Wereldreizigers.nl

Mauritius

Home » Afrika » Mauritius

Je moet even goed zoeken maar dan heb je ook wat. Want verstopt op de Indische Oceaan, zo’n 855 km ten oosten van Madagaskar, ligt het idyllische eiland Mauritius. Het eilandis daarmee behoorlijk geïsoleerd van het continent Afrika, waartoe het officieel behoort. Mauritius bestaat uit verschillende eilanden. Misschien verraden de namen het al, Mauritius werd officieel ontdekt door de Portugezen in de 16de eeuw. Hoofdstad is echter Port Louis, dat weer gesticht werd door de Fransen in 1735 en een directe verwijzing is naar de Franse koning Lodewijk XV.

Het eiland heeft 330 kilometer kustlijn, bijna in zijn geheel gedekt door het langste ononderbroken koraalrif ter wereld. Aan de kust is het zonder uitzondering het hele jaar lekker warm, alleen in de plateausteden in het zuidwesten regent het regelmatig en kan het af en toe behoorlijk fris zijn.

De eilanden van Mauritius

De eilanden op Mauritius zijn onverwacht veelzijdig. Zo kan je in het zuiden van het gelijknamige eiland je lol op met duiken en snorkelen. Het westen is weer veel onherbergzamer, ongerepter en een lust voor het oog. Eenzame bergtoppen, droge savannen en weelderige begroeiing bepalen hier het landschap. Rodrigues is juist weer een verlaten druppel in de enorme Indische Oceaan. De geïsoleerde ligging maakt Mauritius tot een walhalla van rust en beeldschone natuur.

Port Louis

De hoofdstad en tevens havenstad Port Louis is het levendige middelpunt van Mauritius. Hier leeft het grootste deel van de bevolking. De stad heeft zijn plek gevonden tussen de oceaan en het Mokagebergte en geloof het of niet, na Johannesburg in Zuid-Afrika is Port Louis de belangrijkste financiële ader van Afrika. De marktjes en gezellige straatjes, het drukke verkeer en de bruisende winkelcentra bepalen hier voor het grootste deel de sfeer. Andere steden op de eilanden van Mauritius zijn Curepipe, Vacoas-Phoenix en Quatre Bornes.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »