Wereldreizigers.nl
niets-doen-wereldreis
Home » Wereldreis » 09 | Gezondheid » Kalm en positief blijven tijdens je Wereldreis | 6 Tips

Kalm en positief blijven tijdens je Wereldreis | 6 Tips

Deze tips zijn misschien meer filosofisch dan praktisch, maar even belangrijk wanneer de bezienswaardigheden, geuren en chaos van een nieuwe plek je even overweldigen. Je bent echt niet de eerste en zeker niet de laatste die er tijdens een verre reis of wereldreis even helemaal doorheen zit. Reizen vraagt veel van je en het is echt niet alleen maar ontspanning. Om toch kalm en positief te blijven tijdens je wereldreis hebben we deze 6 tips voor je verzameld.

Lees ook: 10 redenen waarom een wereldreis goed is voor je carrière en toekomst

1. Geef jezelf de tijd

Voordat je een oordeel velt over een nieuwe plek… Je komt meestal moe aan van de reis en je bent dan minder ruimdenkend dan normaal. Geef jezelf de kans om te wennen voordat je besluit te vertrekken. Aanvankelijk genoot ik niet van mijn tijd in Bangkok, maar nadat ik de belangrijkste toeristische gebieden had verlaten en midden in de streetfood hemel verbleef, merkte ik dat ik toch geboeid was door de stad. Soms worden de plaatsen die de slechtste eerste indruk maken je favorieten.

Positief blijven tijdens je wereldreis - Bangkok
Positief blijven tijdens je wereldreis – Bangkok

2. Leer de lokale taal (een beetje)

Het leren van een paar woorden van de lokale bevolking maakt het verschil. Dit is niet alleen handig om te krijgen wat je nodig hebt, maar ook om het ijs op een nieuwe plek te breken. Ik zou er ook voor zorgen dat de vertaling van “geen probleem” op de lijst staat – het is een onfeilbare manier om een ​​glimlach te krijgen!

3. Maak je niet druk om de kleine dingen

Cliché, maar waar. Hoe eerder je je dagen begint te verzwaren met teleurstelling of woede over dingen die je niet kunt veranderen, hoe eerder je wilt vertrekken. Een verre reis of wereldreis gaat nooit helemaal zoals gepland, maar dat is juist een onderdeel van het avontuur. Dit is hét moment om je erbij neer te leggen en het te nemen zoals het is.

Positief blijven tijdens je wereldreis
Positief blijven tijdens je wereldreis

Positief blijven tijdens je wereldreis begint bij de kleine dingen. Met deze mindset lukt het uiteindelijk ook echt. Bewaar de stress en de woede voor de dingen die er echt toe doen. Een keer teveel betalen, opgelicht worden voor een paar tientjes of een taxi chauffeur die niet komt opdagen is echt niet het einde van de wereld,

Lees ook: Wereldreis inspiratie | Motiveer jezelf, verander je mindset!

4. Bouw een vakantie in je vakantie

Het eerste wat mensen je vragen na een lange reis: hoe was je vakantie? Het eerste waar je aan denkt is even een paar weken rust nemen om alle ervaringen te verwerken! Reizen in ontwikkelingslanden kan vermoeiend en frustrerend zijn, en er zijn momenten waarop je jezelf echt een pauze moet gunnen. Of dat nu betekent dat je een week op het strand zit, een festival vindt waar je van houdt of een massage neemt om te ontspannen.

Gewoon even niets doen tijdens je wereldreis
Gewoon even niets doen tijdens je wereldreis

Trakteer jezelf op een lekkere maaltijd of upgrade je hotel naar iets anders. Zoek uit wat je nodig hebt om je hersenen en lichaam een ​​pauze te gunnen, en geniet er dan af en toe van. Blijf wat langer op één plek tot je je gaat vervelen en reis dan pas weer door. Doe gewoon even helemaal niets!

5. Proef, ruik en ervaar

Het ervaren van de wereld door middel van eten is verreweg mijn favoriete manier om positief te blijven tijdens mijn wereldreizen. De beste manier om dat te doen is door een drukke markt op een nieuwe plek te bezoeken en te zien wat er allemaal te doen is. Van de bruisende, kleurrijke markten in Mexico tot de krioelende markten in Thailand – lokale markten leidden je naar nieuwe ontdekkingen op het gebied van eten en een connectie met de lokale bevolking die je anders mist. Ervaar je wereldreis door middel van het proeven van streetfood.

Lees ook: Veilig streetfood eten tijdens je Wereldreis | 11 Tips

Bezoek een lokale markt. Proef, ruik en ervaar
Bezoek een lokale markt. Proef, ruik en ervaar

6. Je bent nooit alleen

Reis je alleen of met z’n tweeën? Eigenlijk maakt het helemaal niets uit. In beide gevallen komt eenzaamheid voor. Soms heb je elkaar weinig meer te vertellen en is het tijd voor frisse energie. Maak nieuwe lokale vrienden, nodig ze uit om bij je te eten. Ga samen barbecueën op het strand. Vraag of je hun ouders mag ontmoeten. Vraag naar hun leven. Het zal je verbazen hoe snel je nieuwe vrienden maakt onderweg, als je maar durft.

Maak vrienden tijdens je wereldreis!
Maak vrienden tijdens je wereldreis!

Daarnaast zijn zijn er online talloze andere wereldreizigers te vinden die je kunnen helpen positief te blijven tijdens je wereldreis. Ook zij hebben behoefte aan advies en ondersteuning, ook zij zijn op zoek naar vrienden. Doe een oproep voor een drankje in één van de talloze land-specifieke backpack Facebook reisgroepen. Gezelschap is tegenwoordig zo gevonden. Wees niet bang!

Azië:

Midden en Zuid Amerika:

Overig:

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
2 Shares
2 Shares
Copy link