Wereldreizigers.nl
Home » Digital Nomads » Digital Nomad worden: waar begin je?

Digital Nomad worden: waar begin je?

Het leven van een Digital Nomad gaat over rozen, als we de foto’s mogen geloven. Maar voor dat je zover bent…. Want waar begin je? Er zijn zoveel zaken waar je aan moet denken als je zo’n, ogenschijnlijk, zorgeloos leven wilt leiden; de moed zakt je al in de schoenen voor je begint.

Laat ik even een aantal onwaarheden noemen: het leven van een Digital Nomad is niet alleen maar leuk. Als men je dat wil doen geloven; eet ze op. 😉 Ze vertellen onzin.

Daarnaast: het vrije leven bereiken wat zij leiden, reizend kunnen werken, dat is niet zo ingewikkeld te bereiken als jij nu denkt. Rest de vraag: als het niet zo’n ‘droom’ is als je nu denkt, maar het is ook niet zo moeilijk als je nu denkt: wil je dan nog steeds?

Heb je nog steeds de wens om Digital Nomad te worden?

Zo ja; lees rustig verder: dan ga ik je wat handvaten geven. Het leven van een Digital Nomad heeft nogal wat haken en ogen. En dat begint al voordat je het ‘bent’.

Wat ga je voor werk doen?

Misschien zit je nu in een werknemers situatie en vraag je je af hoe je in vredesnaam geld kunt verdienen terwijl je reist? Welk werk zou je kunnen doen?

Zonder dat ik je ken, zonder dat ik weet wat je kunt en wat je niet kunt, wil ik je adviseren niet te kijken naar wat je nu weet en kunt. Ik wil je adviseren jouw eigen bedrijf te starten.

Wait What?! Ik vraag je, in die onzekere reis, ook nog eens voor jouzelf te beginnen? Yep. Ik wil je adviseren een bedrijf te starten wat is gebaseerd op JOU. Op jouw kernwaarden; dat wat jij van belang vindt in het leven. Dat waar jij voor staat. En gebaseerd op jouw Missie: jouw taak hier op aarde.

Lees ook: Het leven van een Digital Nomad
Lees ook: De weg naar het leven van een Digital Nomad
Lees ook: Redenen om Digital Nomad te worden

Op die manier ga je namelijk iets doen wat je echt heel graag doet. Als je dat vervolgens heel vaak gaat herhalen en je kiest een kleine markt dan zul je vreselijk goed worden in wat je doet.

Mooi: mensen de vreselijk goed zijn én zichtbaar zijn (belangrijke toevoeging; niets zo triest als onzichtbare competentie) die worden goed beloond voor wat zij doen. Dat zijn de experts. De wereld schreeuwt om experts.

Belastingzaken

Ja okay, hoor ik je denken, maar hoe zit dat dan met belastingen? Waar moet ik belasting betalen.

Schrale troost: er is altijd een weg te vinden om van jouw geld af te komen; don’t worry. In principe geldt de regel; daar waar jouw sociale leven zich bevindt, daar ben jij belastingplichtig. En ook als je geen vaste plek meer hebt, dan is er altijd een weg te vinden. Bekijk gerust onderstaande video; daarin wordt een hoop besproken.

Huis aanhouden of niet?

Ook zo’n hoofdbreker; wat te doen met jouw huis? Het huis kan prima dienen als inkomstenbron, wanneer je het gaat verhuren. Misschien dat je het huis nu nog ziet als blok aan jouw been, maar het kan jouw partner in crime worden. Jouw huis kan ervoor zorgen dat je reeds inkomsten hebt, voor je werk hebt.

Verhuur van een woning is nog steeds erg interessant. Uiteraard dien je dan ook rekening te houden met een aantal zaken.

Je moet niet emotioneel verbonden zijn met het huis en denken ‘Ieuw, dan slaapt iemand anders in mijn huis…’ Ja dat klopt en dat is nog niet eens het ‘smerigste’ wat iemand in jouw huis gaat doen. Maar daarvoor word je ook beloond: met een fijne huurvergoeding.

Vraag wel even of jouw huidige hypotheekverstrekker verhuur toestaat; grote kans dat dat niet het geval is. Dan is oversluiten een optie. Jouw huis kan jou helpen in jouw weg naar vrijheid: onderschat dat niet.

Onderwijzen van kinderen

Kinderen hebben leerplicht. Vanaf hun 5e jaar. Er zijn een aantal wegen om daar aan te ontkomen. Dat is afhankelijk per leeftijd (voor hun 5e zijn er meer opties dan wanneer zij reeds naar school zijn gegaan) , maar opties zijn er.

Wanneer jouw kind reeds naar school gaat en je wilt gaan reizen dan is uitschrijven uit het BRP (BasisRegistratie Personen) de enige weg.Je kunt dan 8 maanden ‘vrij’ leven. Mooie periode om te ervaren of dat reizende leven wel iets voor julie is, voor langere termijn.

Grote kans dat hierboven een aantal van jouw zorgen en vraagstukken besproken zijn. Grote kans dat je het antwoord nog niet hebt. Maar dat hoeft ook niet. Ik wil graag dat je inziet dat er wel degelijk opties zijn.

In de Challenge Meer Vrijheid In Jouw Leven komen alle onderwerpen aan bod. Je zult gaan inzien dat er wel degelijk antwoorden zijn op jouw vraagstukken.

Je kunt je aanmelden via onderstaande link:

Digital Nomad worden?
No Madness In My Bus - Locatie onafhankelijk werken

Wil jij een locatie onafhankelijk inkomen waar jij mee op reis kunt?

Wil het het Digital Nomad leven ervaren? Liesbeth van NoMadNess in my Bus maakt samen met jou een online of offline business concept waar jij mee kunt gaan reizen.

Samen werk je van 0 tot winstgevend aan een business concept waardoor jij vrijheid kunt gaan ervaren en tijdens jouw (fulltime) reizende leven een inkomen hebt om jouw gedroomde leven te beleven.

Ga naar website
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Zelf reis ik door mijn droom (en soms nachtmerrie) in een omgebouwde DHL vrachtwagen, zie video hieronder:

Als je denkt aan reizen met een camper, start eens met een huren: onze Olijfje bijvoorbeeld; zij is een Huurcamper met een Missie.

Hoe dan ook: ga voor dat gewenste leven. Je bent hier maar even.

Liefs, Liesbeth

Lees ook: Weerstand is groei | Vrij leven als een Digital Nomad
Lees ook: Schulden, de FIRE beweging & passief inkomen | Een kijkje in mijn leven

Liesbeth

Liesbeth Uithol (1977) is expert op het gebied van creëeren van locatie onafhankelijk business concepten.

Met haar bedrijf NoMadness In My Bus hielp zij velen letterlijk ‘op weg’. Zij konden eindelijk hun droom gaan realiseren: meer vrijheid en meer reizen, maar dan mét een goed lopend bedrijf en inkomsten.

Samen met Ronald Schuurbiers (vriend, 1972), Leff Onderdelinden (zoon, 2008), Obi (rescuedog, 2003) en Woody (rescuedog, 2019) reisde zij 7 maanden als Digitale Nomaden door Europa in hun voormalig DHL vrachtwagen. Hun volgende trip is de Silk Route; een overland route naar China met de camper.

Liesbeth heeft één missie: iedereen die een droom heeft te inspireren en te motiveren om die droom te verwezenlijken.

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
2 Shares
2 Shares
Copy link