Wereldreizigers.nl

Over ons


Op zoek naar iets anders?


Wereldreizigers.nl is dé inspiratiebron voor iedereen die van reizen houdt. We plaatsen dagelijks het laatste reisnieuws, prachtige reisverhalen, reistips en reisroutes. Get inspired! Get onboard!

Nu je het super motiverende tekstje hierboven hebt gelezen, wil ik je graag nog uitleggen wie we zijn en waar we vandaan komen. Allereerst ben ik (Chris, 39) eigenaar van deze website. Samen met mij vrouw (Malou 33), run ik deze website, maar de website gaat niet alleen over ons. Ons team bestaat namelijk uit een select groepje echte reisfanaten.

Samen met het team willen wij al het moois van de wereld zien en zijn dan ook continu op zoek naar nieuwe, bijzondere reisbestemmingen. Elk jaar weer zoveel mogelijk prachtige plekken, activiteiten en landen van onze bucketlist afstrepen. We zouden ons leven niet anders kunnen voorstellen.

Op Wereldreizigers.nl delen de verschillende wereldreizigers graag hun reisverhalen en reistips met jou. Laat je inspireren door ervaren reizigers voor jouw volgende vakantie, stedentrip of misschien wel wereldreis!

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of wil je ons gewoon laten weten hoe gaaf je onze website vindt? Neem dan contact met ons op.


Het team

Chris | Wereldreizigers.nl

cropped whalefie 1 2400x1283 1 scaled 1 | Wereldreizigers.nl

Wereldreiziger in hart en nieren en eigenaar van deze website. Ik ben gek op reizen en heb voordat ik met Wereldreizigers.nl begon al een persoonlijke reisblog gerund. Ik droom 365 dagen per jaar over nieuwe bestemmingen.

In het begin van 2020 kwam ik met toeval terecht op Wereldreizigers.nl. De domeinnaam bestond al sinds 2014 maar tot 2020 was er nooit echt werk van gemaakt. Zonde! Ik besloot daarom contact op te nemen met de eigenaar van de website. Er gingen meerdere maanden overheen maar uiteindelijk kwamen we eruit, Wereldreizigers.nl werd overgenomen!

Na een jaar hard werken kwam er een geheel vernieuwde website, klaar voor de toekomst. Ik besloot mijn netwerk te raadplegen en contacteerde andere reisfanaten met de vraag of ze wilden meewerken aan dit project. De website heet immers ‘Wereldreizigers’ in meervoud, dus vanzelfsprekend moet dit ook dé plek voor wereldreizigers worden om hun verhalen te delen.

WhatsApp Image 2023 07 14 at 13.31.56 1 | Wereldreizigers.nl

WERELDREIZIGER IN HART EN NIEREN
– Momenteel ergens op de wereld, want het is niet bij te houden.
– Volgende droombestemming: Japan
– Eigenwijs en doortastend
– Het leven is kort, maak er wat moois van!
– Lees hier alle blogs van Chris

Wil je meer weten over mij, waar ik mijn (reis)inspiratie vandaan haal en hoe ik mijn leven als wereldreiziger en Digital Nomad heb ingericht? Bekijk dan de portretvideo van videomaker Tino Kreijns hieronder.

Tip: wil je ook zo’n leuke portretvideo van jezelf? Neem dan contact op met de maker van de video, videograaf Tino Kreijns. Je kunt hem hier vinden op LinkedIn en hier op Instagram.

Ons team bestaat uit een aantal vaste bloggers welke je hieronder kunt vinden. Ook aanmelden als blogger? Lees dan dit bericht.

Wereldreizigers.nl

Malou | Wereldreizigers.nl

Screenshot 2023 07 14 13.05.22 | Wereldreizigers.nl

Al vanaf jongs af aan ben ik gefascineerd door verre reizen en andere culturen. Menig land gezien, maar nog zeker niet klaar! Op deze leeftijd (32) denk ik vaak na over hoe mijn leven verder in te richten. Als ik op reis ben, laat ik dat al snel los en kan ik optimaal genieten van het hier en nu…

Thuis heb ik een baan in de jeugdzorg. Afgelopen jaar had ik een jaar lang een sabbatical om op avontuur te gaan met mijn man Chris en de camper in de VS en Canada en nog als toetje, te reizen in zuidelijk Afrika.

GEFASCINEERD DOOR VERRE REIZEN
– Momenteel in Namibië
– Nieuwsgierig naar andere culturen, gek op verre reizen en stedentrips
– Favoriete bestemming: Filipijnen
– Volgende droombestemming: Australië en Japan
– Lees hier alle blogs van Malou


Ilse & Nick | @whatsournextdestination

ilse | Wereldreizigers.nl

Reizen is een belangrijk onderdeel van ons leven geworden. Nadat ik (Ilse) terugkwam van mijn reis van 8 maanden door Azië, heb ik Nick ontmoet en meteen overtuigd om samen zo’n avontuur aan te gaan. Helaas duurde onze wereldreis ‘maar’ 1,5 maand vanwege corona en kunnen we niet wachten om weer onze backpacks in te pakken!

Inmiddels schrijf ik sinds het begin met heel veel enthousiasme blogs voor Wereldreizigers.nl. Ik hou ervan om deze kennis met jullie te delen!

ILSE & NICK – OUR TRAVEL LIFE
– Momenteel in Nederland
– Reizen met backpacks en slapen in hostels
– Favoriete bestemming: Jordanië
– Volgende droombestemming: India
– Lees hier alle blogs van Ilse & Nick


Milene & Yuri | Mygrations.nl

cropped Day 7 Appenzal Switzerland 7 scaled 1 | Wereldreizigers.nl

Een fotograaf en ingenieur uit Den Haag. Altijd op zoek naar avontuur, ongebaande paden en (te) gekke plekken. Van de jungles in Papoea-Nieuw-Guinea tot de steppen van Siberië en van afgelegen eilanden tot besneeuwde bergtoppen. In onze VW T2, op een driemaster schip of per sneeuwscooter. The crazier, the better!

FULLTIME MYGRATING
– Hebben de zijderoute naar China afgelegd in 2022
– Reizend in een oldtimer VW busje
– Gek op avontuur… en eten.
– Lees hier alle blogs van Milene & Yuri


NoFear Reizen

4x4 camper sardinie roadtrip 2 | Wereldreizigers.nl

Een Drent en een Friezin hebben het reisvirus te pakken en reizen met hun 4×4 camper de wereld over. Wij zijn Cor en Grietje van NoFear reizen en we nemen jullie mee op roadtrip avontuur.

OVERLANDERS PUR SANG
– Schrijven reisverhalen vanuit eigen beleving
– Momenteel in Afrika
– Toyota Hilux 4×4 camper
– Lees hier alle blogs van NoFear Reizen


Eline | @travel_with_eline

cropped IMG 8791 scaled 1 | Wereldreizigers.nl

Reizen is mijn passie. In 2022 was ik in Oostenrijk, Duitsland, België, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en Namibië onderweg! Intussen heb ik al 26 landen gezien op deze prachtige wereld die aan onze voeten ligt. Daarvoor woonde ik in maart 2021 t/m december 2021 in Windhoek, Namibië voor mijn studie. Ik wil jullie graag meer vertellen over dit prachtige land dat voor velen nog onbekend is!

Quote: “Great times never come from comfortzones!”

REIZEN IS ELINE´S PASSIE
– Momenteel in Nederland
– Gestudeerd in Namibië
– 26 landen bezocht
– Lees hier alle blogs van Eline


Ilse Praet

90782926 D8DF 4219 A288 C5CF63C3133F | Wereldreizigers.nl

10 jaar geleden beleefde ik mijn eerste wandeltocht in Zweden. Sindsdien ben ik aan het wandelen verslingerd. Kamperen onder de sterren, zwemmen in ijskoude meren en proeven van puur bergwater! In 2022 reisde ik full-time door Amerika met mijn vriend Ryan in zijn Dodge minivan. Samen schrijven en verfilmen we onze avonturen en genieten we van alles wat de natuur te bieden heeft.

GEK OP LANGE WANDELTOCHTEN
– Momenteel in België
– Wandelt graag en geniet van de natuur
– Lees hier alle blogs van Ilse


Stefan en Laura | Reizendoenwesamen

profielfoto reizendoenwesamen 200x200 1 | Wereldreizigers.nl

Hi! Wij zijn Stefan (28) en Laura (28) en al ruim 11 jaar een stel, echte jeugdliefdes dus! We hebben ons huis verkocht, hebben (deels) ontslag genomen van ons werk en zijn voor onbepaalde tijd op reis. Ben je nieuwsgierig naar ons avontuur? Neem hier dan regelmatig een kijkje, tot snel!

VOOR ONBEPAALDE TIJD OP REIS
– Momenteel in Spanje
– Op reis met een camper
– Lees hier alle blogs van Stefan en Laura


Madelon Donders | Retourtje Wereld

madelon donders retourtjewereld | Wereldreizigers.nl

Ik ben Madelon, online ook wel bekend als retourtjewereld op Instagram en op dit moment 32 jaar jong. Al vanaf dat ik een paar jaar oud was, roep ik al dat ik een lange reis wil maken en dat ben ik dan nu ook eindelijk aan het doen! Zowel mijn vriend Thomas als ik hebben ontslag genomen en reizen nu over de wereld!

RETOURTJE WERELD
– Momenteel in Nieuw-Zeeland
– Heeft een prachtige rondreis gemaakt door Peru
– Lees hier alle blogs van Madelon


Isa | My Travel Diary

282394d431a8c32562a6d71b18142a43 | Wereldreizigers.nl

Mijn naam is Isa en sinds mijn 19de reis ik al de wereld over! Er is niets beter dan een nieuwe cultuur leren kennen of eindelijk die bijzondere bezienswaardigheid met eigen ogen zien. Mijn passie voor reizen is zo groot dat ik op dit moment mijn leven als digital nomad aan het opbouwen ben en mijn ogen openhoud voor een fijn thuis in het buitenland!

SOLO-REIZIGSTER
– Momenteel in Thailand
– Laos is de volgende bestemming
– Lees hier alle blogs van Isa


Dana Oerlemans | Always in for adventures

cropped IMG 0745 200x200 1 | Wereldreizigers.nl

Hi! Ik ben Dana, 26 jaar en groot liefhebber van reizen. Ik heb al veel mooie plekken mogen ontdekken, maar ik heb ook zeker nog een lange bucketlist met landen die ik wil bezoeken. Ik houd van de bergen, sneeuw en actieve reizen, maar ben ook altijd in voor een leuke stedentrip, road-trip of zonvakantie. Genoeg om met jullie te delen dus!

AVONTURIER
– Woont in de zomer in Zeeland en in de winter in Oostenrijk
– Favoriete landen: Indonesië, Zwitserland, Oostenrijk en Italië
– Op de bucket list: o.a. IJsland, Noorwegen, Nieuw-Zeeland
– Lees hier alle blogs van Dana


Gert Jan | Milady Landy

6608fc4bda5c61472c22a881dc55cb65 | Wereldreizigers.nl

Hoi wereldreizigers! Ik ben Gert Jan en samen met Sonja rijd ik met onze Milady Landy de wereld rond. Overland, fulltime en zonder vaste bestemming, we reizen naar de horizon.
Onze Milady Landy is een Land Rover Defender 130 van 1998 die we zelf hebben ingericht als camper, zij is ons verblijf, ons tiny-house-on-wheels.

REIZEN MET LANDROVER
– Momenteel onderweg naar Azië
– Ervaring met kamperen in de winter
– Lees hier alle blogs van Gert-Jan


NoMadness In My Bus | Digital Nomad

52466b05b642afb5104b98aa816ca49d?s=200&d=mm&r=g | Wereldreizigers.nl

Liesbeth Uithol (1977) is expert op het gebied van creëeren van locatie onafhankelijk business concepten. Met haar bedrijf NoMadness In My Bus hielp zij velen letterlijk ‘op weg’. Zij konden eindelijk hun droom gaan realiseren: meer vrijheid en meer reizen, maar dan mét een goed lopend bedrijf en inkomsten.

Samen met Ronald Schuurbiers (vriend, 1972), Leff Onderdelinden (zoon, 2008), Obi (rescuedog, 2003) en Woody (rescuedog, 2019) reisde zij 7 maanden als Digitale Nomaden door Europa in hun voormalig DHL vrachtwagen. Hun volgende trip is de Silk Route; een overland route naar China met de camper.

Liesbeth heeft één missie: iedereen die een droom heeft te inspireren en te motiveren om die droom te verwezenlijken.

DIGITAL NOMAD
– Momenteel in Spanje
– Locatie onafhankelijk ondernemen
– Helpt anderen dromen realiseren
– Lees hier alle blogs van Liesbeth


Lieke | liekethijssen.com

cropped Lieke Thijssen scaled 1 | Wereldreizigers.nl

Als freelance copywriter & webdesigner kan ik werken waar en wanneer ik wil en dat is natuurlijk ideaal als reisliefhebber. Ik hou van de vrijheid die het met zich mee brengt: laptop inpakken & gaan! De avonturen die ik mee maak, deel ik graag met andere enthousiaste reizigers.

REISLUSTIGE DIGITAL NOMAD
– Is gek op Latijns-Amerika
– Carrière omgegooid om als digital nomad aan de slag te kunnen
– Momenteel in Mexico
– Houdt van luiaards en schildpadden
– Lees hier alle blogs van Lieke


DeRugzakkies | derugzakkies.nl

derugzakkies

Wij zijn Merijn en Denise en sinds oktober 2020 zijn wij de trotse eigenaren van Brumm de brandweer bus. Eigenlijk zouden wij in maart 2020 vertrekken op wereldreis. Een lang gekoesterde droom die eindelijk in vervulling zou gaan. Covid19 gooide al onze plannen in de war en deze droom staat voorlopig dan ook in de koelkast. Brumm de brandweerbus is het nieuwe doel!

BRUMM DE BRANDWEERBUS
– Fulltime op reis vanaf februari 2023
– Brandweerbus omgebouwd tot camper
– Lees hier alle blogs van DeRugzakkies


Lisa & Erik | Reisstel.nl

cropped cropped Reisstel.nl Erik en Lisa scaled e1601108437312 | Wereldreizigers.nl

Wij zijn Erik & Lisa. Reizen is voor ons waar geluk voor staat: ultieme vrijheid. Begin 2020 hebben wij daarom onze banen opgezegd en ons huis verkocht om als fulltime wereldreizigers door het leven te gaan.

FULLTIME REISSTEL
– Momenteel in Italië
– Nederlands reiskoppel
– #vanlife met Fred en op zoek naar een B&B
– Huis verkocht en baan opgezegd voor avontuur!
– Lees hier alle blogs van Erik en Lisa


Eric | Scooter avonturier

cropped eric afrika roadtrip scaled 1 | Wereldreizigers.nl

Hoe is het om op een lokaal gekochte scooter ruim 10.000 kilometer in Madagascar rond te rijden? Of op een pikipiki (scooter in Swahili) door Oost-Afrika? In ruim 20 jaar heb ik ruim 100 landen bezocht. Dit heeft heel veel onbetaalbare reiservaringen opgeleverd, die ik graag met jullie deel.

FULLTIME REIZIGER
– Momenteel in Afrika
– Reist op scooters
– Huis verkocht en baan opgezegd voor avontuur!
– Favoriete bestemmingen: Madagascar, Oeganda, Japan, India en Colombia.
– Lees hier alle blogs van Eric


Moniek | Gek op reizen

moniek | Wereldreizigers.nl

Ik ben Moniek, 32 jaar en ik hou van reizen! Ik heb nog zoveel op mijn bucketlist staan, Barcelona, Indonesië, Peru, USA, IJsland, noem maar op! Hopelijk kan ik ooit alles afvinken.

GEK OP REIZEN
– Momenteel in Nederland
– Reist naar alle continenten
– Lees hier alle blogs van Moniek


Front Seat Stories | @front.seat.stories

front seat stories avatar | Wereldreizigers.nl

Hoi! Wij zijn Marc & Loes. In onze zelfbouw bus genaamd ‘Petje’ rijden wij door Europa en maken we de meest gave dingen mee. We zijn onderweg naar Turkije en leggen dit maar al te graag vast om jou een plekje op onze voorstoel te geven. Onder de naam Front Seat Stories delen wij op YouTube en Instagram onze avonturen om te inspireren en vooral ook te entertainen. Dus stap in, gordels om en geniet lekker mee!

ROAD TO TURKEY
– Fulltime #VanlifeEuropa
– Reizen in zelf gebouwde buscamper
– YouTube film-makers bezig met de serie ‘Onderweg naar Turkije’
– Lees hier alle blogs van Marc en Loes


Thom en Lianne | Whatifwefly.nl

whatifwefly | Wereldreizigers.nl

Wij hebben beiden Nederland voor onbepaalde tijd achter ons gelaten. In eerste instantie om het avontuur alleen aan te gaan en uit te vogelen wat er nog meer te zien en beleven valt.

GEWOON LOL MAKEN
– Thom ❥ Lianne
– Momenteel op Bali
– Nemen het leven niet zo serieus
– Lees hier alle blogs van Thom en Lianne


Sandra en Adriaan | Vandemics.nl

fordtress-vandemics

Wij hebben besloten het werkende leven een poosje (een jaar) achter ons te laten en op reis te gaan met onze camper Fordtress (17). Europa is onze bestemming! Waar precies in Europa hangt er vanaf waar de wind ons brengt…

VAN LIFE IN PANDEMIC TIMES
– Reizen met de camperbus genaamd ‘Fordtress’
– Tijdens een sabbatical door Europa gereisd
– Lees hier alle blogs van Sandra en Adriaan


Sharella | Sherulestheglobe.nl

123703213 3399415020134283 4964192551621348155 o | Wereldreizigers.nl

Dol op mango & smelt weg bij puppy’s. Voor mijn werk vlieg ik de wereld rond, waardoor ik op de leukste bestemmingen, hotspots & must see plekjes kom. Al deze unieke ervaringen kan ik niet voor mijzelf houden! Het is toch veel leuker om jullie reis voorbereidingen zo makkelijk mogelijk te maken?

TRAVEL & FASHION
– Kleurvolle reisfoto’s
– Stewardess voor KLM
– Altijd op zoek naar nieuwe bestemmingen
– Lees hier alle blogs van Sharella


Iris van Dam | The world is on my list

4d66921c32ce68e215ff310527edc5eb | Wereldreizigers.nl

Hoi! Ik ben Iris, oprichter van theworldisonmylist.nl en zoals velen van ons, heel erg reis verslaafd! Na mijn studie in het toerisme ben ik 5 maanden door Nieuw-Zeeland gaan backpacken en is mijn liefde voor reizen nog groter geworden. Inmiddels maak ik zoveel mogelijk reisjes en deel ik mijn avonturen graag met jullie via mijn blog en social media.

AVONTUURLIJKE REIZIGER
– Volgende stop: Rome
– Lees hier alle blogs van Iris


Maartje en Sebastiaan | The Orange Backpack

Algar Seco Carvoeiro Boardwalk 10 scaled e1644480946392 200x200 1 | Wereldreizigers.nl

Maartje en Sebastiaan zijn gastbloggers van TheOrangeBackpack.nl. Ze zijn reismaatjes sinds hun tiende date naar Cambodja, maakten van reizen hun werk en reizen inmiddels rond met hun reisbaby en zelfgebouwde kampeerbus.

TRAVEL FAMILY
– Hebben een rondreis gemaakt door Europa met hun bus
– Lees hier alle blogs van Maartje en Sebastiaan


Leda

image | Wereldreizigers.nl

Het ontdekken van nieuwe plekken, nieuwe mensen en nieuwe culturen vind ik geweldig. Onlangs heb ik vier maanden door Zuid-Oost
Azië gereisd. Dat was echt spectaculair! Wanneer krijg je weer zo’n kans? Soms moet je kansen zelf creëren. Ik zie reizen meer als een investering.
Dus investeer in jezelf en explore!

DE KANSENPAKKER
– Volgende stop: Filipijnen
– Lees hier alle blogs van Leda


Melanie en Leon | Roads and adventures

cropped unnamed scaled 1 | Wereldreizigers.nl

Nadat we en solide basis hadden opgebouwd en een plan hadden voor de toekomst, greep het leven in. Na een heftig scooter ongeluk werden onze ogen geopend en besloten we alles uit het leven te halen en onze grote droom na te jagen: reizen. We hebben alles verkocht en zijn samen met onze twee katten sinds eind 2022 op reis waarbij we tot nu toe 4 maanden per jaar in Nederland zijn om te werken. Ondertussen zoeken we uit hoe het reizen financieel haalbaar blijft zodat we hier nog heel lang van mogen genieten! 

ROADS AND ADVENTURES
– Momenteel op reis door Europa in hun huisje op wielen
– Grote liefde voor fotografie, de natuur en alle seizoenen
– Lees hier alle blogs van Melanie en Leon


Let op: deze website bevat affiliate links. Ook is het mogelijk dat links in het artikel zijn gesponsord door adverteerders. Een aankoop doen via deze links kost niets extra – wel krijgen wij bij een aankoop via deze links een kleine fee. Met dit geld houden we de website up-to-date en in de lucht.

Wereldreizigers.nl is onderdeel van Orbital Media onder KVK inschrijvingsnummer 80321771.
Ons BTW nummer is NL003422437B05.

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
26 Shares
Copy link