Wereldreizigers.nl
5153f2e3 15c9 4fd4 a08b 334507bc9155 2 | het leven | Wereldreizigers.nl

De weg naar het leven van een Digital Nomad

Veel mensen dromen ervan: werken van ergens van de wereld. Laptopje op schoot, beetje cocktails nippen en vooral blijven smeren….. tegen de felle zon uiteraard. De weg naar het leven van een Digital Nomad is een droom voor velen. Voor slechts weinigen realiteit.

Droomleven vs Realiteit

De realiteit is vaak iets minder idyllisch. De meeste digital nomads moeten ‘de ballen uit hun broek’ werken om die ‘droom’ te beleven. Veel digital nomads hebben een klein budget en kunnen niet altijd die felgekleurde cocktails bekostigen. Zij hebben veelal moeite om klanten te vinden of structuur. Structuur realiseren in je werkdag is namelijk wat niemand je biedt. Dat dien je zelf te doen.

Ondanks de vele struggles die veel nomads ervaren, zouden velen niets anders meer willen. Voorlopig. Want de vrijheid die je ervaart als je ‘in charge’ bent over jouw leven en kunt kiezen waar je wilt zijn, die is goud waard.

Online training voor Digital Nomads
Online Training: Missie - NoMadness In My Bus
4.5
€ 99,00

Werken waar je wilt, werken wanneer je wilt: die keuzevrijheid is pure vrijheid en onbetaalbaar!

Ontdek wat jouw missie is en leer hoe je daar een bedrijf mee kunt starten wat jou zingeving gaat brengen en een inkomen waarmee jij jouw gewenste leven kunt gaan leiden.

Ga naar website
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Hoe word je Digital Nomad?

Maar hoe word je nou zo’n vrijheid-belever? Dat lijkt vaak lastiger dan het is. Dat komt doordat je niet gewend bent op die manier te denken. Grote kans dat jouw huidige werk niet ‘overal vandaan’ gedaan kan worden. Dan staakt vaak het gehele denkproces al.

‘Het kan niet voor mij…’ Maar laat je daar niet door uit het veld slaan: het kan namelijk wel. Als jij het echt wilt.

Lees ook: Wereldreis inspiratie | Motiveer jezelf, verander je mindset!

IMG 4984 2 | het leven | Wereldreizigers.nl
De weg naar het leven van een Digital Nomad 7

7 stappen naar Digital Nomad

Ik ga je een aantal stappen geven die jou gaan helpen in het worden van een Digital Nomad en het beleven van het door jou gewenste leven.

  • 1. Inventarisatie
  • 2. Bewustwording
  • 3. Acceptatie
  • 4. Identificatie
  • 5. Implementatie
  • 6. Evaluatie
  • 7. Herhaling of opschaling

Stap 1: Inventarisatie

Wat is de huidige status van jouw leven? Wat gaat goed, wat gaat minder goed? Om een goede route af te leggen, dien je te bepalen waar je nu staat. Breng in kaart wat je nu verdient, wat je nodig hebt aan inkomsten, wat je waardeert in jouw leven en wat je graag anders wilt. Een goed startpunt is het begin van een goede reis.

Stap 2: Bewustwording

Tot in jouw vezels dien je te begrijpen waarom je bent waar je bent. Waarom je doet wat je doet en waarom je nog niet het leven leidt wat je zo graag zou willen. Er is geen enkele verandering duurzaam als je de wijziging niet bewust doormaakt. Ervaar iedere stap bewust. Haal de automatische piloot uit jouw leven en ga eens bewust leven.

Stap 3: Acceptatie

Omarm waar je nu staat en hoe je daar bent gekomen. En omarm de reden dat je nog niet bent waar je naartoe wilt. Accepteer dat je nog een (lange) weg te gaan hebt voor je op het gewenste punt in jouw leven bent. Alleen als jij accepteert dat je nog veel te doen hebt, zal je het volhouden. Alleen dan zal je doen wat je moet doen. Zie het als realiseren dat je 15 kilo lichter wilt worden, maar iedere week blij bent met de kilo die er af is.

Wanneer je niet accepteert dat je nog 14 weken te gaan hebt na die eerste kilo, ben je kansloos. Dan weet ik zeker dat je gaat afhaken en dus weer een rondje draait: je komt uit waar je vertrokken bent.

Stap 4: Identificatie

Welke mens wil je worden? Wie is die persoon die dat reizende leven leidt? Identificeer je met die persoon. Ga je gedragen als hem. Wanneer je blijft doen wat je nu doet, krijg je de resultaten die je nu hebt. Dat wil je niet. Dus verander. Eerst bewust en ‘in scene gezet’. Tot het vanzelf gaat en jij daadwerkelijk die ander bent.

Denk aan sla eten omdat jou personal trainer het zegt. Na een paar maanden bestel je zelf groenten in een restaurant; niet omdat hij dat zegt, maar omdat jij je er beter bij voelt en jouw lichaam daardoor in shape blijft. Ga het gedrag vertonen waarmee je jouw doel gaat bereiken.

Stap 5: Implementatie

Actie lieve mensen. Dat is het enige verschil tussen een droom en een realiteit. De mensen die digital nomad zijn, werden dat door actie te nemen richting hun doel. Dus maak een goed plan; dat hoef je alleen maar te volgen. Ga actie ondernemen.

Start die business, verhuur dat huis, boek die tickets. Doe wat nodig is om jouw Droom te gaan beleven. Begin met kleine stappen en doelen. Zorg dat jouw grote doel wordt opgehakt in duidelijke stappen die je in jouw dagelijks leven kunt implementeren. Stap voor stap richting jouw droom: Digital Nomad worden.

Lees ook: Hoe spaar je voor een Wereldreis? | Sparen in 12 stappen | Handleiding

Stap 6: Evaluatie

Welke stappen waren juist, welke stappen hadden anders gekund of gemoeten? Evalueer jouw plan na een aantal maanden. Niet te vroeg, maar ook niet te laat. Wanneer je te vroeg gaat evalueren zal je te snel ongeduldig zijn en te vroeg stoppen. Zelf houd ik altijd 100 dagen aan. Alles wat ik doe krijgt 100 dagen. Daarna is pas de evaluatie.

Evalueer en leer. Wat ga je aanscherpen en wat ga je voortzetten van jouw plan? Hoe is jouw weg naar Nomadness verlopen?

Stap 7: Herhaling of opschaling

Je hebt jouw doel behaald als je de stappen juist hebt uitgevoerd. Ongetwijfeld krijg je er weer nieuwe doelen en wensen bij. Dan kun je weer van voren af aan beginnen; stap 1. En als jij een eigen business bent gestart als onderdeel van jouw plan, kun je gaan opschalen. Meer verdienen met hetzelfde aantal uren of hetzelfde verdienen met minder uren werk.

Vanaf jouw mooie, zelfgekozen locatie kun je jouw plannen herzien, herschrijven of nieuw maken.

‘Iedere droom kan een realiteit worden, als jij bereid bent te doen wat je moet doen en te laten wat je moet laten om die realiteit te gaan krijgen’.

Liesbeth Uithol

Mijn droom

Een van mijn dromen was om ‘ooit’ een boek te schrijven. Dat boek ligt nu bij de drukker. Ik schreef het tijdens onze reis door Europa in de camper.

Het boek: Reizen, Werken & Opvoeden: Te Gek of Gekkenwerk? | Liesbeth Uithol
Het boek: Reizen, Werken & Opvoeden: Te Gek of Gekkenwerk? | Liesbeth Uithol

Een lange reis maken met het gezin: voor velen een droom. Voor slechts weinigen realiteit. 

Is die realiteit altijd een droom? Hoe bereid je zo’n lange reis voor? Waar moet je aan denken? Hoe zorg je dat je kind aan de leerplicht ontkomt? Niet onbelangrijk: hoe zorg je dat je geld verdient, terwijl je reist?

Heel veel vragen waar ik je op mijn eigen wijze een antwoord op probeer te geven. Ik reisde 7 maanden met mijn vriend, puberzoon en twee honden in een tot camper omgebouwde DHL vrachtwagen door Europa.

Ik neem je mee op reis. De reis van ervaringen, emoties, praktische zaken en inzichten waarmee ook jij jouw droom kunt realiseren. Met een vleugje sarcasme en zelfspot belicht ik de kanten van het leven en het reizen zoals ik het ervaar en het jou ook gunt.

Mijn enige doel is dat jij je niet neerlegt bij een droom. Maar dat je er alles voor gaat doen om die te realiseren.

Je kunt mijn boek bestelling via onderstaande link. Veel leesplezier.

Liefs, Liesbeth

Print Friendly, PDF & Email

Liesbeth

Liesbeth Uithol (1977) is expert op het gebied van creëeren van locatie onafhankelijk business concepten.

Met haar bedrijf NoMadness In My Bus hielp zij velen letterlijk ‘op weg’. Zij konden eindelijk hun droom gaan realiseren: meer vrijheid en meer reizen, maar dan mét een goed lopend bedrijf en inkomsten.

Samen met Ronald Schuurbiers (vriend, 1972), Leff Onderdelinden (zoon, 2008), Obi (rescuedog, 2003) en Woody (rescuedog, 2019) reisde zij 7 maanden als Digitale Nomaden door Europa in hun voormalig DHL vrachtwagen. Hun volgende trip is de Silk Route; een overland route naar China met de camper.

Liesbeth heeft één missie: iedereen die een droom heeft te inspireren en te motiveren om die droom te verwezenlijken.

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link