Wereldreizigers.nl

Indonesië

Home » Azië » Indonesië

Indonesië is voor veel reizigers een zeer populaire reisbestemming. En terecht. Dit schitterende land met zijn uitmuntende natuur, landschappen, cultuur en bezienswaardigheden doet elke doorgewinterde reiziger versteld staan met zijn schoonheid. Een rondreis door dit land duurt altijd net te kort om alles mee te krijgen. Daarom zeggen wij, gewoon vaker gaan! Java, Sumatra en Bali, je moet gewoonweg alles een keer gezien hebben.

Het land van duizenden eilanden

De hoofdstad van Indonesië is het zeer drukke Jakarta. Maar het land telt nog wel een paar grote steden met minimaal een miljoen inwoners, zoals Bandung, Makassar, Malang, Semarang en Soerabaja. Het land wordt dan ook bewoond door zo’n 240 miljoen inwoners en is het op drie na grootste land gemeten naar inwonersaantal. In totaal vind je hier 17.508 eilanden. Hiermee is Indonesië ‘s werelds grootste eilandenstaat. Indrukwekkende cijfers die horen bij een indrukwekkend land.

Bezienswaardigheden in Indonesië

Waar moet je beginnen? Wat te denken van de culturele hoofdstad Yogyakarta waar je de Borobudur vindt, ‘s werelds grootste boeddhistische heiligdom. Of de Tanah Lot Tempel op Bali. Of toch het tempelcomplex Prambanan op Midden-Java. En dan zijn er nog de zonnige stranden op Bali, de jungles en authentieke rijstvelden. Op Sumatra vind je vulkanen, jungles en een ongekende diversiteit aan diersoorten. Genoeg keuze! Indonesië zal je in ieder geval niet teleurstellen.

Mount Bromo en Borobudur

Waar moet je beginnen? Dat is een moeilijke vraag, want Indonesië heeft veel te bieden. Java is het drukst bevolkte en modernste eiland, met drukke steden zoals Jakarta, Surabaya en Yogyakarta. Het is het culturele centrum van Indonesië wat betreft kunstnijverheid, beroemde Wajang poppenspelen, dansvoorstellingen en artistiek batik- en zilverwerk. Meer feiten over het land in: Wikipedia Indonesië

De bijzondere rokende Bromo vulkaan is hier te bezichtigen, evenals het belangrijkste boeddhistische monument van het zuidelijk halfrond: het imposante Borobudur tempelcomplex.

Lombok en Sumatra

Lombok wordt wel het Bali van vroeger genoemd. Het heeft minstens zoveel te bieden maar het is er wat minder toeristisch en het is een mooi groen eiland met eveneens vulkanen en tempels. In de kleinere dorpjes slapen de mannen en vrouwen nog traditioneel gescheiden en er zijn mooie verlaten stranden waar ook gesurft kan worden.

De nabijgelegen Gili eilanden zijn drie tropische paradijsjes omringd met helder blauw water en koraalriffen. Er zijn alleen zandpaden en kleine paardenkarretjes die als taxi te huur zijn. Op de stillere delen van de eilandjes kun je nog Robinson Crusoe spelen en kokosnoten rapen. Aan de andere kant kun je relaxed DVD’s kijken in de vele restaurants en je PADI halen.

Green Bowl Beach, Bali

Bali | 10x de mooiste stranden van het eiland

Het zonovergoten Bali trekt jaarlijks duizenden reizigers naar de tientallen stranden. Maar hier geldt soms de regel: de mooiste pareltjes liggen verscholen. Want laten we eerlijk zijn, op de meest toeristische plekken...

Een local op Bali, Ubud

Bali | 10x praktische tips en handige weetjes

Dus, je hebt besloten om naar het magische Indonesische eiland van de eeuwige glimlach, adembenemende zonsondergangen en koude Bintang af te reizen. Goed bezig! Voordat jij op het vliegveld van Denpasar overspoeld wordt...

Indonesië | De 5 meest bijzondere plekken

Indonesië ligt in het werelddeel Azië en bestaat uit maar liefst zo’n 17.000 eilanden. Hoeveel eilanden er precies zijn, is tot de dag van vandaag niet duidelijk. Indonesië heeft een tropisch klimaat. De beste reistijd...

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »