Wereldreizigers.nl

China

Home » Azië » China

China is het land van de vroege beschaving. Een land vol mystiek. Eigenzinnig en soms ook eigenwijs. China doet alles op haar eigen manier, al vele eeuwen lang. De Chinese geschiedenis barst van de intriges en culturele verschuivingen. In de vorige eeuw was het bijvoorbeeld nog Mao die het immense land compleet naar zijn hand zette. China is enorm, veelzijdig en totaal anders dan het westerse Nederland. Juist dat maakt China tot een gewilde reisbestemming. Je kan makkelijk maandenlang rondreizen in dit prachtige land, trekkend van grote steden naar kleine bergachtige dorpjes en verlaten vlaktes. Vergeet niet dat China groter is dan heel Europa, er wonen inmiddels ruim 1,3 miljard Chinezen. Het grootste dilemma van afreizen naar China ligt vooral in het uitstippelen van je reis. Er is gewoon te veel te zien!

Miljoenensteden

In China zijn vele miljoenensteden te vinden. Hoofdstad Peking (Beijing) met het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad, havenstad Shanghai met zijn intense skyline, Tianjin, Wuhan en Guangzhou (voorheen Kanton): elke stad is groot en overrompelend. De cultuur ligt overal voor het oprapen. De gebouwen, beelden, tempels en pleinen druipen van de Chinese tradities. Maar China is ook modern. Wolkenkrabbers worden steeds hoger terwijl de technologie uit haar voegen barst. China is dan ook niet voor niets hét land in opkomst.

Van tropisch tot woestijn

Wil je meer zien dan alleen overvolle steden, wees gerust. In China hobbel je van een tropisch klimaat in het zuidwesten naar een woestijnklimaat in het noordwesten. Het dak van de wereld in de autonome regio Tibet, ruim 3000 eilanden, het karstgebergte, woeste rivieren zoals de Gele Rivier en de Yangtze, in heel het land vind je bijzondere natuurgebieden. De bekendste bezienswaardigheid is zonder twijfel de Chinese Muur. Met een lengte van meer dan 6000 kilometer is deze muur een waar wereldwonder.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »