Wereldreizigers.nl
DSC00166 | Reisinformatie Nieuw-Zeeland | Wereldreizigers.nl

Reisinformatie Nieuw-Zeeland | Alles wat je vooraf moet weten

Het groene land, het land wat zo ver weg is, het land wat hun zomer tijdens onze winter heeft en het land wat bovenal super mooi is. Natuurlijk hebben we het over Nieuw-Zeeland op het 8e continent van de wereld. Je kunt in dit land echt ontzettend mooie natuur zien en van alles beleven. Zo zijn er bijvoorbeeld de films van Lord of the Rings opgenomen. Een deel van het decor kun je gewoon in het echt zien. Daarnaast heeft het land fantastische bergen, vulkanen, meren en wordt het land omringd met prachtige stranden en de zee. Met een globale route en heel wat reisinformatie over dit land, hoop ik je te enthousiasmeren over Nieuw-Zeeland en om je op weg te helpen voor een reis hier naartoe.

Ons advies voor camperhuur Nieuw-Zeeland
Camperreizen door Nieuw-Zeeland van Travelhome

Denk je erover om onze voetstappen te volgen en een camper(van) te huren met vrienden, je partner of met je hele gezin? Neem dan zeker een kijkje bij Travelhome van ANWB. Het aanbod is groots, van compacte campervans tot volwaardige familiecampers.

Kies uit samengestelde pakketreizen of laat een reis op maat samenstellen. Eén ding is in ieder geval zeker: het gaat een bucketlist-waardige reis worden om nooit meer te vergeten.

Pluspunten:
 • Groots aanbod, lage prijzen
 • Maatwerk
 • Deskundig advies van specialisten
 • Volledige offerte zonder verborgen kosten
Bekijk aanbod
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Plan hier je vakantie naar Nieuw-Zeeland

Praktische informatie

Boven de wolken op Mount Taranaki | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Boven de wolken op Mount Taranaki | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

De beste reistijd

Je kunt Nieuw-Zeeland het beste bezoeken in de maanden december tot en met maart. Dit is omdat het dan de zomerperiode is en daardoor de temperatuur erg aangenaam is. Verwacht geen enorme hitte, maar ongeveer 22 tot 25 graden. In deze maanden valt er het minste regen en hierdoor is het fijn om in deze maanden je reis te maken. Enorm veel activiteiten in dit prachtige land zijn toch buiten en dan is goed weer natuurlijk altijd erg welkom.

Cape Farewell | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Cape Farewell | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Visum

Blijf je tot maximaal 90 dagen in Nieuw-Zeeland, dan hoef je geen visum aan te vragen. Wel vragen ze om een NZeTA (New Zealand electronic Travel Authority) aan te vragen. Dit kun je hier online regelen. Vanaf dat je de aanvraag doet is het twee jaar geldig en de 90 dagen gaan in bij aankomst in Nieuw-Zeeland. Je kunt de NZeTA heel gemakkelijk aanvragen via de officiële kanalen en op deze manier ben je ook het goedkoopste uit. Het kostte mij €31,- en de goedkeuring duurde maximaal drie dagen. Wanneer je het niet via de app doet en wellicht niet bij de website van de overheid van Nieuw-Zeeland zelf, ben je vaak minstens twee keer zo duur uit. Geen aanrader dus.

Madelon en haar vriend bij Hokitika Gorge | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Madelon en haar vriend bij Hokitika Gorge | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Feestdagen

In Nieuw-Zeeland vieren ze veelal dezelfde feestdagen zoals wij die in Nederland ook kennen. Zo vieren ze net zoals wij kerst, pasen en nieuwjaar. Wel hebben ze nog een aantal Nationale feestdagen. De belangrijkste Nationale feestdagen zijn Waitangi Day op 6 februari en ANZAC Day (Australian and New Zealand Army Corps Day) op 25 april. Op de laatst genoemde worden alle slachtoffers van allebei de wereldoorlogen herdacht.

Daarnaast vieren ze nog Queens Birthday. Deze wordt gevierd op de eerste maandag van juni. Een andere nationale feestdag die geen vaste datum heeft, is Labour Day. Dit wordt gevierd op de vierde maandag van oktober.

Ook goed om te weten is dat wanneer een feestdag in het weekend valt, de maandag erna een vrije dag is. Dit kan nog wel eens handig zijn om te weten gedurende je reis, want er is dan vaak veel dicht.

Laaghangende wolken bij Lake Rotoiti | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Laaghangende wolken bij Lake Rotoiti | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Kraan- en drinkwater

Het water uit de kraan is over het algemeen overal te drinken in Nieuw-Zeeland. Wel moet je niet uit elke kraan bij een toilet of rondom afgelegen plekken drinken. Hier wordt dan vaak ook goed aangegeven of het wel of geen drinkwater betreft.

Ben je met een campervan aan het rondreizen, dan zul je erachter komen dat er heel veel drinkwater-punten zijn, maar dat je op moet letten. Er zijn bijvoorbeeld meerdere dumplocaties voor je vieze water, waar geen drinkwater is. Dan moet je dus naar een andere locatie om drinkwater te regelen.

In restaurants en accommodaties zie je in principe wel dat er overal drinkwater is. Uiteraard weer met uitzondering van de bijzondere plekken, zoals onderweg bij een hike. Het is verstandig om voor zulke moment bijvoorbeeld een filterfles bij te hebben, zodat je alsnog het gefilterde water kunt drinken.

In dit land rondreizen is elke dag een feestje | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
In dit land rondreizen is elke dag een feestje | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Kledingtips

Wat betreft kledingtips. kan ik eigenlijk heel kort zijn. Neem van alles mee! In Nieuw-Zeeland kan je vier seizoenen op één dag meemaken en het maakt uiteraard ook uit in welk seizoen je het land bezoekt. Zelfs in de zomermaanden heb ik er dikke truien aangehad, maar ook mijn bikini. Jezelf kleden met laagjes is dan de beste tip die ik kan meegeven. Zorg dus voor van alles in je koffer of backpack naar dit land. In de winterperiode is het overigens echt ook koud in Nieuw-Zeeland. Op veel plekken wordt er bijvoorbeeld geskied. Een passende inhoud van je koffer is dan uiteraard nodig en echt anders dan tijdens de zomerperiode.

Geldzaken

In Nieuw-Zeeland betaal je met de Nieuw-Zeelandse Dollar. Deze is op dit moment (april 2023) ongeveer €0,58 waard. Je kunt op onwijs veel plekken pinnen, dus je hoeft geen bergen met geld contant op zak te hebben. Desondanks kunnen we wel aanraden wat contact geld te hebben. Je weet maar nooit of je het nodig gaat hebben en Nieuw-Zeeland heeft veel afgelegen gebieden.

Lees ook: Welke (prepaid) creditcard is het beste om mee te reizen? En waarom?

Dolfijnen spotten in Kaikoura | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Dolfijnen spotten in Kaikoura | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Hoe kom je er?

Nieuw-Zeeland ligt vanuit Nederland gezien, letterlijk helemaal aan de andere kant van de wereld. Je kunt er uiteraard heen vliegen, maar er zijn geen directe vluchten. Je zult dus altijd minstens één keer moeten overstappen. Wil je zo min mogelijk overstappen? Dan wordt vliegen naar Auckland (locatie hier) in Nieuw-Zeeland aangeraden. Via deze pagina van Skyscanner is het doorgaans het meest eenvoudig (en het goedkoopst) om deze vluchten te vinden. Daarnaast kun je ook vliegen naar bijvoorbeeld Christchurch, maar omdat daar minder internationaal op wordt gevlogen, heb je kans dat je vaker moet overstappen als je vanuit Nederland komt.

Madelon voor het allerblauwste meer ooit: Lake Tekapo | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Madelon voor het allerblauwste meer ooit: Lake Tekapo | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Lees ook: Skyscanner | Hoe je (veel) geld kunt besparen op vluchten | 2023 UPDATE

Route, hoogtepunten en tips

De reisroute bepalen

Je kunt Nieuw-Zeeland via verschillende plaatsen binnenkomen. Veel mensen doen dat via Queenstown, Christchurch of Auckland. De laatste is de meest voorkomende en omdat ik daar zelf ook op gevlogen heb, zal ik als vertrekpunt van de route deze plaats dan ook aanhouden.

Er zijn tal van routes mogelijk in Nieuw-Zeeland en daarom behandel ik in deze blog alleen een globale route. In een andere blog zal ik nog ingaan op meerdere route-opties, zodat je zelf een keuze kunt maken in wat je wel en niet wilt of kunt zien. De route die hieronder wordt beschreven is zo gemaakt dat je heel veel hoogtepunten in Nieuw-Zeeland kunt zien. Er wordt niet rekening gehouden met een aantal weken, eerder een aantal maanden. In een andere blog ga ik dieper in op routes voor een bepaalde tijd, zoals een aantal weken.

Hier wil je toch in zwemmen? | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Hier wil je toch in zwemmen? | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Noordereiland

Vanaf Auckland kun je zowel met de klok mee als tegen de klok in een rondje maken in het noorden van het Noordereiland (locatie hier). Stops op deze route zijn bijvoorbeeld Waipoua Kauri Forest, Arai te Uru Nature Reserve, Giant Sanddunes, Ninety Mile Beach, Cape Reinga, St. Paul´s Rock, Bay of Islands en Whangarei Heads. Deze stops zijn in volgorde van met de klok mee achter elkaar gezet.Natuurlijk is het noorden van het Noordereiland niet het enige wat je kunt bezoeken en dus kun je je route vervolgen richting New Chums Beach Lookout en Cathedral Cove. Als je een mooie route hier naartoe wilt maken, raad ik de kustroute aan met de klok mee. Dit betekent dus van Thames naar Coromandel, vervolgens naar naar de twee genoemde hoogtepunten en via Tiarua weer richting het zuiden.

Cape Reinga | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Cape Reinga | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Hierna kun je, via het bezoeken van de waterval Owharoa, doorrijden naar The Hobbiton Movie Set. Vanuit deze hoek kun je richting Tauranga of gelijk door naar Rotorua. Vanaf Rotorua kun je zuiderlijker via Huka Falls richting Lake Taupo om vervolgens naar Tongariro National Park door te rijden.

Daarna kun je naar het westen afslaan richting New Plymouth en Egmont National Park. Om daarna het oosten te ontdekken, rij je naar Hastings of Napier. Natuurlijk kun je ook eerst naar het oosten gaan en daarna naar het westen, maar hierdoor rij je wel (onnodig) wat meer kilometers. Hierna vervolg je je route richting het zuiden, maar eerst stop je nog in Wellington en daar ga je met een ferry naar het Zuidereiland.

Cape Reinga | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Cape Reinga | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Zuidereiland

Wanneer je dan met de ferry aankomt op het Zuidereiland (locatie hier), kom je aan in het plaatsje Picton. De route die ik nu omschrijf kun je natuurlijk ook helemaal in tegenover gestelde richting doen, maar ik heb wat uitgeschreven, zodat je kunt bekijken wat er allemaal mogelijk is. Vanaf Picton rijd je naar Kaikoura en uiteindelijk rij je via Christchurch door naar Lake Tekapo. Vervolgens rij je daar verder zuidelijker naar Lake Pukaki en Mount Cook en daarna verder door naar Queenstown.

Nu ga je eigenlijk op en neer naar Milford Sound en daarna ga je door naar Wanaka. Vanaf Wanaka rijd je door via Haast naar Fox Glacier en Franz Josef. Hierna bezoek je Hokitika (Gorge) en rijd je via Arthur´s Pass richting het oosten, naar Christchurch. Daarna pak je de Lewis Pass terug naar het westen en via Greymouth rijd je richting het Noorden naar Punakaiki. Hierna rijd je door richting Murchison en vervolgens naar Saint Arnaud.

Kamperen in de allermooiste natuur | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Kamperen in de allermooiste natuur | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Hierna rijd je richting Richmond, maar rijd je door naar Abel Tasman National Park. Hier kun je er voor kiezen om nog helemaal naar het noorden te rijden, maar uiteindelijk rijd je sowieso terug naar Richmond en Nelson. Via Nelson pak je de route richting Blenheim en dan rijd je langs Kaikoura door naar Christchurch. Wanneer je je reis niet op een andere locatie wilt eindigen, kun je na Nelson ook naar Picton rijden en via de ferry weer naar het Noordereiland gaan om in Auckland te eindigen.

Goed om te weten is dat je ook Akaroa vanaf Christchurch in je route kunt toevoegen en dat Christchurch niet altijd een stop hoeft te zijn op het Zuidereiland. Deze plaats komt vaker voor in de route uitleg van hierboven, maar je kunt er ook gewoon langsrijden. Deze stad is vaak als route richting vooral ook aangegeven.

Een beetje weerspiegeling van de gletsjers in Lake Matheson | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Een beetje weerspiegeling van de gletsjers in Lake Matheson | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Camper in Nieuw-Zeeland huren of kopen?

Zelf vond ik het fantastisch om met een campervan door Nieuw-Zeeland te reizen en kan het reizen met een camper enorm aanraden. Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je komt gemakkelijk op de onbekendere plekken, kunt gemakkelijker stoppen bij mooie uitzichtpunten en je kunt ook gemakkelijk langer blijven op plekken waar je langer van wilt genieten.

Uiteraard kun je ook van de bussen gebruik maken om door Nieuw-Zeeland te reizen, maar zelf heb ik hier geen gebruik van gemaakt en dus kan ik jou daarover niet informeren.

Blote voeten door het zand bij Giant Sand Dunes | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Blote voeten door het zand bij Giant Sand Dunes | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Een campervan kun je kopen of huren in Nieuw-Zeeland en ongetwijfeld heb je veel adviezen over beiden gehad. Elke situatie is anders en daarom is het belangrijk om je eigen keuze hierin goed te maken. Het is natuurlijk risicovoller om een campervan te kopen, maar het kan je ook weer geld schelen als je bijvoorbeeld langer dan drie maanden op reis gaat.

De keuze maken zou ik allereerst doen op basis van hoe lang je in Nieuw-Zeeland blijft. Mocht je namelijk korter dan drie maanden in dit prachtige land zijn, dan ben je dus in die drie maanden nog veel tijd kwijt met een campervan kopen en verkopen. Het kan natuurlijk wel, maar het kost hoe dan ook tijd. Met een gehuurde campervan heb je deze tijd natuurlijk om te besteden in het avontuur.

Kamperen met je campervan kan op fantastische plekken | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Kamperen met je campervan kan op fantastische plekken | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Daarnaast moet je ook rekening mee houden, als je wel wilt kopen, dat er altijd kosten bij kunnen komen van het onderhoud van je camper. Daarnaast kun je natuurlijk verlies maken op je campervan, waardoor het bij elkaar wellicht evenveel kost om een campervan te huren. Mijn tip is dat wanneer je korter dan drie maanden gaat, het niet aan te raden is om een camper(van) te kopen, maar te huren.

Ons advies voor camperhuur Nieuw-Zeeland
Camperreizen door Nieuw-Zeeland van Travelhome

Denk je erover om onze voetstappen te volgen en een camper(van) te huren met vrienden, je partner of met je hele gezin? Neem dan zeker een kijkje bij Travelhome van ANWB. Het aanbod is groots, van compacte campervans tot volwaardige familiecampers.

Kies uit samengestelde pakketreizen of laat een reis op maat samenstellen. Eén ding is in ieder geval zeker: het gaat een bucketlist-waardige reis worden om nooit meer te vergeten.

Pluspunten:
 • Groots aanbod, lage prijzen
 • Maatwerk
 • Deskundig advies van specialisten
 • Volledige offerte zonder verborgen kosten
Bekijk aanbod
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Mocht je een campervan willen gaan kopen, dan zijn er veel dingen waar ik je aanraad goed op te letten. Hier heb ik een aparte blog over geschreven.

Lees ook: Nieuw-Zeeland | Tips voor het kopen van een auto of campervan

Great Walks

Nieuw-Zeeland heeft hele mooie wandelingen en die worden door hen Great Walks genoemd. Dit zijn allemaal meerdaagse wandelingen. Dit betekent dus met ergens overnachten gedurende de wandeling van meerdere dagen. Voor Great Walks moet je eigenlijk altijd wel de hut waar je wilt overnachten van te voren geboekt hebben. Helaas zitten deze namelijk snel vol, dus ook zul je dit een beetje op tijd moeten doen.

Gelukkig kun je ook op heel veel Great Walks een deel wandelen en er dus een dag-hike van maken. Dit is dus een uitkomst als je niet meerdere dagen achter elkaar wilt wandelen of wanneer de hut al vol zit. Uiteraard kom je dan vaak minder ver, maar de uitzichten zijn er vaak niet minder om.

Uitzicht op Lake Tekapo tijdens Mt. John Summit Circuit Track | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Uitzicht op Lake Tekapo tijdens Mt. John Summit Circuit Track | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

De ferry

Om van het Noordereiland naar het Zuidereiland te gaan, zijn er twee mogelijkheden. Dat is namelijk reizen per vliegtuig of je pakt de ferry. Wanneer je bijvoorbeeld net zoals ik met een campervan reist, is uiteraard alleen de ferry een mogelijkheid. Vooral gedurende het hoogseizoen van Nieuw-Zeeland zijn deze ferry´s enorm populair en dus snel vol. Wanneer je er gebruik van wilt gaan maken, kan je maar beter alvast op tijd de ferry boeken. Je kunt overigens ook een variabel ticket kopen, zodat je jouw ticket kunnen wijzigen naar een andere datum. Houd er wel rekening mee dat je alleen de datum kunt wijzigen als er ook plek op een andere datum naar jouw keuze is.

Op de ferry in Nieuw-Zeeland
Op de ferry in Nieuw-Zeeland

Er zijn twee bedrijven waarmee je met de ferry van het Noordereiland naar het Zuidereiland, of andersom natuurlijk, kunt gaan. Deze bedrijven heten Interislander en Bluebridge.

Plan hier je vakantie naar Nieuw-Zeeland

Handige apps

Er zijn diverse apps die onwijs handig zijn tijdens je reis in Nieuw-Zeeland. De blog is gericht op reizen met een camper en daardoor zijn ook de apps daarop gericht.

Ocean Beach van bovenaf | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Ocean Beach van bovenaf | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Campermate

Deze app vond ik persoonlijk het gemakkelijkste werken om vanalles op te zoeken. Weliswaar waren de gratis kampeerplekken wat moeilijker te ontdekken in deze app, maar vooral voor het vinden van toiletten, dumpstations en douches was de app echt ideaal! Je kunt op hetgeen wat je zoekt filteren of gewoon alle opties in beeld houden. De app is gratis te downloaden en te gebruiken. Daarnaast was het in deze app ook heel gemakkelijk om reviews te plaatsen en daardoor waren ze (denk ik) ook enorm up to date. Zelf heb ik hier ook veel reviews achter gelaten. Altijd fijn om elkaar te helpen toch!?

RankersCamping

Deze app gebruikten wij vooral voor het vinden van gratis kampeerplekken. Deze keuze is namelijk enorm handig te selecteren en daardoor vind je gelijk alle gratis kampeerplekken, zonder andere kampeerplekken te zien in het overzicht. Daarnaast staan er ook reviews bij, niet altijd even up to date, maar alsnog handig te gebruiken. Naast campings worden er ook andere handige reizigers locaties weergegeven, zoals hikes, dumpstations en supermarkten, maar hier vond ik persoonlijk de Campermate app handiger voor.

Hooker Lake met daarachter de hoogste berg van Nieuw-Zeeland: Mount Cook | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Hooker Lake met daarachter de hoogste berg van Nieuw-Zeeland: Mount Cook | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Wikicamps

Zelf hebben wij deze app niet zo heel vaak gebruikt, maar als we in een bepaald gebied geen gratis of fijne camping konden vinden via de bovengenoemde twee apps, dan bekeken we eigenlijk deze pas. Via deze app hebben we twee keer een kampeerplek gevonden die niet in de eerder genoemde twee apps naar voren waren gekomen. Deze app vraagt een kleine bijdrage bij aankoop, maar is daarna onbeperkt gratis te gebruiken. In deze app kun je niet alleen slaapplaatsen vinden, maar ook andere handige locaties, zoals toiletten.

Gaspy

Deze app is heel handig voor het zo goedkoop mogelijk tanken. Het kan echt veel schelen om soms pas bij het volgende dorp te gaan tanken (als je dat nog haalt uiteraard) of juist alvast te tanken terwijl je tank pas half leeg is. Sommige prijzen die je in deze app ziet, zijn alleen voor pashouders, maar ook daar kun je gebruik van maken. Dat komt later terug in deze blog. Deze app is een gratis app om te downloaden en te gebruiken.

Het bijzondere fenomeen, de Pancake Rocks | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Het bijzondere fenomeen, de Pancake Rocks | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Maps.me

De meeste reizigers kennen vaak de app Maps.me al wel, maar wellicht jij nog niet, dus ik tip ik hem toch even. Met deze gratis app kun je kaarten al van te voren downloaden en kun je hem dus overal gebruiken. Wel zo handig in een land zoals Nieuw-Zeeland, waar je vaak ook geen bereik hebt onderweg en tijdens hikes.

Over hikes gesproken, bijna alle wandelroutes, die wij gelopen hebben in Nieuw-Zeeland, waren ook in deze app te volgen. Overigens klopten ze niet altijd qua tijd, maar je had in ieder geval een idee van richting of een idee van hoe ver je nog moest.

Één van de fantastische uitzichten gedurende de hike Tongariro Alpine Crossing | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Één van de fantastische uitzichten gedurende de hike Tongariro Alpine Crossing | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Met korting rondreizen (budget tips)

Het is natuurlijk ideaal om hier en daar wat korting te krijgen tijdens het reizen. Het scheelt aanzienlijk op de uitgaven soms en dus zeker aan te raden om de volgende tips goed te lezen en te gebruiken met je reis door Nieuw-Zeeland.

Korting in de supermarkt

Er zijn verschillende supermarkten in Nieuw-Zeeland. Bij een aantal supermarkten krijg je alleen op bepaalde producten korting als je een bepaalde pas hebt. Dit geldt voor de supermarkten Countdown en New World. Ik kan je vertellen dat het écht de moeite waard is om deze pas te regelen. Het scheelt soms echt best wat geld!

Voor de supermarkt Countdown heb je een groen/oranje pas nodig. Die is in de winkel te verkrijgen en kost niets. Je hoeft je in principe niet eens ergens aan te melden. Doe je dit overigens wel, dan krijg je per e-mail persoonlijke aanbiedingen. Vraag dus om deze pas en gebruik hem elke keer als je boodschappen gaat doen! Op deze manier weet je zeker dat je alle producten die in de aanbieding zijn, ook met de aanbiedingsprijs meekrijgt.

Bij de New World heb je geen fysieke pas, maar kun je een app downloaden. Met deze app word je een, zoals zij dit noemen, clubmember. Net zoals bij de Countdown krijg je daardoor alle producten voor de aanbiedingsprijzen die je tegenkomt in de supermarkt. Wanneer je de clubkaart via je telefoon laat scannen, weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Wel zo fijn tijdens het reizen in dit relatief gezien dure land.

Hiken op de gletsjer Franz Josef | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Hiken op de gletsjer Franz Josef | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Korting bij het tanken

Ook bij het tanken kan je op veel plekken korting krijgen. Bij de tankstations BP en GAS kun je via dezelfde pas als bij de supermarkt Countdown korting krijgen. Een aanvullende tip voor deze pas is om je te registreren online en e-mail ontvangen aan te zetten. Op deze manier weet je op welke dagen je nog meer extra korting krijgt bij deze twee tankstations!

Daarnaast kan je bij de tankstations Z en Caltex ook korting krijgen via een pasje. Dit kan ook een papieren pasje zijn die je tijdelijk gebruikt. Je hoeft je niet aan te melden om de korting te krijgen en kunt dus gedurende jouw reis in Nieuw-Zeeland gewoon continu dit tijdelijke papieren pasje gebruiken.

Maar vergeet dus ook niet de app Gaspy te downloaden, want daardoor kun je sowieso al veel geld op het tanken besparen, puur door op te letten waar je het beste kunt gaan tanken.

Roys Peak bij zonsopgang | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Roys Peak bij zonsopgang | Reisinformatie Nieuw-Zeeland

Tot slot

Mocht ik je hiermee enthousiast hebben gemaakt om een reis te gaan maken in Nieuw-Zeeland en je met deze reisinformatie op weg te hebben geholpen, dan hoop ik dat je snel de reis kan gaan maken. Het is echt een fantastisch mooi land! Er wordt vaak geroepen dat vooral het Zuidereiland de moeite waard is en ondanks dit uiteraard helemaal waar is, zou ik ook het Noordereiland aanraden als je voldoende tijd hebt.

Daarnaast wil ik je vragen om de natuur mee te beschermen. Nieuw-Zeeland doet er alles aan om hun natuur zo goed te onderhouden, dat wij als reizigers dit zéker ook moeten doen. Laat geen afval achter, helemaal niets, en respecteer de regels. Des te langer kunnen we van dit land met deze schone en mooie natuur genieten.

Prachtige kustlijn aan de Westkust van het Zuidereiland | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Prachtige kustlijn aan de Westkust van het Zuidereiland | Reisinformatie Nieuw-Zeeland
Ons advies voor camperhuur Nieuw-Zeeland
Camperreizen door Nieuw-Zeeland van Travelhome

Denk je erover om onze voetstappen te volgen en een camper(van) te huren met vrienden, je partner of met je hele gezin? Neem dan zeker een kijkje bij Travelhome van ANWB. Het aanbod is groots, van compacte campervans tot volwaardige familiecampers.

Kies uit samengestelde pakketreizen of laat een reis op maat samenstellen. Eén ding is in ieder geval zeker: het gaat een bucketlist-waardige reis worden om nooit meer te vergeten.

Pluspunten:
 • Groots aanbod, lage prijzen
 • Maatwerk
 • Deskundig advies van specialisten
 • Volledige offerte zonder verborgen kosten
Bekijk aanbod
Want to support us? We earn a small commission if you make a purchase via our link(s), at no additional cost to you. Win-Win!

Plan hier je vakantie naar Nieuw-Zeeland

Madelon

Ik ben Madelon, online ook wel bekend als retourtjewereld. Al vanaf dat ik een paar jaar oud was, roep ik al dat ik een lange wereldreis wil maken en dat heb ik in 2022/2023 samen met mijn vriend Thomas gedaan. Mijn reislust is nog lang niet op en mijn enthousiasme over de bezochte plekken deel ik graag met je!

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
1 Share
1 Share
Copy link