Wereldreizigers.nl

Belize

Home » Midden-Amerika » Belize

In Centraal-Amerika, grenzend aan Mexico en Guatamala, ligt Belize. Formely known as Brits-Honduras, nu kennen we het land vooral van het kleurrijke koraalrif, de mooie duikspots en de Caribische levensstijl. In het binnenland van Belize zijn prachtige jungles te vinden en ook de Maya tempels zijn zeker de moeite waard. Het land werd ooit bewoond door Maya’s – het Mayagebergte in het zuiden is hier de stille getuige van – om te worden overgenomen door Spanjaarden en uiteindelijk in Britse handen te vallen. In 1964 kreeg het land zelfbestuur om in 1973 hernoemd te worden tot Belize. Grappig feitje: Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk is nog steeds officieel staatshoofd.

Tropische eilandjes

In de Caribische Zee liggen een paar beeldschone eilandjes die tot Belize’s eigendom behoren. Ambergris Caye, Caye Caulker en de Turneffe-eilanden zijn koraaleilanden die uitnodigen tot een overnachting op haar witte stranden, genietend van de donkere sterrenhemel. Zwembroek en badhanddoek, meer heb je niet nodig. Duiken kan natuurlijk ook, The Great Blue Hole is tenslotte niet voor niets een van de mooiste duiklocaties ter wereld. Vanuit Caye Caulker zijn alle mooie riffen, koraaleilanden en wereldberoemde duikspots goed bereikbaar.

Vasteland van Belize

Op het vasteland van Belize is ook genoeg te zien. De archeologische vondst bij Xunantunich is wellicht de grote trots van Belize. Het wildreservaat van Community Baboon Sanctuary herbergt een tropisch regenwoud, compleet met bavianen en bijzondere vogels. Toch even zonnebaden? Rijd dan door naar badplaats Placencia voor een paar dagen watersporten, zwemmen, kamperen en excursies naar de rivieren in nabijgelegen jungle.

Mooiste duikspots ter wereld | Onze top 5

Als je eenmaal hebt ervaren hoe het is om met een bonkend hart, suizende oren en verder alleen het raspende geluid van je adem de diepte in te duiken, dan weet je hoe verslavend duiken is. De onderwaterwereld van Scuba...

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »