Wereldreizigers.nl

Madagaskar

Home » Afrika » Madagaskar

Het afgelegen eiland Madagaskar met de onbenoembare hoofdstad Antananarivo is een van meest bijzondere plekken van Afrika. Juist doordat het afgesneden is van het vasteland, kent Madagaskar enkele unieke spots en bewoners. Madagaskar heeft van alles wat. Uit Azië en Afrika heeft de bevolking zijn eigen gebruiken en geloof meegenomen. Uit het Verre Oosten vind je hier riksja’s en rijstterrassen, uit Zwart Afrika bijgeloof en uitbundigheid en in huidskleur zie je alle varianten van geel tot zwart.

Unieke planten en dieren

In alle gebieden tref je een uitgebreide en unieke dierenpopulatie aan. De baobabs – kenmerkende bomen met platte daken – alleen hier te bewonderen. Ook de halfapen die we kennen als lemuren, vind je alleen op dit eiland dat na Groenland, Nieuw-Guinea en Borneo het grootste eiland ter wereld is.

Hoofdstad Antananarivo

Antananarivo is de hoofdstad van Madagaskar. Afrikaans druk met leuke markten en gezellige straatjes terwijl de armoede nooit ver weg is. Want de inwoners op Madagaskar hebben het niet breed. Ook Toamasina, de havenstad aan de oostkust van het eiland, is een mooi plaatsje om te bezoeken. Vanuit hier kan je prima afreizen naar de rondgelegen natuurgebieden. Wil je meer zien van de rijke geschiedenis van het land, reis dan af naar Ambohimanga.

Prachtige natuur in Madagaskar

Maar waar je echt voor komt, is de werkelijk adembenemende natuur op dit eiland. Zo vind je in de nationale parken onnavolgbare hoogstandjes van de Afrikaanse natuur. In Big Tsingy en Small Tsingy vind je het karstlandschap van kalkgesteente. De baobabs vind je op enkele plekken langs de hoofdweg van het eiland. Over het hele eiland zie je unieke kameleons voorbijschieten die je nergens anders op de wereld zal zien. Tel daarbij op de heerlijke stranden en uitstekende duikmogelijkheden, en het is duidelijk dat je een nieuwe prachtbestemming hebt gevonden!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »