Wereldreizigers.nl

Nicaragua

Home » Midden-Amerika » Nicaragua

Nicaragua is het grootste van de Midden-Amerikaanse landen, maar het is ook het dunbevolkt. Hoewel Costa Rica, zijn buur in het zuiden, lange tijd een bruisende toeristenbestemming is, is Nicaragua pas sinds kort tot zijn recht gekomen. Reis naar Nicaragua als je op zoek bent naar een regenwoudavontuur op de minder bereisde en minder dure weg. Nicaragua heeft het grootste gebied van primair groeiend regenwoud ten noorden van de Amazone, zes actieve vulkanen en 550 mijl kustlijn bezaaid met zandstranden en slaperige surfsteden. Er zijn nog maar weinig oude ruïnes in Nicaragua, maar pittoreske koloniale steden – zoals Granada en Leon – maken het goed met hun pastelkleurige kerken en levendige lokale festivals.

De Pacifische kant van het land is populairder bij bezoekers, omdat de wegen beter bevaarbaar zijn en toeristische trekpleisters zoals het meer van Nicaragua, Grenada en San Juan del Sur zijn geclusterd langs de kustlijn. De Mosquito Coast is de bijnaam voor de Caribische kant van de landengte, zo genoemd naar de inheemse stam die in het gebied voorkomt en niet naar de vervelende kever – hoewel er genoeg zijn. Mosquito is afgelegen en moeilijk te bereiken met de auto; vliegtuigen kunnen echter gemakkelijk worden gecharterd naar de landingsbaan in Bluefields vanaf de luchthaven van Managua. De badplaats Bluefields is de toegangspoort tot de charmante Corn Islands en Pearl Keys, vol weelderige Creoolse gerechten, kristalblauwe lagunes en prachtige witte zandstranden. Bekijk de Reisgids Reizen + Vrije tijd Nicaragua om de beste hotels, restaurants en bestemmingen te vinden die je in dit prachtige land kunt verkennen.

Must do: vulkaan boarden in Nicaragua

Vulkaan boarden, het klinkt gestoord, met een houten plank van een actieve vulkaan afglijden. Toch staat deze activiteit op de bucketlist van vele avontuurlijke reizigers. En terecht, het geeft een ontzettende...

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »