Wereldreizigers.nl
waarde vrije tijd digital nomad scaled | waarde van tijd | Wereldreizigers.nl

DIGITAL NOMAD | De waarde van tijd

Wat is de waarde van tijd? Een voorbeeld: 5 jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat alleen al het rijden ? van- en naar mijn ratrace-werkleven elk jaar 430 uur van mijn vrije tijd kostte ?.

waarde van tijd
Waarde van tijd

Je leven veranderen

Vierhonderddertig uur. Dat zijn 11 fulltime werkweken die ik elk jaar weggooide. Bijna drie maanden! Dat is een krankzinnige hoeveelheid verspilde tijd.

Sindsdien heb ik mijn leven drastisch veranderd. Ik besloot om mijn eigen waarde van tijd te veranderen, van iets onzinnigs (autorijden) naar iets productiefs.

Ik zocht een nieuwe baan, heel dicht bij mijn huis. Door precies dat te doen, bespaarde ik 400 uur woon-werkverkeer per jaar, waardoor ik meer tijd had om te doen wat ik WILDE de doen… Spelletjes spelen, sporten of nieuwe vaardigheden leren zoals bijvoorbeeld een website bouwen. Dingen die voor mij belangrijker zijn dan honderden uren autorijden.

Locatie-onafhankelijk

Spoel een paar jaar vooruit en ik heb deze reiswebsite, Wereldreizigers.nl. Het begon als een hobby om dat gat van 400 uur vrije tijd op te vullen. Die hobby is nu een fulltime bedrijf. Een bedrijf met online werkzaamheden die ik als Digital Nomad overal ter wereld, locatie-onafhankelijk kan uitvoeren.

Het laat alleen maar zien dat het nemen van een eenvoudige beslissing (het vinden van een baan dichter bij huis), een levens-veranderende gebeurtenis kan blijken te zijn.

Als je ooit het gevoel hebt vast te zitten in je leven, wees dan niet bang om veranderingen aan te brengen.

Onthoud gewoon: het leven is kort en tijd is kostbaar. Besef de waarde van tijd en gooi het niet weg.

Lees ook:

Print Friendly, PDF & Email
Avatar foto

Chris

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

5 comments

 • Top! Mega dank!

  Ga ik in deze eens goed verdiepen en kijken of ik iets leuks op kan zetten.

 • Top! dank je wel voor webhosting tip!

  Toevallig ook nog een suggestie over welk pakket het beste zou zijn om mee te starten – zit te denken aan managed wordpress.

  Groet en dank,
  Inge

  • Hi Inge,

   Dat is inderdaad de beste keuze, dat heb je qua server onderhoud er eigenlijk geen omkijken naar. Voor nu gewoon de goedkoopste variant pakken, wanneer je meer ruimte hebt kun je die gemakkelijk upgraden naar een groter pakket zonder dat je daar iets extra’s voor hoeft te doen.

 • Hoe kom je erachter via welke webhost je het beste je domeinnaam kunt vastleggen?

  Een nog ontdekkende en hopelijk digital nomad to be.

  • Hi Inge,

   Heb verschillende domeinen en servers staan bij een breed scala aanbieders in Nederland, maar als ik de beste / meest toegankelijke en tevens één van de goedkoopste moet aanbevelen, dan is dat TransIp.nl. Hun hosting (die je ook nodig gaat hebben) is zeer stabiel en snel – sneller dan menig concurrent. Dat helpt je website in de toekomst groeien. Snelheid is namelijk een steeds belangrijker meetpunt voor Google.

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
1 Share
1 Share
Copy link