Wereldreizigers.nl

Centraal Afrika

Home » Afrika » Centraal Afrika

Een broeinest vol onrust, chaos, geweld en spanningen. Helaas zijn dat momenteel de woorden die de Centraal Afrikaanse Republiek – soms ook wel Centraal Afrika – het beste beschrijven. Ooit gekolonialiseerd door de Fransen en sinds 1960 een onafhankelijke staat. Toch is het dit land, dat midden in Afrika ligt en omsingeld wordt door o.a. Tsjaad, Soedan, Congo-Kinshasa en Kameroen, nooit echt gelukt om een stabiel en vredig klimaat te creëren. Sinds de onafhankelijkheid werd de republiek geteisterd door fraude, gewelddadige presidenten en etnische spanningen.

Moslims en christenen
De laatste jaren is de spanning en onrust niet afgenomen en zelfs eerder toegenomen. In dit land, een van de armste ter wereld, heerst al sinds 2012 een burgeroorlog. Het zijn vooral de moslims en christenen die elkaar naar het leven staan. Ondanks dat Kameroen en Frankrijk de helpende hand bieden om de Centraal Afrikaanse Republiek weer enigszins op poten te zetten, lijkt er geen oplossing in zicht. Hoofdstad Bangui is nog steeds elke dag een plek van chaos. Voor een veilige vakantie ben je hier dan ook duidelijk niet op de juiste plek.

Natuurschoon in Centraal-Afrika
Je zou het bijna vergeten maar dit land is een van de mooiste landen op het hele continent. De watervallen van Les Chutes de la Mbi zijn een schitterend eerbetoon aan moeder Natuur. Ook het Manovo-Gounda St. Floris National Park, vlakbij de grens met Tsjaad, is een magnifiek voorbeeld van wat Afrika te bieden heeft. Wil je toch de reis maken naar dit fraaie maar getormenteerde land? Zorg dan dat je goed voorbereid bent en dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »