gelukkig ook steeds populairder, vooral door de pandemie en de manier waarop het online werken heeft veranderd en aangemoedigd. Het enige probleem dat je hebt is het eventuele tijdsverschil, dus houd daar rekening mee bij het kiezen van je droombestemming.

2. Handelen in ₿ bitcoin (en andere cryptovaluta)

Wat mij betreft één van de beste al dan niet de beste manier om geld te verdienen onderweg. Bitcoin en cryptovaluta begonnen ruim 10 jaar geleden als een gimmick voor nerds… Lange tijd vond de doorsnee burger het maar grappig en iets engs, maar inmiddels zijn bitcoin en andere cryptovaluta niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Grote spelers zoals Tesla en tientallen pensioenfondsen zijn inmiddels al met miljarden ingestapt – voor de langere termijn natuurlijk.

Niet alleen kun je er steeds meer mee doen of betalen, ook simpelweg het sparen en handelen in cryptovaluta kan lucratief zijn omdat waardes stijgen en de rentes (als je het een tijdje vast zet), extreem hoog zijn. Het heeft mij en vele anderen de afgelopen jaren in ieder geval geen windeieren gelegd. Het enige wat je moet hebben, is geduld.

Inmiddels telt Nederland al 1,6 miljoen cryptobeleggers, waarvan er circa 570.000 in 2021 zijn ingestapt. Eén komma zes miljoen! Dit is 11,25% van de Nederlandse bevolking! Waar blijf jij?

Je bent niet te laat…

En als je denkt dat je ’te laat bent’, think again. Ik dacht dat in 2017 ook toen bitcoin de 20.000 dollar aantikte… Wat veel mensen vergeten is dat slechts 3,9% van de wereldbevolking pas kennis heeft gemaakt met cryptovaluta. Er is dus nog genoeg ruimte om te groeien!

Fun fact: slechts 3,9% van de wereldbevolking heeft kennis gemaakt met cryptovaluta.

Chris – Wereldreizigers.nl

Nederlanders zijn dus echte voorlopers in de crypto wereld. En je kunt er vanuit gaan dat andere landen zullen gaan volgen, waardoor prijzen over het algemeen op de langere termijn weer gaan stijgen. Dit is simpelweg omdat dezelfde hoeveelheid munten over meer mensen verdeeld gaan worden. Dit zorgt voor meer schaarste in de toekomst, kwestie van vraag aan aanbod!

Begin met sparen

Dus stop met uitstellen en begin met het sparen van crypto. Start met bitcoin! Het is tegenwoordig geen rocket-science voor nerds meer. Met de Nederlandse crypto app BLOX is het letterlijk binnen 1 minuut geregeld. De app is werkelijk oma-proof ontworpen, zó makkelijk werkt het. Gebruik de vouchercode ‘WERELDREIZIGERS‘ en dan krijg je van mij je eerste 10 euro bitcoin cadeau. Het enige wat je hoeft te doen is hier de app te downloaden, te registreren en dan bij instellingen de voucher code “WERELDREIZIGERS‘ in te geven om je gratis 10 euro bitcoin te ontvangen. Daarmee kun je dan gratis de app uitproberen en kijken hoe het werkt. Baat het niet dan schaadt het niet…

Disclaimer: dit is géén investeringsadvies. Het handelen in cryptovaluta brengt risico’s met zich mee. Handel bewust en investeer niet meer dan je bereid bent om te verliezen.

Wil je meer weten over cryptocurrencies en hoe ik mijn schulden heb weten om te toveren naar een vrijwel oneindige spaarpot? Lees dan deze blog eens: Schulden, de FIRE beweging & passief inkomen | Een kijkje in mijn leven.

Daarin vertel ik ook meer over affiliate marketing, waar je je aan kunt melden en hoe je snel een passief inkomen kunt genereren.

3. Bloggen ✍️

Eén van de belangrijkste rijzende sterren van de digitale wereld, bloggen! Het kan tegenwoordig een fulltime carrière zijn en je kunt er absoluut geld mee verdienen. Toegegeven, de concurrentie is hevig, maar als je een goede niche vindt en de magie leert van het vertellen van verhalen die mensen graag lezen… ben je misschien wel de gelukkige!

reisbloggers veerkrachtig

Ook kun je laagdrempelig voor geld bloggen bij bestaande blogs, bijvoorbeeld voor Wereldreizigers.nl. Dat scheelt je een hoop werk omdat je niet zelf een website hoeft te bouwen en onderhouden. Wij huren bijvoorbeeld regelmatig gastbloggers in die hun reisverhalen willen delen. Als je je portfolio opbouwt en bij meerdere websites je verhalen weg kunt zetten, kun je daar een fijn zakcentje mee verdienen onderweg. Probeer het eens!

4. Affiliate marketing

Dit is het proces waarbij een aangesloten website een commissie verdient voor het delen van producten van een ander persoon of bedrijf. Als je blog of Instagram pagina populair genoeg is, willen merken links kopen. Ze willen vermeld worden in je stories of een banner op je pagina plaatsen. Elke keer dat je lezers op hun link klikken of een aankoop doen, krijg je daar een klein percentage van. Klinkt goed toch?

Dit zijn de netwerken waarbij Wereldreizigers.nl o.a. is aangesloten. Maak een account aan en begin direct met het genereren van een passief inkomen!

Je moet natuurlijk al wat lezers of volgers hebben voordat dit echt rendabel gaat zijn. Daar zal je hard voor moeten werken… Maar eenmaal dat punt bereikt is dit misschien wel de beste manier om een passief inkomen te genereren. Je volgers zullen namelijk je website blijven bezoeken en blijven klikken op links… Je affiliate inkomsten gaan dus ook gewoon door als je een paar weken op het strand ligt, met een blik bier in je hand…

Chris van Wereldreizigers.nl in Cancun, Mexico - 2019
Chris van Wereldreizigers.nl in Cancun, Mexico – 2019

5. Vertalingen

Geen mogelijkheid om op afstand te werken en niet zo goed in bloggen? Geen zorgen, er zijn meer mogelijkheden. Freelancen is een zeer populaire manier om geld te verdienen voor digitale nomaden. Je kunt beginnen met het aanbieden van je diensten voor vertalingen van projecten in een taal die je vloeiend spreekt. Er zijn tal van mogelijkheden die precies dat vereisen: het simpelweg kennen van twee talen. Als je twee talen spreekt, consider yourself lucky en ga ermee aan de slag!

6. Online coachen of lesgeven

Als je denkt “maar ik heb niets te leren”, is er 99% kans dat het niet waar is. Je hebt waarschijnlijk meer vaardigheden dan je denkt en er is iemand die het graag zou willen leren.

Denk bij het evalueren van je vaardigheden niet alleen aan je vorige banen, maar denk ook aan overdraagbare vaardigheden die je gaandeweg hebt geleerd. Tegenwoordig zijn er tal van coaching-platforms beschikbaar. Je zou bijvoorbeeld 1 op 1 online lessen kunnen doen met je klanten. Een ander ding om te overwegen is het maken van cursussen die je online kunt verkopen. Dit kost wat tijd en moeite (filmen, monteren, uploaden, etc), maar je hoeft het maar één keer te doen en dan…spread the word!

Op onze Digital Nomads pagina vind je bijvoorbeeld een aantal toffe blogs van Liesbeth, een professioneel online coach die je op weg helpt met het realiseren van je digitale nomaden bestaan. Denk outside-of-the-box – al ben je goed in papieren vliegtuigjes vouwen – iemand wil het vast van je leren dus wees creatief.

7. SEO-diensten

SEO is een trendy, glanzend onderwerp voor iedereen die zijn product op de markt moet brengen. Toch zijn er maar weinigen die het begrijpen of het willen leren. Als je geen SEO-expert bent, zijn er veel betaalbare of zelfs gratis cursussen online die je kunnen helpen daar te komen! Zelfs Google biedt er één aan tegenwoordig.

Het mooie van dit pad is dat de basis van SEO vrij gemakkelijk te leren is en je dus leken al snel op weg kunt helpen. Maar ook voor de echte experts is er veel ruimte om te groeien. Veel websites blijven op een gegeven moment steken qua bezoekersaantallen waarbij jij ze kunt helpen – en flink geld voor kunt vragen.

Ikzelf verleen ook SEO diensten en help ook bedrijven en websites verder in de online wereld. Ik geef zowel SEO advies als SEO trainingen. Als je SEO hulp nodig hebt, weet je me dus te vinden!

8. Start je eigen bedrijf

Ja, ja, makkelijker gezegd dan gedaan – maar op de lange termijn is dit een geweldige manier om een ​​levensstijl als Digital Nomad in stand te houden. Aan het eind van de dag ben je je eigen baas. Je bepaalt je eigen uren in je favoriete tijdzones en je geniet van de vrijheid van je eigen bedrijf.

Als Digital Nomad met een eigen website om geld mee te verdienen ervaar ik overal ter wereld vrijheid
Als Digital Nomad met een eigen website om geld mee te verdienen, ervaar ik overal ter wereld vrijheid

In het begin heb je waarschijnlijk alternatieve inkomstenbronnen nodig. Overweeg freelancen, passief inkomen via affiliate marketing en crypto en behoud een part-time baan in je thuisland. Verhuur je huis en ga zelf goedkoper wonen als je er één bezit. Alle beetjes helpen. Deze side-inkomsten zorgen ervoor dat je minder kunt werken voor een baas en meer tijd kunt steken in je eigen bedrijf.

Het hebben van een eigen bedrijf of freelancen is geen gemakkelijke taak en tijd besparen is cruciaal.. Maar wie doorzet en een goed idee heeft, zal er de rest van zijn of haar leven de vruchten van plukken.

9. Gegevensinvoer

Gegevensinvoer is misschien niet je droombaan. Maar terwijl je vaardigheden opbouwt voor iets anders of gewoon op zoek bent naar je eerste manier om online geld te verdienen als Digital Nomad, is dit een goed begin. Er is geen specifieke kennis voor nodig. Er zijn geen cursussen die je van tevoren moet volgen. Steek er gewoon wat tijd en focus in en misschien krijg je je eerste digitale inkomen! Verstand op 0 en knallen!

10. Grafisch ontwerper of video-editor

Ik ga niet liegen, dit vereist serieuze vaardigheden en talent. Maar als je één van de gelukkigen bent die het onder de knie kan krijgen, is het een geweldige freelance kans om overal te werken. Het is creatief, er is veel vraag naar en het is goed overdraagbaar tussen sectoren. Een simpele zoekopdracht naar “freelance grafisch ontwerper” zal je laten zien dat de wereld aan jouw voeten ligt. Bovendien kun je deze vaardigheden later gebruiken als je ooit je eigen bedrijf wilt starten, of je eigen blog wilt lanceren.

BONUS TIP

Ik zie zo ontzettend veel Digital Nomads, reisbloggers en online coaches bijna al hun tijd en energie steken in social media.

Dan vraag ik mezelf af… Waarom…? 

Online geld verdienen klinkt namelijk gemakkelijker dan het daadwerkelijk is. De meest gemaakte fout die ik zie, is dat men vol goede moed begint en vooral veel tijd steekt in hun social media kanalen. Na twee jaar zijn ze duizenden uren tijd en energie verder, zonder enig resultaat behalve veel volgers op hun social media kanalen.

De grootste oorzaak? Social Media is voornamelijk bedoeld als een gesloten systeem. Dat wil zeggen dat kanalen zoals Instagram er álles aan doen om je langer op het platform te houden zodat je zo veel mogelijk reclame consumeert, reclame waaraan ze veel geld verdienen. Oneindig scrollen dus.

Uitgaande links plaatsen is daarom bewust onhandig gemaakt (link in bio) en in stories zijn mensen er simpelweg niet op uit om door te klikken naar je website. Men wil gewoon lekker scrollen en korte updates te zien van anderen. Het is een gewoonte geworden.

Dit is niet mijn mening, dit is een feit. Dit feit is namelijk zeer goed terug te zien in datasets en statistieken. Er zijn al veel onderzoeken afgerond die dit onderbouwen. Lees bijvoorbeeld eens: DIGITAL 2022: SOCIAL MEDIA REFERRALS van de website Datareportals. Hieronder heb ik een afbeelding van de resultaten van hun onderzoek toegevoegd.

Digital Nomads en social media. Wat werkt en wat niet?
Digital Nomads en social media. Wat werkt en wat niet?

Wil je je alsnog richten op Social Media, steek dan je energie in Facebook. Hoewel Facebook inmiddels door velen al wordt gezien als ‘oubollig’ en de leden langzaam teruglopen, is het nog VERREWEG het meest effectieve platform voor het genereren van traffic naar je website en affiliate links.

Goed scoren in Google is nog steeds de absolute nummer 1 voor Digital Nomads die een passief inkomen willen genereren maar als je de socials tegen elkaar afzet kan ik maar 1 ding concluderen: Twitter, Pinterest en vooral Instagram zijn gewoon zonde van je tijd.

Tot slot

Zo! Dit waren mijn 10 tips om tijdens het reizen online geld te verdienen. Hopelijk raak je hiermee geïnspireerd om een sprong in het diepe te wagen. Het leven als Digital Nomad is niet makkelijk maar doorzetters die het voor elkaar krijgen, willen nooit meer iets anders. Ik spreek uit ervaring!

Mocht je zelf nog leuke of slimme manieren hebben om online geld te verdienen, laat het dan weten in de reacties. Toekomstige Digital Nomads zullen je alvast dankbaar zijn.

Tot de volgende blog!

Avatar foto

Chris Thomassen

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
12 Shares
12 Shares
Copy link