Wereldreizigers.nl
Home » Digital Nomads » DIGITAL NOMAD | 10x tips om je website snel te laten groeien

DIGITAL NOMAD | 10x tips om je website snel te laten groeien

Een Digital Nomad website succesvol maken begint met groei. Je hebt lezers (bezoekers) nodig op je website om er überhaupt interactie mee te hebben. Ook heb je zo veel mogelijk website bezoekers nodig om er iets aan te kunnen verdienen. Hieronder heb ik daarom essentiële tips voor zowel beginnende als gevorderde websites verzameld. Dit zijn 10x tips om je Digital Nomad website snel te laten groeien.

10x tips om je website snel te laten groeien

1. Zorg voor kwalitatief goede inhoud

Zorg ervoor dat je inhoud interessant, informatief en uniek is. Gebruik goede beelden en video’s om je inhoud visueel aantrekkelijk te maken. Is je content sterk afhankelijk van fotografie, omdat je bijvoorbeeld veel reist en op mooie plekken bent? Gebruik dan een fatsoenlijke camera in plaats van je smartphone want ja, het maakt echt een verschil.

Chris in Death Valley | Tips voor Digital Nomad websites die snel willen groeien
Chris in Death Valley | Tips voor Digital Nomad websites die snel willen groeien

Tip: Benieuwd waar wij mee fotograferen? Bekijk dan het display hieronder.

De ultieme wereldreis camera
Fujifilm X-T5 Zilver + 16-80mm
5.0

De Fujifilm X-T5 met 16-80 is de ultieme all-round wereldreis camera. Deze camera is door zowel consumentenbond als Tweakers.net meermaals uitgeroepen tot de beste systeemcamera die te koop is. Zelfs op de automatische stand voel je je zowaar ineens een professionele fotograaf!

Pluspunten:
  • De best geteste camera
  • Fantastische foto's
  • 6.2K Video
  • 5 jaar garantie
Bekijk prijzen Onze review
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

2. Wees actief op social media

Gebruik social media kanalen om je inhoud te delen en om met je lezers te communiceren. Hierdoor kun je een grotere bereik creëren en nieuwe lezers aantrekken. Let alleen wel op dat je niet teveel tijd steekt in social media. Tijd die je beter kunt steken in je eigen website!

Gebruik Social Media | Tips website groeien
Gebruik Social Media | Tips website groeien

Tip: Nieuwsgierig op welke Social Media kanalen wij allemaal te vinden zijn? Check dan de lijst hieronder.

3. Zorg voor een aantrekkelijk ontwerp

Zorg ervoor dat je website(s) er aantrekkelijk uitzien en gemakkelijk te navigeren zijn. Zorg ervoor dat bij aankomst op je website het onderwerp van de website direct duidelijk is. Een zoekfunctie is tevens essentieel bij websites die veel pagina’s hebben. Een professioneel uitziende website zal meer vertrouwen wekken bij je lezers – onderschat dit niet.

Een aantrekkelijke website zal sneller groeien
Een aantrekkelijke website zal sneller groeien

4. Maak gebruik van SEO

Dit heb ik al eerder benoemd in voorgaande Digital Nomad artikelen, maar het is ontzettend belangrijk! Optimaliseer je website voor zoekmachines zodat je hoger in zoekresultaten komt te staan en makkelijker gevonden wordt door nieuwe lezers. Meer tips wat betreft SEO lees je bij het hoofdstuk ‘10x tips voor website SEO‘.

5. Gastbloggen

Gastbloggen op Wereldreizigers.nl of op andere blogs of websites kan helpen om je merknaam te verspreiden en om nieuwe lezers aan te trekken. Zorg ervoor dat je bij een gastblog ook altijd een link mag invoegen naar je website voor SEO doeleinden.

Gastblogger worden op Wereldreizigers.nl
Gastblogger worden op Wereldreizigers.nl

6. Netwerken

Neem deel aan online communities of groepen en neem contact op met andere Digital Nomads in dezelfde niche om samen te werken. Ondersteun elkaar – samen maakt sterk, vooral als je nog in de beginfase zit. Onderschat trouwens de kracht van LinkedIn niet, waar je zien en gezien kunt worden door gelijkgestemden in jouw specifieke branche.

Netwerken is een belangrijk onderdeel van het snel laten groeien van je website.
Netwerken is een belangrijk onderdeel van het snel laten groeien van je website.

Tip: ben je actief in de reisbranche? Laten we dan connecten op LinkedIn. Mijn persoonlijke profielpagina kun je hier vinden.

7. Zorg dat je in het nieuws komt

Ga je een unieke reis maken? Heb je een uniek verhaal, een uniek concept bedacht, of doe je iets terug voor de maatschappij? Contacteer dan landelijke en lokale nieuwspagina’s en probeer een interview te scoren. Nieuwspagina’s hebben vaak een groot bereik en zijn in staat om in korte tijd veel bezoekers naar je website te sturen. Ook zijn de links vanaf nieuwswebsites goud waard wat betreft SEO.

Zorg ervoor dat je in het nieuws komt om je website snel te laten groeien
Zorg ervoor dat je in het nieuws komt om je website snel te laten groeien

8. Verzamel testimonials en referenties

Vraag aan tevreden lezers of klanten om een testimonial of referentie voor je website of product. Deze testimonials kun je dan gebruiken om nieuwe lezers te overtuigen om je website te bezoeken of om nieuwe adverteerders te overtuigen om advertenties te kopen.

9. Maak gebruik van Google Analytics

Gebruik Google Analytics of een vergelijkbare tool om te zien hoe je lezers je website gebruiken en waar ze vandaan komen. Hierdoor kun je je strategie aanpassen om je blog nog succesvoller te maken.

10. Zorg voor interactie

Zorg ervoor dat je lezers kunnen reageren op je inhoud en vraag ze om feedback (zie voorbeeld in het artikel van de foto hieronder – klik op de foto om het artikel te bekijken). Door te vragen om reacties kom je namelijk te weten wat ze leuk vinden aan je website, waar ze eventueel nog vragen over hebben en waar je eventueel nog op kunt verbeteren.

Interactie met je lezers | Tips website groeien

Tot slot

Houd er rekening mee dat groei van een website tijd kost en dat het niet iets is dat overnight gebeurt. Een aantal van bovenstaande punten kunnen al een verschil maken, maar het is belangrijk om door te zetten en te

Avatar foto

Chris Thomassen

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
Copy link