Wereldreizigers.nl
Home » Digital Nomads » DIGITAL NOMAD | 10x essentiële WordPress apps en plugins

DIGITAL NOMAD | 10x essentiële WordPress apps en plugins

Je online zichtbaarheid als Digital Nomad begint met een goed draaiende website. Je hoeft gelukkig tegenwoordig geen coder of webdesigner meer te zijn om zelf een website te bouwen. WordPress maakt een website online zetten met een druk op de druk mogelijk, alsof je een app installeert. Qua design en functionaliteit is een standaard installatie van WordPress echter erg basic, dus zal je gaandeweg premium (lees: betaalde) thema’s en plugins moeten gaan gebruiken om je site beter vorm te geven en te optimaliseren voor een groter publiek.

Werken als Digital nomad, waar ook ter wereld. Het kan met de juiste WordPress website, apps en plugins
Werken als Digital nomad, waar ook ter wereld. Het kan met de juiste WordPress website, apps en plugins

10x essentiële WordPress apps en plugins

Wie enkele tientallen of honderden euro’s durft te investeren in Premium thema’s en plugins voor zijn of haar website, zal efficiënter werken en meer tijd over houden voor andere belangrijke zaken. Als ik iets heb geleerd van de afgelopen 10 jaar websites bouwen en (reis)bloggen, dan is het wel dat onderstaande WordPress apps en plugins essentieel zijn gebleken. Dit zijn mijn persoonlijke tips voor gevorderde websites. Dit zijn 10 apps en plugins die essentieel zijn voor online succes als Digital Nomad.

1. Waarom WordPress?

Kort samengevat: Er zijn 2 miljard websites op het internet en 835 miljoen draaien volledig op WordPress. WordPress is openbaar, gratis en community driven. Het is van alle webbuilders die er zijn het makkelijkst in gebruik en werkt grotendeels automatisch. WordPress is perfect voor zowel beginnende als gevorderde websites.

2. Astra Theme & AI Website Builder

Wil je je creatieve zelf aan de tand voelen maar heb je totaal geen verstand van coding en/of technische know-how voor het zelf bouwen en vooral ontwerpen van een website? Geen zorgen: Astra theme is hier om jouw leven gemakkelijker te maken. Het is niet voor niets het meest populaire WordPress thema ter wereld. Het is geliefd door velen en wij begrijpen heel goed waarom.

Wordpress apps en plugins voor digital nomads
WordPress apps en plugins voor digital nomads

Astra Theme is namelijk een supersnel, lichtgewicht thema voor je WordPress website waarmee je een website kunt ontwerpen door middel van ‘drag and drop’. Je zal geen regel code hoeven typen om zelf een prachtige website te ontwerpen. Alles gaat via een duidelijke interface en het ontwerpen van je website wordt hiermee kinderspel.

Tip: Wil je nóg sneller een nieuwe website bouwen? Kies dan voor de premium Astra Theme met Business Toolkit. Daarmee krijg je namelijk toegang tot hun nieuwe AI Website bouwer (ZipWP). Ik heb er onder andere onze nieuwe zakelijke website mee gebouwd.

3. YOAST SEO

YOAST is een Nederlands bedrijf en de SEO plugin van YOAST is één van de meest geïnstalleerde WordPress plugins ter wereld. De gratis versie brengt je website al snel een aantal flinke SEO stappen verder. Ben je echter serieus met je website bezig? Investeer dan 99 euro voor één van de meest waardevolle Premium plugins die je ooit zult gebruiken.

4. WP-Rocket

Snelheid is key voor SEO. De naam zegt het al, met de WP-rocket plugin genereer je raketsnelheden op je website. Met een druk op de knop laden je website pagina’s tot wel 80% sneller. Een essentiële en gemakkelijk te gebruiken plugin die vrijwel alles op de automatische piloot voor je instelt.

Ons advies voor Wordpress Caching
WP Rocket | De #1 WordPress Caching Plugin

Google ziet website snelheid als een alsmaar belangrijker onderdeel en het heeft een grote invloed op je ranking. Je kunt je er niet meer omheen. Snelheid wordt steeds belangrijker online en een trage website zal daarom nooit presteren. Investeer daarom in de beste (en meest eenvoudige!) caching plugin voor je WordPress website.

WP-Rocket maakt het versnellen van je website kinderlijk eenvoudig, zonder al teveel moeilijke instellingen.

Meer info
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

5. Imagify

Van de makers van WP-Rocket. Je website staat inmiddels vol met grote, prachtige foto’s die je website verrijken maar tegelijkertijd ook een stuk langzamer maakt. Met Imagify converteer je (volledig automatisch) al je foto’s (zowel oude als nieuwe) in WordPress naar de nieuwe WebP standaard. Foto’s laden met deze tool 70% sneller zonder zichtbaar kwaliteitsverlies en je kunt de plugin koppelen aan WP-rocket voor een extra snelheidsboost.

Een foto van Banff National Park in hoogwaardige kwaliteit in WebP formaat. Slechts 400Kb m.b.v. WebP en Imagify. Klik om uit te vergroten.
Een foto van Banff National Park in hoogwaardige (online) kwaliteit in WebP formaat. Slechts 400Kb m.b.v. WebP en Imagify. Klik om uit te vergroten.

6. Social Snap

Met de Social Snap plugin maak je het delen van berichten op onder andere social media kinderlijk eenvoudig. Wist je trouwens dat lezers van Wereldreizigers.nl verreweg het meest gebruik maken van de ‘Delen via WhatsApp knop’ aan de linkerkant van het scherm, of onderin de balk op mobiel? Now you do!

Wordpress apps en plugins voor digital nomads
WordPress apps en plugins voor digital nomads

Je schrijft door de jaren heen honderden artikelen met daarin duizenden links. Vooral affiliate links verlopen nogal eens waardoor jouw bezoekers, de potentiële klanten dus, op dode links uitkomen. Slecht voor SEO en slecht voor je omzet. Lasso Links maakt het beheren van al je affiliate links gemakkelijk. Mocht je naderhand iets moeten aanpassen aan de links, dan zorgt Lasso ervoor dat het op je hele website gebeurt, niet slechts in één artikel. Lasso heeft mij door de jaren heen honderden uren bespaard. Letterlijk.

8. WooCommerce

Maak van je website in een handomdraai een webwinkel. Met de WooCommerce plugin voeg je gemakkelijk goederen aan je website toe om te verkopen, zowel fysiek (bijvoorbeeld rugtassen) als digitaal (online cursus, presets, video’s, PDF’s, etc.).

9. Complianz

Heb je ook zo’n hekel aan die cookie-banners die je op elke website te zien krijgt? Ik ook… Helaas is dit echter wel verplicht in de EU en achter dit vervelende knopje zit veel juridische jargon, wat voor ons normale mensen nauwelijks te begrijpen is. Zorg om toekomstige problemen te voorkomen ervoor dat je website volledig voldoet aan alle privacy regels met de Complianz plugin. De plugin zorgt niet alleen voor een eenvoudige cookie banner maar ook voor goed geschreven privacy pagina’s en disclaimers.

Wordpress apps en plugins voor digital nomads
WordPress apps en plugins voor digital nomads

10. Less is more

Last but ont least: keep it clean. Je gebruikt apps en plugins om je WordPress website te verbeteren, logisch. Realiseer je echter dat elke plugin (behalve WP-Rocket) die je aan je website toevoegt een potentieel risico is en de website zwaarder en trager maakt, wat dus weer ten koste gaat van de snelheid en veiligheid. Zorg voor een snel thema en beperk het aantal plugins dat je gebruikt. Wees kritisch. Durf plugins die niet veel extra’s toevoegen, te verwijderen van je website. Less is more!

Ons advies voor een supersnelle website
Cloud86 | Domeinnamen en supersnelle hosting

Je online bedrijf valt of staat bij een goede naam en snelle hosting. Met een trage website zal Google je website nooit hoog plaatsen in de zoekresultaten. In het mobiele tijdperk waarin we nu leven is snelheid dus belangrijker dan ooit - zorg er daarom voor dat het in de basis van je website al goed zit.

Cloud86 staat bekend als de snelste webhosting van Nederland en hun Trustpilot reviews liegen er niet om: er is simpelweg op dit moment geen betere.

Bestel supersnelle hosting Registreer domeinnaam
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!
Avatar foto

Chris Thomassen

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link