Wereldreizigers.nl

Filipijnen

Home » Azië » Filipijnen

De Filipijnen zijn een drukbevolkt land in Azië en bestaan uit maar liefst 7000 eilanden. Er wonen hier 90 miljoen inwoners, waarvan een groot deel in hoofdstad Manilla te vinden zijn. Het klimaat op de Filipijnen is tropisch. Ondanks dat het land vaak te maken heeft met natuurgeweld, blijft het een favoriete reisbestemming voor veel reizigers. De schitterende stranden en mooie natuur blijven aanlokkelijk voor iedere traveler.

Vervoer in de Filipijnen

Vervoer regelen in de Filipijnen is makkelijk. Overal waar je komt zijn Tricycles, taxi’s, minivans, boten en bussen beschikbaar. Wel is het vaak lastig om de juiste routes te vinden, of het juiste loketje waar je moet betalen… We raden daarom iedereen aan om van tevoren gewoon je ticket te boeken op bookaway.com, die zijn zeer actief in de Filipijnen en de prijzen zijn ontzettend laag. Je krijgt dan een mail met informatie en je vervoersbewijs wat je hoop tijd en geld bespaart.

Het hectische Manilla

De chaotische hoofdstad Manilla ligt op het grootste eiland van het land: Luzon. Het moet gezegd worden, Manilla is geen pretje voor reizigers die de rust zoeken. Toch is Manilla zeker een bezoek waard. In de stad komen de westerse en oosterse cultuur moeiteloos samen. Wandel maar eens door de straten van het oude stadscentrum Intramuros. Koloniale gebouwen en de imposante kerk van San Augustin laten je een ander gezicht zien van het hectische Manilla. Andere steden zijn Quezon City, Caloocan en Davao City.

De stranden van de Filipijnen

De stranden zijn werkelijk beeldschoon. Bezoek maar eens White Beach op Boracay. Palmbomen en wit zand omarmen je hier in alle rust. Koraalriffen, grotten, ultieme duikspots en een spannende onderwaterwereld. Ook de stranden van Busuanga, Apulit Island en El Nido zijn om van te watertanden.

Klimaat Filipijnen

De Filipijnen is een prachtig land om te bezoeken, zeer gevarieerd met zandstranden, levendige en kleurrijke steden, rustige plattelandsdorpen met uitgestrekte rijstvelden en rietplantages, actieve vulkanen en tropische regenwouden. De Filipijnen kent een tropisch klimaat, is heet en vochtig. De beste reistijd is van december tot en met april. hoewel er in de maand januari nog veel regen valt, vooral langs de kusten. Januari is de koelste maand en mei is de warmste maand van het jaar.

Dan kunnen de temperaturen oplopen tot gemiddelden van boven de 40 graden Celsius, terwijl ´s nachts de temperatuur tussen de 26-29 graden kan liggen. De archipel ligt op een breukzone, die zich uitstrekt van Kamtsjatka in Rusland tot Nieuw-Zeeland. Dit plooiingsgebergte is nog volop in beweging, waardoor er jaarlijks veel aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zijn. Grote gebieden van de archipel zijn bergachtig en onherbergzaam. Meer feiten en achtergronden in: Wikipedia Filipijnen

De Filipijnen | Mijn ervaringen in Palawan en El Nido

Wil je naar een paradijs, dan moet je in de Filipijnen zijn! Het land waar ik altijd al van gedroomd heb, het land waar ik al zo lang naartoe wilde. Ik zag altijd van die mooie plaatjes voorbijkomen op Instagram en...

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »