Wereldreizigers.nl
Home » Europa » Slovenië » Bled, Slovenië | Een adembenemende bestemming voor drone fotografen

Bled, Slovenië | Een adembenemende bestemming voor drone fotografen

We bezochten onlangs Slovenië, waaronder het meer van Bled. We waren onderweg naar huis toen we terugkeerden van onze roadtrip door Kroatië en besloten om een paar dagen te blijven hangen. Het meer van Bled, gelegen in de Julien Alpen aan de grens met Oostenrijk, is werkelijk zo sereen en magisch als het eruit ziet op foto’s. Een bezoek aan dit romantische meer is zelfs zo surrealistisch dat je brein het amper kan bevatten.

Wat ik je in dit artikel wil laten zien zijn de unieke beelden die ik er heb gemaakt, vanuit de lucht met een drone. Het zijn misschien wel de mooiste foto’s en video’s uit mijn persoonlijke archief en ik hoop dat je er niet zo van kunt genieten als ik.

Plan hier je vakantie binnen Europa

Cinematische Dronevideo van het meer van Bled

Laten we beginnen met de prachtige cinematische dronevideo die ik er heb gemaakt, je kunt hem hierboven bekijken ☝️☝️☝️.

Tip: Zet de video in Full-screen op de hoogste kwaliteit! En geen gave reisvideo’s meer missen? Volg dan ons YouTube kanaal.

Het verhaal achter de video: We waren deze dag speciaal om 06:00u opgestaan om eerst een (zeer frisse!) ochtendduik te nemen in het meer van Bled én om vroeg in de ochtend te kunnen vliegen met de drone, zodat we niemand tot last zijn.

Het water was behoorlijk fris, ondanks de buitentemperatuur van 24 graden. Het gebied ligt namelijk in de bergen en het koelt ‘s nachts behoorlijk af. Maar laat je dat niet weerhouden om een frisse ochtendduik te maken! Spring in het heldere, spiegelgladde water terwijl de laaghangende wolken tussen de bergen om je heen bewegen. Geen geluid van auto’s of schreeuwende kinderen, alleen jij en de natuur. Vroeg op pad gaan is echt fantastisch hier.

Na deze heerlijke frisse ochtendduik toverde ik de drone tevoorschijn. Het verkeer kwam al langzaam op gang terwijl het stadje rond 06:30u ontwaakt. De zon was al te zien achter de bergen en langzaam werd het licht. De rest, is geschiedenis.

Lees ook: Amsterdam vanuit de lucht (met een drone) in 4K

Must have voor drone-piloten
EU Dronebewijs | Drone Class
5.0
€ 99,00

Sinds 1 januari 2021 is het voor particulieren en bedrijven verplicht om een EU Dronebewijs te halen. Via de online opleidingen met examens van Drone Class realiseer je dit snel en gemakkelijk. Hierdoor ben je in staat om op een verantwoorde manier te vliegen.

Ook buiten de EU wordt het 'EU drone rijbewijs' in de meeste gevallen geaccepteerd, daarom is het raadzaam om deze ten aller tijde bij je te hebben wanneer je met je drone de lucht ingaat, waar ook ter wereld.

Pluspunten:
  • 100% slagingskans
  • voordelige prijs
  • online opleiding
Ga naar website
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

DJI Mavic Air 2 drone

Als je je afvraagt waar ik mee vlieg: ik vlieg zelf met de DJI Mavic Air 2 drone omdat deze super compact is (dus ideaal voor op reis), maar toch voorzien is van een 4k camera. Ten tijde van schrijven kost deze drone met alle benodigdheden (Fly More Pack) ongeveer 850 euro. Als je er zelf één wilt aanschaffen, hij is hier te koop via bol.com!

Wat is HDR en hoe werkt het?

Dat gezegd hebbende, natuurlijk heb ik ook een aantal prachtige HDR foto’s gemaakt van het meer van Bled. De foto’s hieronder zijn allemaal gemaakt met de drone in een 5-laags HDR. Dat wil zeggen dat elke foto die je hieronder ziet 5 verschillende foto’s zijn die op hetzelfde moment gemaakt worden, heel snel achter elkaar, met elk een andere belichting. Wanneer je deze over elkaar heen legt krijg je een geweldig HDR effect. Dit doet Google foto’s trouwens automatisch voor je als je dat hebt. Ik heb de foto’s verder niet bewerkt dit zijn gewoon de originelen die ik heb geüpload en Google geeft me na 5 minuten de HDR versies die je hieronder kunt zien.

HDR foto’s van het meer van Bled

Genoeg over de techniek, tijd voor wat ongekend mooie foto’s van het meer van Bled, vanuit de lucht. Welke van de 6 foto’s hieronder is jouw favoriet?

Lees ook: De Azoren | Adembenemende bestemming voor drone fotografen

Drone foto 1 - Meer van Bled - Slovenië | © Wereldreizigers.nl
Drone foto 1 – Meer van Bled – Slovenië | © Wereldreizigers.nl
Drone foto 2 - Meer van Bled - Slovenië | © Wereldreizigers.nl
Drone foto 2 – Meer van Bled – Slovenië | © Wereldreizigers.nl
Drone foto 3 - Meer van Bled - Slovenië | © Wereldreizigers.nl
Drone foto 3 – Meer van Bled – Slovenië | © Wereldreizigers.nl
Drone foto 4 - Meer van Bled - Slovenië | © Wereldreizigers.nl
Drone foto 4 – Meer van Bled – Slovenië | © Wereldreizigers.nl
Drone foto 5 - Meer van Bled - Slovenië | © Wereldreizigers.nl
Drone foto 5 – Meer van Bled – Slovenië | © Wereldreizigers.nl
Drone foto 6 - Meer van Bled - Slovenië | © Wereldreizigers.nl
Drone foto 6 – Meer van Bled – Slovenië | © Wereldreizigers.nl

Wandelen om het meer van Bled

Natuurlijk kun je ook zonder drone genieten van dit prachtige meer. Wie ongeveer 1,5 uur doorstapt kan in deze tijd een heerlijke wandeling maken om het meer van Bled. Wij deden dit in de vroege ochtend maar ook tegen zonsondergang. Als je 2 tot drie uurtjes uittrekt kun je lekker rustig om het meer van Bled heen wandelen, af en toe rustig op een bankje zitten en gewoon echt even genieten. Het maakt niet uit vanuit welke hoek je dit prachtige meer bekijkt, geen foto lijkt hier te kunnen mislukken!

Lees ook: Dronebeelden scootersafari | Murchison Falls

Malou geniet van het uitzicht op een bankje
Malou geniet van het uitzicht op een bankje
Wanneer je om het meer heen wandelt, krijg je het schattige kerkje elke keer vanuit een andere hoek en belichting te zien.
Wanneer je om het meer heen wandelt, krijg je het schattige kerkje elke keer vanuit een andere hoek en belichting te zien.
Bij de camping aan Lake Bled is altijd veel bedrijvigheid, je kunt er ook kano's en bootjes huren.
Bij de camping aan Lake Bled is altijd veel bedrijvigheid, je kunt er ook kano’s en bootjes huren.


Het kasteel is 's avonds prachtig verlicht. Helaas was het i.v.m. corona gesloten. Het uitzicht aldaar moet fantastisch zijn.
Het kasteel is ‘s avonds prachtig verlicht. Helaas was het i.v.m. corona gesloten. Het uitzicht aldaar moet fantastisch zijn.
Het welbekende kerkje op het midden van het meer, met het kasteel op de achtergrond.
Het welbekende kerkje op het midden van het meer, met het kasteel op de achtergrond.
Ja, er zitten overal vissers rond het meer. Het is dan ook een unieke plek om te vissen!
Ja, er zitten overal vissers rond het meer. Het is dan ook wel een uniek plekje om te vissen!

Tot slot

Het meer van Bled is wat mij betreft een bucketlist-waardige bestemming. Ben je nog nooit naar het meer van Bled geweest? Dan hebben bovenstaande beelden je waarschijnlijk al overgehaald om te gaan! Bled is een adembenemende bestemming voor iedereen maar misschien nog wel ietsje meer voor drone fotografen. Als je een drone hebt, kun je deze prachtige plek eigenlijk niet overslaan.Het is geen goedkope plek overigens: de campings en hotels zijn duur en het eten is prijzig voor Nederlandse begrippen. Maar laat dat je niet weerhouden om te gaan. In een dag of twee kun je het meer prima vanuit elke hoek bekijken en beleven, het zullen prachtige beelden zijn die voor eeuwig op je netvlies zullen blijven staan, ook zonder camera.

PS. Wil je één van de bovenstaande foto’s afdrukken of ergens anders voor gebruiken? Dat kan, maar neem dan wel eerst even contact met mij op. Er rust namelijk copyright op maar ik verkoop ze eventueel zodat jij ze thuis aan de muur kunt hangen.

Tot de volgende blog!

Plan hier je vakantie binnen Europa

Avatar foto

Chris Thomassen

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
10 Shares
10 Shares
Copy link