Wereldreizigers.nl

Brazilië

Home » Zuid-Amerika » Brazilië

Denk je aan Brazilië, dan denk je waarschijnlijk aan witte stranden met bloedmooie Braziliaanse schoonheden in piepkleine bikini’s. Of het enorme standbeeld van Jesus de Verlosser die over Rio de Janeiro waakt. Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika dat bekend staat om de samba, voetbal en het beroemde carnaval. De bevolking is trots op de rijke geschiedenis en de verschillende achtergronden. Maar er is nog veel meer te beleven in dit reusachtige land. Brazilië meet van top tot teen maar liefst 8,5 miljoen vierkante kilometers. Genoeg land dus voor een onvergetelijke trip!

Het heeft ruim 7000 km aan tropische stranden, een mengelmoes aan culturen, bijzondere steden en verscheidenheid in landschappen. Met het Amazonegebied, Rio de Janeiro, de beroemde Iguaçu-watervallen en het grootste moerasgebied ter wereld, biedt Brazilië avonturen voor alle reizigers.

Brasilia in Brazilië

Natuurlijk wil je ook je gezicht even laten zien in steden als São Paulo en Rio de Janeiro. Een duik in de zee bij een van de prachtige witte stranden of een avondje wild stappen in clubs zoals Casa da Matriz (Rio) of Clash (São Paulo). Maak het zo gek als je zelf wilt. Neem ‘s middags ook eens een kijkje bij de lokale marktjes en je voelt gelijk hoe Brazilië voelt. Stop ook zeker in hoofdstad Brasilia. In deze stad vind je heerlijke restaurants (absolute aanrader: restaurant Aquavit) en kan je makkelijk een dag lang ronddwalen langs kathedralen en het Alvorada Paleis.

De natuur van Brazilië

Vergeet het binnenland niet! De bijzondere natuur van de Amazone, de Iguacu watervallen of het uitgestrekte natuurgebied van Lencois Maranhenses, ook dit moet je gezien hebben. De binnenlanden van dit grote land zijn minder bekend maar niet minder mooi. Ben je voetbalfanaat? Probeer dan eens een potje voetbal mee te pikken in een van de enorme stadions. De beleving zoals hier vind je nergens anders.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »