Wereldreizigers.nl

Malediven

Home » Azië » Malediven

Om gelijk aan alle verwarring een einde te maken, de Maldiven of de Malediven: beide benamingen zijn goed. Officieel heet deze eilandengroep Republiek der Maldiven. De Malediven bestaan uit maar liefst 1190 koraaleilanden die weer zijn onderverdeeld in 26 atollen. De eilanden liggen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. De Malediven behoren dan ook tot het Aziatische werelddeel. De eilandengroep staat vooral bekend om haar beeldschone stranden en kristalhelderblauwe zeewater. Op de Malediven in een hangmat liggen met een cocktail in de hand: het is een droom van vele mensen. Niet voor niets zijn de Malediven droomlocatie nummer één als het gaat om huwelijksreizen.

Ga naar de Malediven toe voor de beroemde mini-eillandjes, die zowel onder- als bovenwater fabelachtige plaatjes opleveren. Onderwater vallen het Great Barrier Reef en de Rode Zee in het niet bij de Malediven. Bovenwater is het wellicht wat ééntonig: je moet het doen met de hagelwitte stranden, de turqoise zee, de ruisende palmbomen en het buffet van het eilandje waarop je verblijft. Vrijwel alle eilanden zijn klein en kunnen net jouw ‘resort’ herbergen. De eilanden waarop ook dorpen van de lokale bevolking te vinden zijn, werden tot recentelijk buiten het toerisme gehouden. Sinds 2012 mogen er ook op de bewoonde eilanden toeristen komen en duiken er ook steeds meer kleine guesthouses op waar je tegen redelijk betaalbare prijzen kan verblijven.

De moskee van Malé

De belangrijkste religie op de Malediven is het soennisme. Dit zie je vooral terug in de hoofdstad Malé. Deze prettig gezellige stad heeft als belangrijkste trekpleister de grote moskee. Ook zie je overal rokerige theehuisjes waar de locals hun middagen en avonden doorbrengen. Traditionele vis- en fruitmarkten zijn een alledaagse aanblik in deze stad die 75.000 inwoners telt.

Duiken op de Malediven

Mocht je afreizen naar de Malediven, dan is een duik bijna een verplichting. De onderwaterwereld is hier fantastisch. Zorg dat je op een eiland terecht komt met een zogenaamd ‘huisrif’ zodat je vanuit je bamboehut direct tussen schildpadden kan snorkelen en niet steeds met een bootje mee hoeft. Zwem vreemde vissen tegemoet terwijl je langs juweeltjes van koraal dwaalt. Ooit al eens een wimpelvis of zaagbaars gezien? Dacht het niet! En mocht je nog niet getrouwd zijn, je kunt hier onder water elkaar het ja-woord geven!

Mooiste duikspots ter wereld | Onze top 5

Als je eenmaal hebt ervaren hoe het is om met een bonkend hart, suizende oren en verder alleen het raspende geluid van je adem de diepte in te duiken, dan weet je hoe verslavend duiken is. De onderwaterwereld van Scuba...

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »