Wereldreizigers.nl

Tanzania

Tanzania ligt in Oost-Afrika, aan de oostkant grenzend aan de Indische Oceaan. In het binnenland grenst Tanzania o.a. aan Rwanda, Burundi, Kenia en Malawi. Hoofdstad is Dodoma maar misschien nog bekender is de grootste stad van het land, Dar es Salaam. Het beroemdste stukje Tanzania is waarschijnlijk het kleine paradijsje Zanzibar met haar witte stranden. Bekend is dat in Tanzania al twee miljoen jaar geleden mensen hebben rondgelopen. Inmiddels lopen er dagelijks zo’n 45 miljoen inwoners rond in dit opvallend rustige Afrikaanse land met haar Arabische invloeden. Door de geschiedenis heen kwamen Arabieren graag naar dit land om een nieuw leven op te bouwen.

Safaritochten

Tanzania is een geschenk van de natuur. De wildreservaten en natuurparken zijn gelukkig uitstekend toegankelijk. De beste manier om parken als Serengeti, Selous, Ruaha en Tarangire in te gaan is met een safaritocht. Safari betekent in het Swahili dan ook ‘reis’.

Natuurlijk is ook de Kilimanjaro een prima uitdaging voor de doorgewinterde reiziger. Het kost wat bloed, zweet en tranen maar als je uiteindelijk op de top van deze hoogste berg in Tanzania (en zelfs in heel Afrika) van maarliefst 5895 meter hoog bent aangekomen, zie je het avontuurlijke Afrika aan je voeten liggen. Lake Manyara en de krater van de Ngorongoro zijn andere pretpakketjes van moeder Natuur.

Paradijsjes op zee

Wist je dat het land Tanzania ook eilanden betreft? Het eiland Zanzibar was ooit de residentie van de Sultan van Oman en is nu een prachtplekje midden op de Indische Oceaan. Je kan hier heel goed duiken, chillen in een hangmatje of gewoon lekker rondslenteren door de achterstraatjes van de binnenstad Stone Town. Ook de eilanden Mafia en Pemba zijn de moeite waard om te bezoeken.

5 mnemba isladn Shuttersock edit2 | must sees in afrika | Wereldreizigers.nl

Top 10 mooiste plekken van Tanzania

Tanzania combineert het beste van Oost-Afrika, het wordt niet voor niks het land van natuurwonderen genoemd. Waan je in paradijselijke sferen door een bezoek te brengen aan de prachtige bounty eilanden, of ga op safari...

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »