Wereldreizigers.nl

Laos

Home » Azië » Laos

Het nog redelijk onbekende Laos grenst aan China, Vietnam, Cambodja, Thailand en Myanmar. Reizigers die terechtkomen in dit land, doen dat meestal omdat ze naast Laos een rondtrip maken door een van deze andere landen. Maar Laos is meer dan een doorreisland. Niet alleen is het klimaat hier heerlijk, Laos is ook een natuurrijk land dat vooral bedekt wordt door bergachtig gebied. Door het gebrek aan goede wegen vervoeren de inwoners zich meestal over de rivieren. De Mekongrivier is de grootste waterweg en levensader van Laos. De doorgaans boeddhistische bevolking in Laos staat bekend om haar vriendelijkheid en behulpzaamheid. Wel goed om te onthouden: de voeten worden gezien als ‘laagste’ deel van het lichaam. Nooit naar iemand met je voeten wijzen, dat wordt gezien als zeer respectloos.

Communistisch

De beroepsbevolking bestaat voornamelijk uit boeren die leven van de opbrengsten uit de oogst. De regering wil niet, zoals buurland Thailand, massaal toeristen trekken. De infrastructuur is daarvoor nog lang niet voldoende en dat realiseert de overheid zich. Er wordt voorzichtig gewerkt aan uitbreiding van voorzieningen, zoals hotels, betere wegen en dienstverlening.

Koningsstad Luang Prabang

Hoofdstad Vientiane is een koloniale stad waar je nog steeds de Franse invloeden van weleer ziet en voelt. Kijk niet raar op als je iemand doodgewoon een croissantje ziet eten. De stad staat vol met prachtige tempels. Ook vind je hier de historische koningsstad Luang Prabang. Andere belangrijke steden zijn Champassak, Pakse, Kaysone Phomvihane en Phonsavan. Kom je vanuit Thailand, dan start je reis door Laos waarschijnlijk in grensstadje Huay Xai. Hier kan je de ‘slowboat’ naar het zuiden pakken. Deze tocht wordt door veel reizigers gezien als hoogtepunt van hun reis in Laos.

Bergen en rivieren

De natuur in Laos heeft twee gezichten: rivieren en bergen. Aan de ene kant bepaalt het bergachtige gebied voor een overgroot deel het landschap en dat is helemaal niet erg. Zo is het Bolaven Plateau een wonderschoon gebied in centraal Laos. Aan de andere kant is de Mekong en al zijn aftakkingen het bloed dat door Laos’ aderen loopt. Bezoek maar eens Si Phan Don, de 4000 eilanden in het zuiden van Laos. Door het hele land zorgen de beboste oevers en rotspartijen langs de rivieren voor een prachtig schouwspel.

5x de mooiste natuur van Laos

Laos is een land dat je zeker moet bezoeken als je van ongerepte natuur houdt. Ondanks dat je er ook geweldig interessante bergstammen vindt en eeuwenoude kloosters en tempels in bijvoorbeeld Unesco-stad Luang Prabang...

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »