Wereldreizigers.nl

Cambodja

Wanneer je Cambodja zegt, zullen nog steeds veel mensen gelijk denken aan de ijzingwekkende geschiedenis van The Killing Fields, het onuitwisbare toonbeeld van de wreedheid van de Rode Khmer in de jaren ‘70. Maar we zouden het land veel te kort doen wanneer we alleen deze zwarte bladzijde uit de Cambodjaanse geschiedenis openslaan. Cambodja, gelegen in Zuidoost-Azië en omringd door Laos, Thailand en Vietnam, is een buitengewoon mooi land met vele ongerepte natuurlandschappen en stokoude steden. De tempels die hier verborgen zijn in de onherbergzame jungles, zijn misschien wel de meest indrukwekkende van heel Azië.

De mooiste tempels van Azië

De hoofdstad van Cambodja is Phnom Penh. Het is een stad met twee gezichten. Aan de ene kant vind je hier de pracht en praal van een cultureel pareltje in dit Aziatische land. Bezoek maar eens het Royal Palace of de Silver Pagoda. Aan de andere kant vind je hier de keiharde bewijzen van de genocide ten tijde van het bewind van de Rode Khmer. The Killing Fields zijn hier terug te zien, tastbaar en nog steeds gruwelijk. Toch is een bezoek hieraan een must do voor iedere reiziger. Een andere kenmerkende stad in Cambodja is Siem Reap met in haar nabijheid de glorieuze tempels van Angkor Wat. Dit complex is onmetelijk groot met honderden gebouwen en tempels dicht bij elkaar. Huur een fiets en cross langs aanraders Preah Khan, Bayon, Ta Prohm en Banteay Srei. Andere belangrijke steden in Cambodja zijn Battambang en Kratie.

Cambodjaanse natuur

De natuur in Cambodja is verrassend fraai en op sommige plekken nog puur en verborgen. Kleine eilandjes waar bijna geen toeristen komen, de relaxte stranden bij de kust van bijvoorbeeld Sihanoukville, het grappige Koh Rong wat bekend staat als ‘Monkey Island’, maar ook de dichtbegroeide jungle in het binnenland bij Sisophon en het rustige oostelijke deel van Cambodja dat grenst aan de Mekong. Andere puike plekken zijn het kratermeer van Boeng Yeak Laom en de watervallen van Chaa Ong.

The Gate of Angkor, Cambodia

Reisroute Cambodja 2 tot 4 weken | Tips en highlights

Ben je van plan om een reis te maken door Cambodja? Zeker doen! Om je op weg te helpen met je reisroute door Cambodja geef ik hieronder mijn tips. Sla je een bestemming over uit onderstaande route? Dan kun je makkelijk...

Aziatische olifant Cambodja | Scooter | Wereldreizigers.nl

Must sees in Cambodja | De minder bekende plekken

Wanneer je Cambodja roept, hoor je vaak de echo van Angkor Wat, Killing Fields en het Rode Khmer-regime terug. Allemaal erg tof; maar het koninkrijk dat tussen Laos, Thailand en Vietnam ligt, heeft veel meer te bieden...

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »