Wereldreizigers.nl
Home » Noord-Amerika » Verenigde Staten » Tips voor Yellowstone National Park

Tips voor Yellowstone National Park

Oh Yellowstone, waar moet ik toch mee beginnen? Dit absurd grote nationale park in Amerika heeft eigenlijk alles waar het hart van een natuurliefhebber sneller van gaat kloppen. Grote watervallen, bergen, vulkanische activiteit en een breed scala aan wildlife. We dachten in Grand Teton National Park (wat direct tegen Yellowstone National Park aan ligt), alles wel gezien te hebben. Maar wat zaten we ernaast! Yellowstone deelt wel de dieren met het voorgenoemde park, maar is verder compleet anders.

Nergens op de wereld is zoveel vulkanische activiteit. Je rijdt en loopt hier dan ook op één van de grootste en meest gevaarlijke supervulkanen ter wereld. In dit artikel vertel ik je er alles over het park, de geologie, de dieren en natuurlijk over onze persoonlijke ervaring. Dit zijn onze tips voor Yellowstone National Park!


De ultieme rondreis door Noord-Amerika

Dit artikel is onderdeel van een grote rondreis van één jaar door de Verenigde Staten en Canada, met een Nederlandse 4×4 camper die we zelf hebben verscheept… Het is een bucketlist-waardige en een once-in-a-lifetime ervaring geweest om nooit meer te vergeten.

De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl
De ultieme roadtrip route door Amerika en Canada | Wereldreizigers.nl

We schreven bijna 100 artikelen over deze ultieme rondreis. Bezoek onze Noord-Amerika pagina voor meer info.Ons advies voor camperhuur in Amerika
Camperreizen door Amerika (USA) van Travelhome

Denk je erover om onze voetstappen te volgen en een camper(van) te huren met vrienden, je partner of met je hele gezin? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan bij Travelhome van ANWB. Ze hebben zowel campervans als volwaardige familiecampers in het aanbod.

Pluspunten:
 • Groots aanbod, lage prijzen
 • Zelfstandig of Maatwerk
 • Deskundig advies van specialisten
 • Volledige offerte zonder verborgen kosten
Vraag gratis offerte aan
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Over Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is een nationaal park in de Verenigde Staten en ligt hoofdzakelijk in de staat Wyoming. Ook heeft het park kleine gedeeltes in de aangrenzende staten Montana en Idaho. Yellowstone heeft een oppervlakte van 8983 km², waardoor het meteen ook één van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten is. Daarnaast grenst Yellowstone National Park aan Grand Teton National Park, wat een gecombineerd bezoek aan de twee totaal verschillende parken extra aantrekkelijk maakt.

De naam

Hoe komt Yellowstone aan zijn naam? Het is vernoemd naar de Yellowstone River, de grote rivier die er doorheen stroomt. De rivier dankt zijn naam aan de Minnetaree-indianen, die het Mi tse a-da-zi ofwel Yellow Rock River noemden, hoogstwaarschijnlijk vanwege de geelachtige formaties van de Grand Canyon van de Yellowstone.

De rivier dankt zijn naam aan de Minnetaree-indianen, die het Mi tse a-da-zi of Yellow Rock River noemden
De rivier dankt zijn naam aan de Minnetaree-indianen, die het Mi tse a-da-zi (Yellow Rock River) noemden

De geologie

Het vulkanische veld Yellowstone Plateau vormt de hoge continentale kloof tussen de noordelijke en middelste Rocky Mountains. Yellowstone wordt door zijn immense omvang gezien als één van de meest gevaarlijke supervulkanen ter wereld. Een nieuwe uitbarsting zou de hele wereld kunnen dekken met rook en as en daarmee geruime tijd het zonlicht kunnen blokkeren. De dikke rook en het as in de stratosfeer kunnen in extreme hoeveelheden een plotselinge nieuwe ijstijd veroorzaken. Bizar om daar over na te denken.

Maar hoe is het allemaal ontstaan? In de afgelopen 2,2 miljoen jaar is het 17.000 km2 Yellowstone-plateau geleidelijk aan gevormd door explosieve uitbarstingen en diepe ineenstortingen van de grond. Dikke lavastromen en uitgebreide breuken in de aardkorst veroorzaakten uitbarstingen van ongekende kracht. Het resultaat is een krater met een diameter van +- 45 mijl, pakweg 70 kilometer. Besef even hoe gigantisch dit is! De krater zou met een diameter van 70 kilometer een groot deel van Nederland beslaan.

Tips voor Yellowstone National Park | Upper Geyser Basin
Tips voor Yellowstone National Park | Upper Geyser Basin

De gigantische krater is daarom in staat enorme hoeveelheden magma uit de vulkaan te spuwen, mocht het weer tot een uitbarsting komen. Gelukkig lijkt het er voorlopig niet op dat de vulkaan op uitbarsten staat. De schatting is dat dit eens in de 600.000 tot één miljoen jaar gebeurt.

De dieren

De dieren in het wild, die bezoekers graag zien in Yellowstone, zijn beren, wolven, elanden, herten, bizons, dassen, otters en vossen. Grijze wolven werden in 1995 geherintroduceerd en met succes. Meer dan 370 grijze wolven leven momenteel in het grotere ecosysteem van Yellowstone en het aantal blijft groeien. Ook leeft er een klein aantal Lynxen in het park, maar het zal erg lastig zijn om deze uiterst zeldzame dieren te spotten.

Een bison in Yellowstone National Park
Een bison in Yellowstone National Park

Bisons. Hoe lief en relaxed ze er ook uit zien (deze bison wandelde namelijk rustig langs onze auto af en negeerde ons), ze kunnen toch ontzettend agressief zijn. Naar elkaar, maar ook naar mensen. Genoeg voorbeelden daarvan op YouTube. Oppassen dus.

De doden

Sinds de oprichting van Yellowstone National Park in 1872 zijn er in het park acht mensen gedood door beren. Dit aantal valt echter in het niet in vergelijking met het aantal mensen dat is verdronken (121 incidenten). Het ijskoude water overvalt menig ervaren zwemmer.

Ook het aantal mensen wat is gestorven door brandwonden of het volledig oplossen van hun lichaam (zeer luguber), is met 21 incidenten aanzienlijk. Sommige warmwaterbronnen zijn zo giftig dat het de huid, lichaam en zelfs botten oplost.

Tips voor Yellowstone National Park | Upper Geyser Basin
Tips voor Yellowstone National Park | Upper Geyser Basin

Tot slot zijn er 26 dodelijke incidenten geweest door zelfmoord. Dit zijn mensen die bewust in één van de giftige bronnen zijn gestapt.

De beste reistijd

De beste maanden om Yellowstone te bezoeken zijn in principe (als het weer het toelaat) april, september en oktober. Deze “buiten het seizoen” maanden bieden namelijk het meeste kans om wildlife te spotten. Beren komen uit hun winterslaap tussen maart en april, trekvogels arriveren net voor mei en het stikt van de elanden begin september tot eind oktober.

In mei, juni, juli en augustus is het hoogseizoen. Veel drukker dus dan in de andere maanden, waardoor de dieren veel meer de bossen intrekken en je ze moeilijker kunt spotten.

Belangrijke kanttekening: hevige sneeuwval in de vroege en late seizoenen kunnen ‘de beste reistijd’ behoorlijk verstoren. In 2022 lag er in april bijvoorbeeld nog zodanig veel sneeuw en ijs dat het park nauwelijks begaanbaar was. Eind mei sneeuwde het nog steeds regelmatig en begin juni waren er zelfs enorme overstromingen na hevige sneeuwval en regen, waardoor complete wegen en zelfs bruggen vernietigd werden en wegspoelden.

De America The Beautiful pas

Deze pas is een must-have voor iedereen die een rondreis maakt door Amerika en kost 80 dollar. De pas geeft je namelijk gratis toegang tot alle nationale parken in Amerika en is dus ook te gebruiken voor Yellowstone National Park. De pas kost slechts 80 dollar, dit bedrag heb je er dus al uit als je drie of meer nationale parken in Amerika binnen één jaar bezoekt.

Tip: America The Beautiful pas is te koop bij alle visitor centers van de nationale parken. Het is niet nodig om deze bijvoorbeeld in Nederland al te bestellen – je bespaart dan onnodige verzendkosten.

Wat te zien en doen in Yellowstone National Park

1. Madison River

De Madison River kronkelt in het westen van Yellowstone National Park naar het gelijknamige stadje West-Yellowstone (locatie hier). We verbleven twee nachten in de bossen nabij West-Yellowstone en reden daarom vroeg in de ochtend langs de Madison Rivier weer terug het park in.

Bison in de vroege ochtend in Yellowstone aan de Madison Rivier
Bisons in de vroege ochtend in Yellowstone aan de Madison Rivier

Deze rit is vroeg in de ochtend geen straf, want je ziet onderweg al zo ontzettend veel mooie natuur en wilde dieren. We zagen aan de noordelijke kant van de rivier groepen bison net na zonsopkomst, terwijl de mist langzaam optrok.

Opmerking: De beste tip die we voor Yellowstone kunnen geven is om zo vroeg mogelijk op pad te gaan, tijdens de zonsopkomst bijvoorbeeld.

Herten en Elk in de vroege ochtend in Yellowstone aan de Madison Rivier
Herten en Elk in de vroege ochtend in Yellowstone aan de Madison Rivier

Aan de zuidelijke kant van de rivier zagen we herten en elk grazend in de vallei. Nogmaals wil ik benadrukken om daarom zo vroeg mogelijk te vertrekken. Het is namelijk een druk bezocht park en zodra de trein aan auto’s en campers het park in rijdt (na 08:30u), trekken al deze prachtige dieren weer de bossen en heuvels in, waardoor je ze niet of nauwelijks meer kunt spotten.

2. Norris Geyser Basin

Norris Geyser Basin is het meest actieve, heetste en meest dynamische bassin van Yellowstone National Park. Hier hoor je een constante sis van de talloze geisers om je heen. In het eerste gedeelte loop je langs de bekende ‘stoomboot’, de Steamboat Geyser. Het is met de zeer constante stoompluim erboven niet heel ingewikkeld om te begrijpen waarom het deze naam gekregen heeft.

Steamboat Geyser in Norris Geyser Basin
Steamboat Geyser in Norris Geyser Basin
Steamboat Geyser in Norris Geyser Basin
Steamboat Geyser in Norris Geyser Basin

Tip: Benieuwd waar ik mee fotografeer? Bekijk dan het display hieronder.

De ultieme wereldreis camera
Fujifilm X-T5 Zilver + 16-80mm
5.0

De Fujifilm X-T5 met 16-80 is de ultieme all-round wereldreis camera. Deze camera is door zowel consumentenbond als Tweakers.net meermaals uitgeroepen tot de beste systeemcamera die te koop is. Zelfs op de automatische stand voel je je zowaar ineens een professionele fotograaf!

Pluspunten:
 • De best geteste camera
 • Fantastische foto's
 • 6.2K Video
 • 5 jaar garantie
Bekijk prijzen Onze review
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Wie iets verder doorloopt over de prachtig aangelegde paden, zal tientallen andere geisers spotten in de heuvels. De met geisers gevulde heuvels, zijn zeer dynamisch. Door de immense druk van onder de aardkorst komen soms delen enkele meters omhoog, om vervolgens weer weg te zakken. Met het blote oog is dit overigens niet te zien, dit is een proces van maanden of jaren.

Talloze geysers in de heuvels van het dynamische Norris Geyser Basin
Talloze geisers in de heuvels van het dynamische Norris Geyser Basin

3. Midway Geyser Basin

Dit is de plek waar de wereldberoemde Yellowstone foto’s vandaan komen. De plek waar elke natuurdocumentaire je de meest prachtige shots van laat zien, de extreem gekleurde geisers.

Midway Geyser Basin
Midway Geyser Basin | Tips voor Yellowstone
Midway Geyser Basin
Midway Geyser Basin | Tips voor Yellowstone

4. Grand Prismatic Hot Spring

De Grand Prismatic Hot Spring is de beroemdste warmwaterbron ter wereld. Je kunt er via de aangelegde looppaden een mooie wandeling omheen maken. Het kan hier erg druk worden, dus ga vroeg in de ochtend of in de avond. Gedurende de dag, afhankelijk van het weer en de stand van de zon, veranderen de kleuren die je in de bron ziet.

Grand Prismatic Spring | Midway Geyser Basin
Grand Prismatic Spring | Midway Geyser Basin
Grand Prismatic Spring | Midway Geyser Basin
Grand Prismatic Spring | Midway Geyser Basin

Waar de pracht en praal van deze bron pas echt tot zijn recht komt, is van een afstandje. Vanaf een afstand en een beetje in de hoogte zie je alle kleuren van de regenboog in de randen. De kleuren worden veroorzaakt door verschillende algen die op de één of andere manier weten te overleven in het uiterst giftige, kokend hete water.

Grand Prismatic Spring | Midway Geyser Basin
Grand Prismatic Spring | Midway Geyser Basin

Wij waren er vroeg in de ochtend met een frisse temperatuur, dat is de reden dat je zoveel stoom ziet. Later op de dag, op warme dagen in de zomer, zie je minder stoom en meer kleuren, maar het is er dan ook stervensdruk. Om echt een goed beeld te krijgen van deze prachtige natuurverschijning moet je eigenlijk de lucht in. Ik had mijn drone wel bij, maar hier vliegen is ten strengste verboden. Om je toch een idee te geven van hoe hij er in zijn geheel uitziet, heb ik onderstaande afbeelding even van internet (Wikipedia) geplukt.

Photo by Jim Peaco, National Park Service - https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=326389
Photo by Jim Peaco, National Park Service – https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=326389

5. Upper Geyser Basin

En andere gave plek in Yellowstone National park is de Upper Geyser Basin. Je kunt hier namelijk zeer dichtbij enkele van de meest toxische bronnen in het park komen.

Tips voor Yellowstone National Park | Upper Geyser Basin
Tips voor Yellowstone National Park | Upper Geyser Basin

We hadden ons mentaal al voorbereid op de geur van rotte eieren (de geur van zwavel), maar het viel ons eigenlijk heel erg mee. Niet iets om je zorgen over te maken dus.

Tips voor Yellowstone National Park | Upper Geyser Basin
Tips voor Yellowstone National Park | Upper Geyser Basin
Tips voor Yellowstone National Park | Upper Geyser Basin
Tips voor Yellowstone National Park | Upper Geyser Basin
Yellowstone National Park| Upper Geyser Basin
Yellowstone National Park | Upper Geyser Basin

6. Old Faithful

Old Faithful is Yellowstone’s meest bekende geiser in het park. Hij heeft zijn naam te danken aan zijn frequente en redelijk voorspelbare uitbarstingen. De geiser ligt bij Upper Geyser Basin en trekt ontzettend veel bekijks!

Old Faithful en een regenboog in Yellowstone National Park
Old Faithful en een regenboog in Yellowstone National Park

Hij kan wel 30 tot 55 meter hoog spuiten. Tussen de 14.000 en 31.800 liter water, met een temperatuur van bijna 100 graden, komt hierbij vrij. Uitbarsten doet hij ongeveer om het anderhalf uur en voor enkele minuten lang. De rangers van het park voorspellen de uitbarsting door middel van een reken-formule en de voorgaande uitbarsting.

Yellowstone National Park | Old Faithful en het publiek
Yellowstone National Park | Old Faithful en het publiek
Old Faithful op een rustig moment | Tips voor Yellowstone
Old Faithful op een rustig moment | Tips voor Yellowstone

7. West Thumb

West Thumb ligt vlakbij Lake Village en vanaf hier heb je naast de verschillende modderpoelen, kokende warmwaterbronnen en geisers, tevens een prachtig uitzicht op het ijskoude Yellowstone Lake.

Tips voor Yellowstone National Park | West Thumb
Tips voor Yellowstone National Park | West Thumb

Het is gek om je te bedenken dat het kokende – en uiterst giftige water – in deze bronnen vrijwel constant het meer in sijpelen en er toch vissen in kunnen leven.

Malou in West Thumb | Yellowstone National Park
Malou in West Thumb | Yellowstone National Park
Yellowstone National Park | West Thumb
Yellowstone National Park | West Thumb

8. Grand Canyon of the Yellowstone

De Grand Canyon of the Yellowstone met bijbehorende watervallen ligt in het noordoostelijke deel van het park. Dit deel was in juni, precies toen wij het park wilde bezoeken, tijdelijk gesloten door hevige regenval waardoor wegen en bruggen waren weggespoeld. Gelukkig hadden wij de tijd om even te wachten. Na een week of twee ging het grootste deel weer open en konden we er toch naar toe.

9. Upper en Lower Falls of Yellowstone

We bezochten de upper en lower falls of Yellowstone (locatie hier) tegen de avond op een vrij bewolkte dag. Toch was het ook zonder helder zonlicht een geweldig spektakel om te zien.

Yellowstone National Park | Lower Falls
Yellowstone National Park | Lower Falls

De gele rotsen aan weerskanten van de Grand Canyon of the Yellowstone, dat is waar de naam Yellowstone van origine vandaan komt. De foto’s hebben we gemaakt vanaf het uitzichtpunt genaamd ‘Artist point’ (locatie hier). Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de watervallen en aan weerskanten de Yellowstone canyon.

Tips voor Yellowstone National Park | Lower Falls
Tips voor Yellowstone National Park | Lower Falls
Eekhoorn bij Artist Point, het uitzichtpunt over de watervallen
Eekhoorn bij Artist Point, het uitzichtpunt over de watervallen

10. Lamar Valley

Naast al het natuurgeweld van de canyons, de watervallen en de geisers is er ook nog Lamar Valley. Ineens waan je je in een heel ander landschap. Alsof je ineens in de groene heuvels van Duitsland of Frankrijk met veel bloemen en koeien (Bisons dus in dit geval). Zelfs met de bewolking deze dag was de vallei nog steeds prachtig om te zien.

Bizon in Lamar Valley
Bizon in Lamar Valley
Elk in Lamar Valley | Tips voor Yellowstone National Park
Elk in Lamar Valley | Tips voor Yellowstone National Park

Tip: Benieuwd waar ik mee fotografeer? Bekijk dan het display hieronder.

De ultieme wereldreis camera
Fujifilm X-T5 Zilver + 16-80mm
5.0

De Fujifilm X-T5 met 16-80 is de ultieme all-round wereldreis camera. Deze camera is door zowel consumentenbond als Tweakers.net meermaals uitgeroepen tot de beste systeemcamera die te koop is. Zelfs op de automatische stand voel je je zowaar ineens een professionele fotograaf!

Pluspunten:
 • De best geteste camera
 • Fantastische foto's
 • 6.2K Video
 • 5 jaar garantie
Bekijk prijzen Onze review
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Wildkamperen net buiten Yellowstone

Precies tussen Grand Teton National Park en Yellowstone vonden we de mooiste wildkampeerplek (locatie hier) waar we tot nu toe hebben overnacht! We vonden hem via iOverlander en zijn er vier nachten gebleven.

Snake River met ochtenddauw om 06:00u in de ochtend
Snake River met ochtenddauw om 06:00u in de ochtend

We stonden pal aan Snake River. De temperatuur van het water was erg aangenaam door de dichtbij-gelegen natuurlijke hot-springs. Elke ochtend keken we met een kopje koffie in handen uit over de rivier. We hoopten beren te zien, maar dat is helaas niet gebeurd. Wel zagen we hertjes, elk en otters!

Snake River met ochtenddauw om 06:00u in de ochtend
Snake River met ochtenddauw om 06:00u in de ochtend

Naast dat het een prachtige plek is, was het er ook nog eens gezellig. We hebben veel andere reizigers mogen ontmoeten en we vertellen graag over hen.

De fietsers uit Nederland

Jacko en Marijn, fietsend door Canada en Amerika helemaal tot aan Zuid-Amerika
Jacko en Marijn, fietsend door Canada en Amerika helemaal tot aan Zuid-Amerika

We waren net gesetteld, toen deze Nederlanders kwamen aanfietsen! Jacko en Marijn fietsen van Canada naar Argentinië.

We deelden reisverhalen, dronken wat biertjes en werden belaagd door een miljard muggen. De volgende dag deelden we nog een ontbijtje, voordat ze alles weer in moesten pakken en op weg moesten.

Dag Jacko en Marijn, goede fietsreis!
Dag Jacko en Marijn, goede fietsreis!

Bus Lightyear en thatcutelittlervfamily

Op de camping stond ook John met zijn Franse buldog Carlos! John heeft een gave schoolbus, waarmee hij Amerika rond reist. Deze heeft hij gekocht van NASA met de naam Bus Light Year. Hij heeft een Instagram pagina vol met schattige foto´s van Carlos; bus_light_year. John heeft ons veel verteld over zijn avonturen met de bus en hond.

Malou en 'pig dog' Carlos
Malou en ‘pig dog’ Carlos
Gezelligheid tijdens het wildkamperen bij Yellowstone National Park
Gezelligheid tijdens het wildkamperen bij Yellowstone National Park

In het water waren steeds de kinderen van onze camping-buren aan het spartelen. Vier jaar geleden woonde het gezin in San Francisco, totdat ze besloten op reis te gaan. Ze hebben bijna alle (!) staten van de Verenigde Staten bezocht sindsdien. Ze delen hun avonturen en het gezinsleven on the road op Instagram; thatcutelittlervfamily.

Gezelligheid bij het kampvuur - Wildkamperen bij Yellowstone aan de Snake River
Gezelligheid bij het kampvuur – Wildkamperen bij Yellowstone aan de Snake River

We hebben het een avond goed laat gemaakt met John, Sandra, Julio, een kampvuur, whisky, gin en natuurlijk veel gezelligheid!

Grizzly en Wolf discovery Center

Normaliter gaan Malou en ik niet naar plekken waar ze dieren in gevangenschap houden, maar er zijn enkele uitzonderingen. Het Grizzly en Wolf discovery center in West-Yellowstone (locatie hier), is zo’n uitzondering. Hier vind je namelijk dieren, voornamelijk Grizzly’s en grijze wolven, die niet meer in het wild kunnen leven om uiteenlopende redenen. Het park is min of meer onderdeel van de nationale parken, wordt gerund door de Amerikaanse overheid en heeft géén winstoogmerk. Alle dieren die er zitten zijn daar gekomen met een reden en helaas heeft dat meestal iets te maken met mensen.

Lees ook: Ga niet zwemmen met dolfijnen en maak geen olifantenritjes

De mensen hebben het verpest

De belangrijkste reden dat ze hier grizzly’s hebben is dat de mens het voor ze verpest heeft. De grizzly’s die in het center leven zijn namelijk allemaal in aanraking gekomen met mensen en dan met name het voedsel en afval wat ze achterlaten in de nationale parken.

Grizzly’s zoeken calorie-rijk voedsel

Zodra een grizzly beer het calorie-rijke voedsel van mensen heeft gegeten, dan is het in 90% van de gevallen einde verhaal voor de beer. Niet omdat het voedsel persé slecht voor hem is, maar omdat ze dan op zoek gaan naar meer. Ze breken auto’s en afvalbakken open en komen gevaarlijk dichtbij de mensen, in steden en dorpen, op zoek naar meer. Doorgaans is de enige optie dan nog om de grizzly beren af te maken om slachtoffers te voorkomen.

De grootste grizzly beer in het Grizzly en Wolf discovery Center, een dikke 475 kilo aan spierkracht
De grootste grizzly beer in het Grizzly en Wolf discovery Center, een dikke 475 kilo aan spierkracht

Bij elke beer een persoonlijk verhaal

De beer die je op bovenstaande foto ziet, is met een dikke 475 kilo de grootste die je hier kunt bewonderen. Ik weet zijn naam niet meer, maar ik las het verhaal van deze beer op het informatiebord.

De beer kwam ooit in aanraking met calorie-rijk voedsel van mensen en ging vervolgens op zoek naar meer, klimmend op pickup-trucks brak hij verschillende koelboxen en auto’s open. Hij trok steeds meer de dorpen en steden in en werd daardoor ontzettend agressief en gevaarlijk voor mensen.

Tot twee keer toe is de beer verdoofd, gevangen en diep in de bossen van het park weer uitgezet in de hoop dat hij weg zou blijven. Helaas kwam de beer elke keer terug naar de mensen op zoek naar calorie-rijk voedsel.

In veel gevallen worden de beren afgemaakt

Normaliter zit er dan nog maar 1 ding op: de beer doden om de mensen te beschermen. Jaarlijks worden helaas honderden zwarte- en grizzly beren om deze reden gedood. Deze beer is echter één van de gelukkigen die mocht blijven leven. Hij kreeg een nieuw leven in gevangenschap om mensen te informeren over onder andere de impact en de gevaren van onze acties.

Grijze wolf

De wolven in het Grizzly en Wolf discovery Center zijn elders in gevangenschap geboren en kunnen daardoor niet meer in het wild leven. De instellingen waarin ze zijn geboren, hadden geen ruimte om ze te houden en de GWDC kon ze een thuis bieden, in plaats van ze af te maken.

Grijze wolf in het Grizzly en Wolf discovery Center | West-Yellowstone
Grijze wolf in het Grizzly en Wolf discovery Center | West-Yellowstone

Meer dan 370 grijze wolven leven momenteel in het grotere ecosysteem van Yellowstone en het aantal blijft sinds het herintroduceren en de actieve bescherming gelukkig groeien. Toch is het zeer uitzonderlijk om er één of meerdere te spotten in het park, ze laten zich overdag namelijk niet vaak zien. Dit is waarschijnlijk je beste kans om er één van dichtbij te zien.

Roofvogels

Alle roofvogels die in het Grizzly & Wolf Discovery Center mogen verblijven, zijn door dierenartsen vastgesteld als niet-uitzetbaar in het wild. Sommige vogels zijn geraakt door voertuigen en kunnen daardoor niet meer vliegen of goed zien.

Hieronder zie je een Bald Eagle genaamd Josh (rechts), een mannelijke Amerikaanse Bald Eagle (zeearend). Josh werd door iemand in zijn linkervleugel geschoten, wat resulteerde in ernstig gebroken botten en de aanwezigheid van looddeeltjes in zijn vleugel. Helaas moest de vleugel bij de pols worden geamputeerd. Hij is vernoemd naar een legerveteraan die in Irak heeft gediend. Josh en de andere roofvogels in het centrum worden gebruikt voor outreach-programma’s en educatieve programma’s in een poging om een ​​beter begrip en diepere waardering voor de soort te genereren.

Jordan (links) en Josh (rechts) zijn Amerikaanse zeearenden (Bald eagles) in het Grizzly & Wolf Discovery Center
Jordan (links) en Josh (rechts) zijn Amerikaanse zeearenden (Bald eagles) in het Grizzly & Wolf Discovery Center

Hieronder zie je Clark, een mannelijke grote gehoornde uil. Hij werd in 2015 gevonden op de grond onder zijn nest met een oogletsel. Na enige tijd in het Montana Raptor Conversation Center te hebben doorgebracht, werd vastgesteld dat hij niet alleen kan jagen en daarom nooit meer in het wild kan worden vrijgelaten.

Grizzly en Wolf discovery Center
Clark, een mannelijke grote gehoornde uil met één oog | Grizzly en Wolf discovery Center

Conclusie

Yellowstone hoort op de bucketlist van elke natuurliefhebber. Het is een reusachtig en erg bijzonder park niet alleen om de extreme geologie en vulkanische activiteit, maar ook om de talloze prachtige dieren die je er kunt spotten. Je kunt hier een klein stukje rijden en weer in een totaal ander landschap terecht komen, om elke hoek lijkt een nieuwe verrassing zich voor te doen.

Yellowstone National Park heeft eigenlijk alles waar het hart van een natuurliefhebber sneller van gaat kloppen. Grote watervallen, bergen, vulkanische activiteit en een breed scala aan wildlife. Het park is daarom een must-visit als je een rondreis maakt door Amerika.


Ons advies voor camperhuur in Amerika
Camperreizen door Amerika (USA) van Travelhome

Denk je erover om onze voetstappen te volgen en een camper(van) te huren met vrienden, je partner of met je hele gezin? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan bij Travelhome van ANWB. Ze hebben zowel campervans als volwaardige familiecampers in het aanbod.

Pluspunten:
 • Groots aanbod, lage prijzen
 • Zelfstandig of Maatwerk
 • Deskundig advies van specialisten
 • Volledige offerte zonder verborgen kosten
Vraag gratis offerte aan
Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!


Plan hier je vakantie naar Amerika


Avatar foto

Chris Thomassen

Eigenaar van Wereldreizigers.nl | Ontdek de wereld!
- Full-time bloggende wereldreiziger.
- Schrijft over reizen, fotografie, duurzaamheid en gadgets.
- Ontdekt graag extreme en onbekende plekken.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
17 Shares
17 Shares
Copy link