Wereldreizigers.nl

Jordanië

In Jordanië ligt ook de wereldberoemde Grand Canyon van Jordanië. Deze kloof is prachtig om te zien. Hier heb je namelijk een indrukwekkend uitzicht over de hele omgeving. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij de Grand Canyon van Jordanië.

De oude stad Petra is midden in de woestijn gebouwd. De Nabateeërs wonen hier al meer dan 2000 jaar. Ze hakten in groten getale huizen, mausolea en tempels in de rotsen. Omdat Petra een knooppunt is van verschillende handelsroutes, is de stad erg welvarend. Petra is een adembenemend mooie plek en misschien wel het hoogtepunt van je reis door Jordanië.

Aqaba is de enige echte badplaats in Jordanië, maar omdat Jordanië een islamitisch land is, mag je als vrouw niet in bikini op het strand liggen. Kom alleen als je een dag wilt snorkelen of duiken. Aqaba ligt in de Rode Zee, waar veel mooie duik- en snorkelplekken zijn. Als je wilt snorkelen kun je het beste een middag snorkeltrip maken en duiken onder begeleiding van een van de vele duikscholen.

De Dode Zee is een van de meest bijzondere natuurverschijnselen in het Midden-Oosten. Het wordt de “Dode Zee” genoemd omdat er geen vissen of andere dieren in het water zijn. Dit komt door het zoutgehalte van 33%. Het bijzondere is dat je moeiteloos op het water kunt drijven.

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »