Wereldreizigers.nl
IMG 1133 | beste backpack bestemmingen | Wereldreizigers.nl

Top 10 | Wat zijn de beste backpack bestemmingen in Azië?

Droom jij ook van een backpackreis door de mooiste bestemmingen in Azië? Je zult vast wel weten dat niet alle landen in Azië geschikt zijn om te gaan backpacken en dan met name als single woman. Daarnaast is het tijdens zo’n reis natuurlijk super leuk als je ook de échte backpack-sfeer ervaart. Maar wat zijn dan de beste backpack bestemmingen? En wat verstaan we eigenlijk onder ‘beste backpack bestemmingen’?

Lees ook: Wereldreis plannen in 10 stappen | Volledige handleiding & stappenplan

Wat maakt een bestemming geschikt voor backpackers?

Uit ervaring weten we dat een perfecte backpackers bestemming onder andere bestaat uit de volgende kenmerken:

  • Aardige en behulpzame locals – Die zorgen ervoor dat je reis toch net iets leuker wordt & een lift krijgen is altijd handig…
  • Heerlijk streetfood – Want streetfood is nu eenmaal goedkoop en het is de perfecte manier om om de geuren en kleuren van het land te leren kennen.
  • Openbaar vervoer – Als het openbaar vervoer goed geregeld is in een land dan scheelt dat veel stress en gedoe, vooral voor beginnende backpackers.
  • Goede en gezellige hostels – Nieuwe vrienden over de hele wereld, do I need to say more?
  • Het party-gehalte – Omdat er nog steeds genoeg backpackers zijn die in ieder land zoveel mogelijk biertjes willen drinken.
  • De kosten – Hoe goedkoop is een land? Nog steeds één van de belangrijkste onderdelen voor backpackers. Hoe goedkoper het land, des te langer je op reis kunt.

We zullen het hieronder samenvatten in een rating van 1 tot 5. Hoe meer sterren ⭐⭐⭐⭐⭐, des te hoger de score!

Lees ook: Top 10 | Wat zijn de goedkoopste landen voor een wereldreis?

Wat zijn de beste backpack bestemmingen in Azië?

10. Jordanië

Jordanië klinkt totaal niet voor de hand liggend als je aan backpacken denkt, maar toch is dit land erg geschikt hiervoor! De meeste backpackers zullen hun reis starten in de hoofdstad Amman en daardoor is het gemakkelijk om contacten te leggen. Kies gewoon het juiste hostel en voilà! Je hebt meteen wat reisbuddy’s erbij. Als je onder een backpacker-sfeer ‘zuipen’ en ‘feesten’ verstaat, dan moet je natuurlijk niet kiezen voor een land als Jordanië, want dat zul je daar hoogstwaarschijnlijk niet vinden. Waar je als backpacker wél heel enthousiast van wordt is het avontuur wat dit land te bieden heeft. Het openbaar vervoer is top, de hostels zijn dikke prima en de bevolking is erg behulpzaam.

Lees ook: Top 10 tips voor bucketlist bestemming Petra in Jordanië
Lees ook: Bucketlist bestemming: de Wadi Rum woestijn van Jordanië

Locals ⭐⭐⭐⭐⭐
Streetfood
⭐⭐⭐
Openbaar vervoer
⭐⭐⭐
Hostels
⭐⭐⭐
Party ⭐
Kosten
⭐⭐⭐

Wadi Rum, Jordanië behoort absoluut bij de beste backpack bestemmingen
Wadi Rum, Jordanië behoort absoluut bij de beste backpack bestemmingen

9. Cambodja

Cambodja is een land dat vaak gecombineerd wordt met de landen Vietnam, Thailand & Laos. Het doorreizen naar Cambodja (en andersom) is erg makkelijk. Je zult hier daarom erg veel andere backpackers tegenkomen. De populaire bestemmingen in dit land zijn: Phnom Penh en Siem Reap. Als we de locals moeten beoordelen als we alleen naar Phnom Penh kijken, dan krijgen ze een 1, maar gelukkig biedt Cambodja veel meer dan alleen de hoofdstad. Siem Reap is daarentegen echt een backpack-walhalla. Niet gek ook, want hier vind je het grote tempelcomplex Angkor.

Lees ook: Reisroute Cambodja in 2, 3 of 4 weken | Alle must-sees en reistips

Locals ⭐⭐
Streetfood
⭐⭐⭐
Openbaar vervoer
⭐⭐⭐⭐
Hostels
⭐⭐⭐⭐
Party
⭐⭐⭐⭐
Kosten
⭐⭐⭐⭐⭐

Kampot, Cambodja | Een geweldige backpack bestemming
Cambodja | Een geweldige backpack bestemming

8. Sri Lanka

Sri Lanka is a-ma-zing om te backpacken, met name omdat het land zo divers is en de reisafstanden niet zo groot zijn. In Sri Lanka kun je veel stukken met de trein reizen, wat ook wel weer eens een lekkere afwisseling is. Wat jammer is aan backpacken in Sri Lanka is dat er niet 1 of 2 populaire routes zijn, waardoor je de aansluiting met andere backpackers kunt missen.

Lees ook: Reisroute Sri Lanka in 2, 3 of 4 weken | Alle must-sees en reistips

Locals ⭐⭐⭐
Streetfood
⭐⭐⭐⭐
Openbaar vervoer
⭐⭐⭐⭐
Hostels
⭐⭐⭐⭐
Party ⭐
Kosten
⭐⭐⭐⭐⭐

Elephant Rock, Sri Lanka | Top 10 backpack bestemmingen
Elephant Rock, Sri Lanka | Top 10 backpack bestemmingen

7. Myanmar

Myanmar is nog niet echt ontdekt door de ‘normale’ reizigers, maar het stikt er van de backpackers! Het is niet echt een party-bestemming, het is iets duurder dan andere landen in Azië, het openbaar vervoer loopt nog achter en het eten vinden de meeste ook niet heel speciaal. Maar waarom staat Myanmar dan op nummer 7 in de beste backpack bestemmingen? Hoogstwaarschijnlijk om het feit dat dit land nog onontdekt voelt en je bezienswaardigheden en ervaringen niet hoeft te delen met 100 andere toeristen. Heerlijk!

Locals ⭐⭐⭐⭐⭐
Streetfood
⭐⭐
Openbaar vervoer
⭐⭐
Hostels
⭐⭐⭐⭐
Party ⭐
Kosten
⭐⭐⭐⭐

Bagan, Myanmar | beste backpack bestemmingen
Bagan, Myanmar

6. Laos

Wat backpacken betreft kun je Myanmar en Laos een beetje met elkaar vergelijken. In Laos ga je, net als in Myanmar, terug in de tijd. En wat voelt dat goed! Verwacht een prachtige natuur, avontuur én cultuur, maar verwacht zeker geen luxe en een heerlijke keuken. Stel die verwachtingen bij en dan zit je perfect in Laos! Overigens verschilt dat natuurlijk ook heel erg per bestemming. Hoe hoger in het noorden je komt, hoe primitiever het zal worden. Blijf je in de buurt van Luang Prabang en Vang Vieng? Dan hoef je je niet zo erg voor te bereiden. Verwacht dan prima hostels, een flink party-gehalte, maar minder authenticiteit.

Lees ook: Op de scooter door Laos! | De twee meest populaire motorbike loops

Locals ⭐⭐⭐⭐
Streetfood
⭐⭐
Openbaar vervoer
⭐⭐
Hostels
⭐⭐⭐
Party
⭐⭐⭐⭐
Kosten
⭐⭐⭐⭐

Nong Khiaw, Laos | Backpack bestemmingen Azië
Nong Khiaw, Laos

5. Filipijnen

Het énige nadeel van de Filipijnen is dat backpacken erg prijzig is in dit land. Wanneer je namelijk veel wil zien (en dat wil je) dan betekend dat dat je ook veel zult moeten vliegen. Een bijkomend nadeel is dat je dus moet plannen tijdens het backpacken, anders hik je natuurlijk tegen nóg hogere prijzen aan. Genoeg eilanden zijn ook per ferry bereikbaar, maar ook deze zijn prijziger als je het vergelijkt met reizen per bus of minivan. Meer nadelen kunnen we ook niet bedenken hoor. It’s amazing!

Lees ook: Reisroute Filipijnen in 3, 4, 5 of 6 weken | Uitgebreide gids

Locals ⭐⭐⭐⭐
Streetfood
⭐⭐
Openbaar vervoer
⭐⭐⭐
Hostels
⭐⭐⭐⭐
Party
⭐⭐⭐⭐
Kosten
⭐⭐

De boottocht van Coron naar El Nido, Filipijnen
De boottocht van Coron naar El Nido, Filipijnen

4. Indonesië

Indonesië (en dan bedoel we niet alleen Bali) behoort definitely thuis in het rijtje beste backpack bestemmingen. Het land is zó groot! Je zou hier makkelijk 3 maanden kunnen spenderen. Helaas krijg je met een gratis visum ‘slechts’ 1 maand. Wanneer je voor je visum betaald dan kun je dit per maand verlengen. Niet echt handig, maar de mogelijkheid is er. Het openbaar vervoer is soms een mysterie, maar het land maakt het goed met hun mooie bevolking en prachtige natuur. En het beste is natuurlijk het eten. We love it!

Lees ook: Reisroute door Bali in 2, 3 of 4 weken | Alle must-sees en reistips

Locals ⭐⭐⭐⭐
Streetfood
⭐⭐⭐⭐⭐
Openbaar vervoer
⭐⭐⭐
Hostels
⭐⭐⭐⭐
Party
⭐⭐⭐
Kosten
⭐⭐⭐⭐

Mount Bromo, Indonesië
Mount Bromo, Indonesië

3. Maleisië

Maleisië is echt een backpack walhalla. Dan heb ik het wel met name over het vasteland. Je kunt er ook voor kiezen om je backpack route uit te breiden met het Maleisisch eiland Borneo. In Borneo vind je met name erg veel natuur, maar de echte backpack sfeer is daar niet te vergelijken met het vasteland van Maleisië. Het hoogtepunt is toch wel Kuala Lumpur waar een enorm aanbod is van hostels en heerlijk streetfood. Je kunt afkoelen in een van de luxe winkelcentra die deze stad te bieden heeft, maar je kunt ook genieten bij de eettentjes op straat. Deze stad heeft werkelijk alles. Het fijnste wat Kuala Lumpur biedt is het perfect geregelde openbaar vervoer. Met de tram sta je binnen no-time bij alle bezienswaardigheden. Andere hoogtepunten van het land waar ook een echte backpack sfeer is zijn Penang, Langkawi, Cameron Highlands en Taman Negara.

Lees ook: Wat kost reizen in Maleisië? | Alles over budget en kosten

Locals ⭐⭐⭐⭐
Streetfood
⭐⭐⭐⭐⭐
Openbaar vervoer
⭐⭐⭐⭐⭐
Hostels
⭐⭐⭐⭐⭐
Party
⭐⭐
Kosten
⭐⭐⭐⭐

Lunchen in de jungle van Taman Negara, Maleisië
Lunchen in de jungle van Taman Negara, Maleisië

2. Vietnam

Vietnam behoort (op onze nummer 1 na) tot de beste backpack bestemmingen en wanneer je hier aan het backpacken bent, lijkt het net alsof er geen ander ‘soort’ reizigers zijn. Het leuke van reizen door Vietnam is dat je 2 routes kunt kiezen. Van noord naar zuid of van zuid naar noord. Andere opties zijn er gewoonweg niet echt. Je zult daarom vanzelf veel aansluiting vinden met andere backpackers. Het land is daarnaast ook ontzettend divers. Van luxe steden tot de kleinste dorpjes en van een boottocht door het beroemde Halong Bay tot een stevige hike in gebergten van Sa Pa. Vietnam staat er ook erg om bekend om een deel van de route (of zelfs wel gehele route) af te leggen op een motor. Een erg leuke ervaring wanneer je geen zin hebt in die lange busreizen. Want wanneer je Vietnam helemaal wil zien, dan moet je wel wat kilometers afleggen.

Lees ook: Halong Bay verkennen vanuit Cat Ba Island | goedkoper alternatief
Lees ook: De 12 Mooiste Nationale Parken in Vietnam | Van Jungle tot strand

Locals ⭐⭐⭐⭐
Streetfood
⭐⭐⭐⭐⭐
Openbaar vervoer
⭐⭐⭐⭐
Hostels
⭐⭐⭐⭐⭐
Party
⭐⭐⭐⭐⭐
Kosten
⭐⭐⭐⭐

Hanoi, Vietnam
Hanoi, Vietnam

1. Thailand

Op nummer 1 van onze beste backpack bestemmingen staat (natuurlijk) Thailand! Als ervaren backpacker denk je niet meteen aan Thailand, maar denk je na over je eerste backpackreis? Dan is Thailand the place to be. Meer ‘backpackerig’ gaat het niet worden. Hostels in overvloed, openbaar vervoer speciaal voor backpackers, party-hostels, een ruime keuze aan bestemmingen én heerlijk eten.

Lees ook: Reisroute Thailand in 2, 3 of 4 weken | Alle must-sees en reistips
Lees ook: De 10 Mooiste Nationale Parken in Thailand | Ongerepte wildernis

Locals ⭐⭐⭐⭐
Streetfood
⭐⭐⭐⭐⭐
Openbaar vervoer
⭐⭐⭐⭐⭐
Hostels
⭐⭐⭐⭐⭐
Party
⭐⭐⭐⭐⭐
Kosten
⭐⭐⭐⭐

Chiang Rai, Thailand
Chiang Rai, Thailand

Volg ons op social media

Wil je zo nu en dan een dosis reisinspiratie, reistips en prachtige reisfoto’s op je tijdlijn? Volg ons dan op social media! Je kunt ons onder andere vinden op FacebookTwitter en Pinterest. Zie je daar!

Print Friendly, PDF & Email
Avatar foto

Ilse & Nick

ILSE & NICK - OUR TRAVEL LIFE
- Travel addicts from #netherlands
- Chasing adventures & creating memories
- Home, dreaming where to go next
- [email protected]

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
12 Shares
12 Shares
Copy link