Wereldreizigers.nl

Kroatië

Home » Europa » Kroatië

Kroatië is een land dat de laatste jaren steeds populairder wordt als vakantiebestemming. En dat is eerlijk gezegd volkomen terecht. Langs de kust in Kroatië liggen meer dan duizend eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn. En wist je dat de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo oorspronkelijk uit Kroatië komt? Dit Balkanland met zijn omvangrijke geschiedenis heeft alles in huis om uit te groeien tot een Europese topbestemming. Zonovergoten stranden, fenomenale natuurgebieden en statige steden, you name it! Het land dat ooit onderdeel was van Joegoslavië is sinds 1991 een onafhankelijke staat die inmiddels stevig met zijn voeten in de Kroatische aarde staat.

Zagreb, hoofdstad van Kroatië

De hoofdstad van dit land dat o.a. grenst aan Hongarije en Slovenië, is uitgegroeid tot een moderne metropool met trendy winkels, een broeiend zakelijk centrum en hoogstaande universiteiten. Zagreb staat nooit stil, bijna elke week zijn hier feesten, evenementen en swingende festivals te vinden. En wat dacht je van het Advent Zagreb event met de kerst? Maar er zijn meer steden die tot de Kroatische verbeelding spreken. Het oude Dubrovnik en dromerige Sibenik of Split zijn drie steden waar je uren kan rondlopen zonder verveeld te raken. Ook Porec met zijn groene omgeving en Rovinj met kronkelende smalle straatjes zijn perfecte visitekaartjes van dit prachtige land.

Natuurgebieden in Kroatië

De natuur in dit land is gewoonweg overweldigend. Reis af naar Dalmatië en ontdek de Adriatische kust. Pasjača Beach is misschien wel het mooiste, exclusieve strand van Europa. Of bezoek Slavonië, het historische gebied in het oosten van het land. Istrië is misschien wel het mooiste stukje Kroatië. Heerlijke stranden, authentieke dorpjes, de ruige kustlijn; eenmaal aangekomen zal het je heel veel moeite kosten om dit uitmuntende gebied de rug toe te keren.

Cultuur en geschiedenis in Kroatië

Naast prachtige natuur zul je ook veel cultuur en geschiedenis vinden in Kroatië. Kroatië heeft namelijk een rijke geschiedenis. Dit zul je daarom ook wel terug zien in de verschillende historische overblijfselen die je door het hele land zult vinden.

De basiliek van Euphrasius is een indrukwekkend gebouw die je als backpacker zeker wilt bezoeken. De basiliek ligt in Porec. Het gebouw bestaat uit een atrium, een doopkapel, een basiliek met het paleis, de kapel van de bisschop en verschillende historische lagen. Zo zul je verschillende vloermozaïeken vinden in deze basiliek. Dit is een indrukwekkende plek om een bezoekje aan te brengen.

Diolecian’s paleis is het best bewaarde historisch gebouw in Kroatië. Dit paleis is geheel gemaakt uit de stenen van het eiland Brac. Het paleis ligt in de stad Split. Het paleis ligt precies in het centrum van Split. Tegenwoordig kun je verschillende kunstexposities vinden in het paleis.

Beste reistijd Kroatië

Je kunt het beste in het voorjaar of in het najaar naar Kroatië op reis gaan. Dit komt omdat rond deze tijd er niet zo veel toeristen zijn en het weer niet te heet is. Als je graag uit wilt gaan, kun je het beste in de zomer gaan. Dan worden er namelijk regelmatig festivals gehouden.

Roadtrip Balkan | Genieten van natuur en cultuur

Wil je een leuke roadtrip maken door de Balkan, maar weet je niet waar je precies heen moet? Geen zorgen! We hebben namelijk de leukste plekken in de Balkan voor je bezocht. Deze Balkan roadtrip is een rit van 4600...

Kroatië | 5x ongewone bezienswaardigheden

Het is algemeen bekend dat je naar Kroatië afreist voor het fijne klimaat, de mooie oude steden, honderden eilanden, een eindeloze kustlijn en unieke natuur. Maar er is meer waar Kroatië bekend om staat. We delen graag...

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »