Wereldreizigers.nl
IMG 4506 3 | Het leven van een Digital Nomad | Wereldreizigers.nl

Het leven van een Digital Nomad

Mijn naam is Liesbeth Uithol; Digital Nomad. Niemand, maar dan ook niemand, noemt mij zo uiteraard. Maar in theorie ben ik het wel. In dit artikel zal ik je uitleggen wie ik ben, wat een digital nomad precies is, en waarom ik met mijn bedrijf NoMadness In My Bus meer vrijheid in mijn leven wil creëren, zowel voor mijzelf als voor anderen.

Digital Nomad worden?
No Madness In My Bus - Locatie onafhankelijk werken

Wil jij een locatie onafhankelijk inkomen waar jij mee op reis kunt?

Wil het het Digital Nomad leven ervaren? Liesbeth van NoMadNess in my Bus maakt samen met jou een online of offline business concept waar jij mee kunt gaan reizen.

Samen werk je van 0 tot winstgevend aan een business concept waardoor jij vrijheid kunt gaan ervaren en tijdens jouw (fulltime) reizende leven een inkomen hebt om jouw gedroomde leven te beleven.

Ga naar website
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Wat is een Digital Nomad?

Een Digital Nomad is iemand die locatie onafhankelijk kan werken via internet.

Een Digital Nomad is iemand die ‘nomadisch’ kan leven; waar dan ook! En hierdoor kan reizen een grote rol kan spelen in het leven van deze persoon.

Veel reizen dus, maar nog wel werken. Dat past wel bij mij. Ik zal me even voorstellen: ik ben 44 jaar, moeder van twee kinderen. Dochter Djenn (19)  en zoon Leff(13). Ik heb een relatie met Ronald (49) en wij reizen in een omgebouwde DHL vrachtwagen.

As we speak zijn we net terug van 7 maanden Europa met onze camper, mijn zoon en onze twee honden Obi en Woody.

Mijn bedrijf: NoMadness In My Bus

Met mijn bedrijf creëer ik persoonlijke en op maat gemaakte business concepten voor mensen die reizen en werken willen combineren. Ik begeleid hen van idee tot winstgevendheid.

Maar ik ben niet altijd een Digital Nomad geweest. Ik vertel je graag mijn weg naar locatie onafhankelijkheid: van 50 werknemers naar alleen een laptop.

Ik was 26 jaar: had een man, kind en 50 vrouwen in dienst. Dat laatste was de hel. Mijn ‘dieptepunt’ in life. Natuurlijk: alle 50 waren het lieve vrouwen. Ze deden hun uiterste best om onze 5 kinderkleding en kinderschoenen winkels goed te laten lopen. Maar wat had ik er een hekel aan: ik was ‘manager’ geworden in plaats van het contact met de klanten, wat ik juist zo leuk vond.

We hadden het goed, mijn ex en ik. We hadden een mooi leven; reden beiden in een mooie auto en mijn dochter van 1 had, logisch, de mooiste kleding en schoenen.

Maar ik was niet blij.

Ik wilde meer vrijheid in mijn leven

Ik wilde mijn vleugels spreiden en vermoedde dat het nog een lange weg zou worden naar mijn 100e levensjaar.

Na wat overleg met mijn ex, wisten we wat te doen: we zouden de winkels gaan verkopen en naar Spanje emigreren. Die winkels verkopen ging niet zonder slag of stoot: het leverde stress en onmacht op.

En geld. Maar vooral: vrijheid. Ik voelde me vrij om weer te gaan waar ik wilde.

Dat werd niet Spanje. In die periode was er een crisis en men stond niet zo open voor immigranten. Logisch wel. Ik ging een Nederlands tassenmerk in Spanje verkopen en een Spaans zonnebrillenmerk in Nederland.

Ik vloog een keer op 15 per jaar naar Spanje: wat voelde ik me vrij. Als ik weg was. Niet als ik thuis was. En dus realiseerde ik me dat er meer moest gebeuren: ik besloot dat mijn huwelijk ten einde moest komen: het was op.

Ondertussen was ik van een passie mijn bedrijf aan het opbouwen: ik was Personal Trainer geworden en had een eigen studio geopend. Te gek!! Ik vond een huurhuis voor mijn (inmiddels) twee kids, mijn hond en mijzelf. Dat was in 2015.

In een camper bus door Europa reizen

Ik besloot dat ik in een ‘bus ging reizen door Europa’.

Ooit.

Iedereen tegen wie ik dit vertelde, trok zijn of haar wenkbrauwen op:’ yeah true…. Just keep on dreaming….’. Je zag het ze denken.

Ondertussen ging ik vrolijk verder met plannen maken. In 2020 zou ik locatie onafhankelijk zijn. En zo geschiedde. Mijn Personal Training klanten stonden erop dat ik nog 1 jaar het pand huurde; zodat zij nog konden trainen als ik in het land was. Ik deed dat onder strenge afspraken: ik ging namelijk hier geen ‘business’ meer uithalen.

Mijn focus ging volledig naar NoMadness In My Bus: ik zou gaan reizen. Ik date me suf, die jaren. Nooit met als doel dat het ‘ergens’ heen ging. Vaak opende ik mijn gesprek met ‘ik ga in een bus door Europa reizen’; dan vielen er al een hoop af.

In april 2018 zat ik, uit verveling, nog een keer op Tinder. Ronald had mij ‘geliked’ en we hadden een match. Ik zei tegen mijn beste vriendin: ‘ ik ga nog een keer daten met hem en anders kap ik er weer voor de rest van het jaar mee.

1 date was genoeg. Ronald en ik klikten als een malle.

Liesbeth en Ronald van NoMadness in My Bus
Liesbeth en Ronald van NoMadness in My Bus

Samen het Digital Nomad leven leiden

En hij wilde wel met mij mee op reis; over een jaar of vijf. We kochten binnen twee maanden ons Droomhuis op wielen: de voormalig DHL vrachtwagen Oliver. (Check hier het interieur van deze bijzondere camper.) In 2020 bedacht ik dat we best eerder weg konden; februari 2021 bijvoorbeeld….

De DHL vrachtwagen camper van NoMadness In My Bus
De DHL vrachtwagen camper van NoMadness In My Bus

Ronald dacht: ‘ze is gek’.

Ronald zei:’ Goed idee!’

En dus werd mijn plan aangepast en moest ik ‘extra’ aan de bak. Hard werken om ons doel te bereiken. En toen was het zover: we gingen, met goed inkomen en perspectief met mijn zoon van 13 en twee honden op reis. 

Tijdens Corona. Onzekerder kon niet. En vrijer ook niet. De beste keuze die ik ooit maakte. Vrijer had ik me met geen 100 Range Rovers kunnen voelen. Ik heb nu alleen mijn laptop nodig en heb geen zorgen.

Wanneer je voelt dat het anders moet…

Wanneer je ‘voelt’ dat het ‘anders’ moet voor je: ga daar voor!! Het is het zo waard!! Dat beloof ik je!! Wij blijven voorlopig onze eigen keuzes maken wanneer we willen verplaatsen en reizen. Ik zal jullie in de blogs op Wereldreizigers.nl regelmatig ‘meenemen’ in het leven van een locatie onafhankelijke ondernemer; een Digital Nomad.

Feel free to connect via Instagram of Facebook.

Graag hoor ik van je welke informatie jij wilt horen met betrekking tot het leven van een Digital Nomad.

Groeten, Liesbeth

Liesbeth in de Nomadness In My Bus
Liesbeth in de Nomadness In My Bus

Liesbeth

Liesbeth Uithol (1977) is expert op het gebied van creëeren van locatie onafhankelijk business concepten.

Met haar bedrijf NoMadness In My Bus hielp zij velen letterlijk ‘op weg’. Zij konden eindelijk hun droom gaan realiseren: meer vrijheid en meer reizen, maar dan mét een goed lopend bedrijf en inkomsten.

Samen met Ronald Schuurbiers (vriend, 1972), Leff Onderdelinden (zoon, 2008), Obi (rescuedog, 2003) en Woody (rescuedog, 2019) reisde zij 7 maanden als Digitale Nomaden door Europa in hun voormalig DHL vrachtwagen. Hun volgende trip is de Silk Route; een overland route naar China met de camper.

Liesbeth heeft één missie: iedereen die een droom heeft te inspireren en te motiveren om die droom te verwezenlijken.

1 comment

  • Hoi, leuk om te zien. Ik wilde zo iets al 20 jaar geleden maar ben daarvoor in de plaats in Caribisch gebied gaan werken als expat. Erg leuk maar druk en gaf mij wel het idee dat ik warm weer nodig heb. Ik woon inmiddels al 6 jaar in mijn camper met tot voor kort normaal werk in Nederland maar ik in vrije tijd zwierf ik een beetje door Nederland en Europa en inderdaad met daten kom je dan niet ver want meestal willen ze het liefst dat je ergens in een Vinex wijk woont ofzo ;). Ik ben nu met vroeg pensioen gegaan en heb na de Camino lopen (bijna 800km) in Spanje nu mijn eigen tijd om nog meer te reizen en vrijwilligerswerk te doen. Wat ik verdraaid lastig vind is het gebruik van mijn telefoon om bij mijn online financiële diensten te komen in Nederland en te whatsappen. Ik gebruik veel data en ben langer dan 2 maanden in bijvoorbeeld nu in Portugal. Ik overweeg een sim te huren (onbeperkte data) maar als ik dan na 4 maanden door Spanje reis etc op weg naar Griekenland dan zou ik telkens weer lokaal iets moeten regelen. Mooiste is een telefoonnummer die je gebruikt voor meerdere landen. Ik woon dus in mijn camper en ben alleen voor familiebezoek in Nederland. Ik zit ook te denken aan Voip maar dat zou misschien problemen kunnen bij Nederlandse banken? Ik ben benieuwd hoe jullie dat doen.

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link