Wereldreizigers.nl

Zwitserland

Home » Europa » Zwitserland

Nog steeds geldt Zwitserland als een rustig en stabiel land dat is gelegen tussen vele andere Europese buren. Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Liechtenstein grenzen allemaal aan dit land dat ruim 8 miljoen inwoners telt. We kennen het land vooral door de vele bergen en door de uitstekende wintersportmogelijkheden. Maar ook in de zomer is Zwitserland een zeer geliefd vakantieland. De steden zijn modern maar dragen toch een rijke geschiedenis met zich mee. Een officiële hoofdstad heeft Zwitserland niet. Bern is wel aangewezen als bondsstad van het land.

Veelzijdig Zwitserland

Zwitserland is het land van de moderne steden met middeleeuwse knusse centra, enorme gletsjers, groene Alpenweiden, honderden skipistes en hoge bergtoppen met eeuwige sneeuw. Natuurlijk kent de wereld het land ook van de horloges, de kaas en de chocola. Het land mag dan met ruim 41.000 vierkante kilometer niet groot zijn, het bezit wel een schat aan veelzijdigheid.

Belangrijkste steden van Zwitserland

Zwitserland is goed aan te reizen en daarom een prima bestemming voor zowel jong als oud. De belangrijkste steden zijn Bern, Zürich, Genève, Bazel, Lausanne, Luzern en Lugano. De sfeer die je in de steden proeft, doet denken aan de Oostenrijkse en Zuid-Duitse omgeving. Toch zijn de Zwitsers over het algemeen wat zakelijker en rustiger. Maar vergis je niet, in elke stad zijn de uitgaansgelegenheden prima verzorgd. Het land kent een lange geschiedenis, wat je in elke stad terugziet in de gebouwen, kastelen, pleinen en architectuur.

Zwitserse natuur

Tja, de bergen zijn natuurlijk hét visitekaartje van Zwitserland met als letterlijk hoogtepunt de Matterhorn. De Alpen bepalen voor een groot deel het beeld dat we kennen van het ruige landschap. Ruinaulta is de Grand Canyon van het land, terwijl je in Les Mosses kan ijsduiken. Houd je van wintersport, dan zijn de vele skigebieden hier het neusje van de zalm voor elke snowboarder en skiër.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »