Wereldreizigers.nl
Home » Digital Nomads » DIGITAL NOMAD | 10x tips voor startende online ondernemers

DIGITAL NOMAD | 10x tips voor startende online ondernemers

Of je nu een website start waarop je online cursussen verkoopt, mama blogger wordt of een reisblog start, iedereen moet ergens beginnen. En omdat er als beginnend Digital Nomad zo veel dingen zijn waar je rekening mee moet houden, gaan we eerst even terug naar de basis. Om je te helpen een online bestaan op op te starten heb ik hieronder 10 basis tips voor startende Digital Nomads voor je verzameld.

Chris aan het Sandboarden in de woestijn
Chris aan het Sandboarden in de woestijn

1. Kies een goede domeinnaam

Je online portfolio valt of staat met een goede website. Daarom is dit misschien wel de belangrijkste tip die ik kan geven. Kies een domeinnaam waarbij een gebruiker of potentiële klant direct ziet wat het onderwerp van de website is. Kies een domeinnaam die iemand niet snel zal vergeten en houd het zo eenvoudig en kort mogelijk. Overweeg om (flink) geld te betalen voor een goede domeinnaam. Een goede naam en URL maakt namelijk wel degelijk een groot verschil.

Het tweede punt waar je dan goed naar moet kijken is de snelheid van je website. Met een trage website zal Google je website namelijk nooit hoog plaatsen in de zoekresultaten. Supersnelle hosting is essentieel en wordt helaas nog te vaak onderschat.

Ons advies voor een supersnelle website
Cloud86 | Domeinnamen en supersnelle hosting

Je online bedrijf valt of staat bij een goede naam en snelle hosting. Met een trage website zal Google je website nooit hoog plaatsen in de zoekresultaten. In het mobiele tijdperk waarin we nu leven is snelheid dus belangrijker dan ooit - zorg er daarom voor dat het in de basis van je website al goed zit.

Cloud86 staat bekend als de snelste webhosting van Nederland en hun Trustpilot reviews liegen er niet om: er is simpelweg op dit moment geen betere.

Bestel supersnelle hosting Registreer domeinnaam
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

2. Begin met een duidelijke niche

Focus op een specifiek onderwerp. Neem deze website (Wereldreizigers.nl) als voorbeeld! Er zijn 10-duizenden reisblogs maar er zijn er maar enkele die zich echt richten op het maken van verre reizen of zelfs een complete wereldreis. De specifieke niche helpt bij het aantrekken van een doelgroep en maakt het gemakkelijker om content te creëren die aansluit bij jezelf en de interesses van je lezers.

Tips voor startende online ondernemers en digital nomads
Tips voor startende online ondernemers en digital nomads

3. Maak gebruik van sociale media

Gebruik platforms zoals Instagram, Facebook, TikTok of YouTube om te connecten met je publiek en te laten zien waar je bent en wat je aan het doen bent. Deel ook foto’s en video’s van je werk om je publiek te betrekken en hen te inspireren. Een voorbeeld video zijn deze prachtige zelfgemaakte dronebeelden van Lake Bled in Slovenië, hieronder te zien.

Tip: Doe dit echter wel met mate. Let op dat je niet teveel tijd steekt in social media, tijd die je beter kunt steken in het verder uitbouwen van je eigen website…

4. Maak gebruik van SEO

Optimaliseer je website voor zoekmachines door relevante zoekwoorden te gebruiken en een goede structuur te gebruiken. Dit helpt bij het verhogen van de zichtbaarheid van je blog in zoekresultaten. Meer tips wat betreft SEO lees je in de blog: ‘10x tips voor website SEO‘.

5. Maak gebruik van foto’s en video’s

Voeg goede afbeeldingen en video’s toe aan je blogpost om je verhalen vorm te geven en je lezers te helpen zich een beter beeld te vormen van hetgeen wat je promoot of verkoopt. Ik leg de nadruk op goede, want kwaliteit is belangrijk.

Goede foto's en video's zijn belangrijk | Tips voor startende online ondernemers en digital nomads
Goede foto’s en video’s zijn belangrijk | Tips voor startende online ondernemers en digital nomads

Tip: Benieuwd waar wij mee fotograferen? Bekijk dan het display hieronder.

De ultieme wereldreis camera
Fujifilm X-T5 Zilver + 16-80mm
5.0

De Fujifilm X-T5 met 16-80 is de ultieme all-round wereldreis camera. Deze camera is door zowel consumentenbond als Tweakers.net meermaals uitgeroepen tot de beste systeemcamera die te koop is. Zelfs op de automatische stand voel je je zowaar ineens een professionele fotograaf!

Pluspunten:
  • De best geteste camera
  • Fantastische foto's
  • 6.2K Video
  • 5 jaar garantie
Bekijk prijzen Onze review
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Meer tips wat betreft fotografie voor (reis)blogs vind je bij het blog: ‘10x Tips voor (reis)blog fotografie‘.

6. Breng unieke content

Probeer unieke perspectieven te bieden. Geef mensen een reden om jouw website te bezoeken in plaats van die van iemand anders. Geef het een persoonlijke twist. Wij plaatsen als reisblog zijnde bijvoorbeeld nooit de standaard ‘houd je vriendin’s hand vast bij de Grand Canyon foto‘ of video’s waarin een reizigster een pirouetje doet in een leuk jurkje met een hoedje op in Bali. Dat vinden wij namelijk echt te cheesy en daar staat het internet al helemaal vol mee… Wij plaatsen liever foto’s met een verhaal, zoals deze foto hieronder, gemaakt in Laos.

Tips voor startende online ondernemers en digital nomads
Maak unieke content | Tips voor startende online ondernemers en digital nomads

Tip. Het verhaal achter deze foto lees je hier in mijn LinkedIn bericht.

7. Gebruik een e-mail nieuwsbrief

Iets waar ik zelf weinig tijd in steek, maar waar anderen veel succes uit halen. Vraag aan je lezers om zich aan te melden voor je e-mailnieuwsbrief en stuur regelmatig updates over nieuwe blogposts, tips en aanbiedingen. Terugkerende bezoekers zijn waardevolle bezoekers.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

8. Monitoren en analyseren

Houd bij hoeveel mensen je blog bezoeken, hoe lang ze blijven, welke pagina’s het meest populair zijn en hoe ze naar je website komen. Dit helpt je om te begrijpen hoe je je website kunt verbeteren en om gerichter te schrijven voor je publiek. Scoort een blog of pagina goed onder je lezers? Bouw daar dan op uit!

9. Promoot je website

Doe aan online marketing door gastblogs op andere websites te schrijven. Schrijf mooie stukken en probeer deze gepubliceerd te krijgen op nieuwskanalen, zowel regionaal als landelijk. Ook kun je content samenwerkingen opzetten met andere Digital Nomads, waarbij je elkaars website promoot. Tot slot kun je actief deelnemen aan forums om daar je website onder de aandacht te brengen.

Tips voor startende online ondernemers en digital nomads

10. Wees geduldig

Houd er rekening mee dat het tijd kost om een groot publiek te bereiken! Veel reisblogs verdwijnen bijvoorbeeld net zo snel als ze ontstaan omdat ze geen snelle resultaten boeken. Bij Digital Nomads in spé zie ik hetzelfde gebeuren. Het gebeurt niet overnacht. Reken zomaar op 1 of 2 jaar hard werken voordat je echt resultaten gaat zien.

Avatar foto

Chris Thomassen

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link