Wereldreizigers.nl

Oostenrijk

Home » Europa » Oostenrijk

Nog steeds één van de favoriete vakantielanden en dat al jarenlang. We hebben het natuurlijk over Oostenrijk. Vooral de enorme bergen blijven een zeer grote aantrekkingskracht op ons uitoefenen. Tel daarbij op dat in Oostenrijk één van de mooiste hoofdsteden ligt die je maar kan bedenken en je begrijpt direct waarom we elk jaar massaal naar dit Tirolerland trekken. ‘s Winters of lekker warm in de zomer, in Oostenrijk is het elk seizoen feest!

De Oostenrijkse Alpen

Oostenrijk, een prachtig land met een rijke historie en omringd door maar liefst acht landen, namelijk Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Italië en Slovenië. Met Wenen als trotse hoofdstad en de Alpen als grootste trekpleister heeft Oostenrijk genoeg te bieden. Tweederde van het land bestaat uit de Alpen. Overal waar je kijkt, zie je de besneeuwde bergtoppen. Maar ook de Montafon, de Lienzer Dolomieten in Oost-Tirol en de Wilder Kaiser torenen hier hoog boven je uit. Je kan hier natuurlijk schitterende hikes doen door het heuvellandschap of juist heerlijk relaxen in steden als Sankt Pölten, Innsbruck, Bregenz, Graz of Salzburg. Elke stad heeft de kenmerkende Oostenrijkse sfeer, je zal al snel op een terrasje zitten met een heerlijke Weizenbier in je hand.

Wintersport in Oostenrijk

Wordt het koud en guur, dan is het tijd om je ski’s of snowboard te pakken en af te reizen naar de uitstekende pistes die je hier in werkelijk elke uithoek kan vinden. Denk aan Montafon, Hinterglemm, Samnaun, Brixental, Karinthië en de Tiroler Zugspitz Arena. Oostenrijk staat nog steeds bekend als een van de beste wintersportlanden in Europa.

Roadtrip Balkan | Genieten van natuur en cultuur

Wil je een leuke roadtrip maken door de Balkan, maar weet je niet waar je precies heen moet? Geen zorgen! We hebben namelijk de leukste plekken in de Balkan voor je bezocht. Deze Balkan roadtrip is een rit van 4600...

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »