Wereldreizigers.nl

Verenigde Arabische Emiraten

Home » Midden-Oosten » Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) vormen een land in Azië dat bestaat uit zeven emiraten. Regelmatig wordt de fout gemaakt dat een emiraat als land wordt gezien. Niet vreemd, wel fout. De zeven emiraten zijn Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Hiervan zijn de eerste twee, Abu Dhabi en Dubai, veruit het bekendste. De Verenigde Arabische Emiraten zijn steenrijk geworden door de olie. Fijn voor de inwoners, zij hoeven bijvoorbeeld geen belasting of ziektekosten te betalen.

Palmboom inclusief ligstoel

De Verenigde Arabische Emiraten zijn niet alleen woestijn en rijkdom. Natuurlijk kan je in Dubai je lol op als het gaat om big spending, maar er is zoveel meer te beleven in dit kleine land dat aan Oman en Saoedi-Arabië grenst. Reis bijvoorbeeld eens naar Sharjah met haar Hadjargebergte en mooie kustlijnen langs de Perzische Golf. Het kleinste emiraat Ajman is perfect voor een korte strandvakantie. Het strand hier is hagelwit en maar liefst 16 kilometer lang. Geen overvolle stranden met honderden schreeuwerige toeristen maar je eigen palmboom en ligstoel. Ook in emiraat Ras al-Khaimah vind je de mooiste stranden. Daarnaast zijn hier ook spectaculaire bergen en kleine dorpjes te vinden.

Emirates Palace Hotel

Abu Dhabi is het grootste en rijkste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. En ook een stuk conservatiever dan de hippe buur Dubai. De rijkdom van dit emiraat zie je overal in terug. Probeer maar eens een overnachting te boeken in het Emirates Palace Hotel. Dit hotel, of eerder Arabisch paleis, lijkt zo uit een sprookje te komen. Maar ook Dubai met zijn torenhoge Burj Khalifa, het duurder dan dure Burj Al Arab, het onovertroffen Mall Of The Emirates en de blinkende kraampjes bij de Gold Souk, je moet het gezien hebben!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »