Wereldreizigers.nl

Sri Lanka

Home » Azië » Sri Lanka

Sri Lanka is een eilandstaatje dat tegen het reusachtige India aanschurkt. Bijna 22 miljoen inwoners telt het land inmiddels. Hiervan is zo’n 80% Singalees en de overige 20% Tamils. Hoofdstad is Sri Jayewardenapura Kotte. Voor de gewone mens onder ons zal Kotte volstaan. Het land is voor velen een vergeten reisbestemming, een plek die meestal ontbreekt op wenslijstjes. Onterecht! Want op dit eiland met zijn heerlijke tropische klimaat kan je jezelf verliezen in drammerige steden, op witte zandstranden of in de wilde natuur.

Steden in Sri Lanka

De hoofdstad is niet de grootste trekpleister, dat is eerder de gezellige stad Colombo aan de westkust van Sri Lanka. Deze stad wordt dan ook sneller als hoofdstad gezien dan Kotte. Havenstad Galle is ook een zeer fijne plek voor een tussenstop. De Hollandse invloeden zijn alom aanwezig en stammen nog uit de tijd dat Sri Lanka werd overheerst door de Nederlanders. Ruïnes en oude steden geven je al snel het gevoel terug te zijn in de Nederlandse geschiedenis. Andere belangrijke steden zijn de heilige stad Anuradhapura, Polonnaruwa, Horana, Kalmunia en Jaffna.

Veiligheid Sri Lanka

Begin jaren tachtig werd Sri Lanka nog gezien als een vakantieparadijs op aarde, met tropische stranden, wuivende palmen, mysterieuze steden en een vriendelijke bevolking. Voldoende reden om er van een prachtige vakantie te genieten. Door etnische conflicten tussen de Singalezen en Tamils heeft het toerisme een gevoelige tik gekregen. Toerisme is een belangrijke economische peiler voor Sri Lanka, dus de overheid doet er alles aan om de veiligheid van haar toeristen te waarborgen. Over het algemeen kun je prima en veilig reizen in het land Wel doe je er verstandig aan om voor vertrek altijd even het huidige reisadvies van de Nederlandse overheid nog eens te raadplegen.

National Parks van Sri Lanka

Bezienswaardigheden genoeg! Heilige steden waar het boeddhisme van afdruipt, stranden zoals Negombo Beach of Unawatuna Beach en natuurlijk de rijpe Sri Lankaanse natuur. Bezoek een van de vele nationale parken en ontmoet een keur aan wilde dieren en zeer diverse flora en fauna. Aanraders zijn Wilpattu National Park, Bundala National Park, Yala Ruhundu en Uda Walawe Park.

Arugam Bay: meer dan alleen een surfparadijs

Arugam Bay is een leuke bestemming wat je kunt toevoegen in je reisroute door Sri Lanka tussen Ella en Tissamaharama in. Deze 2 bestemmingen zijn namelijk actief en het is wel lekker om een chill-bestemming tussendoor...

Backpacken Sri Lanka: de leukste tips!

Sri Lanka, een ontzettend veelzijdig land met een prachtige natuur, een interessante cultuur en bovenal veel karakteristieke kenmerken. Wil je backpacken door Sri Lanka? Dan zeg ik ga ervoor! Sri Lanka is ontzettend...

Volg ‘Wie is de Mol?’ naar Sri Lanka!

‘Wie is de Mol?’ is weer van start gegaan en trekt bijna als vanzelfsprekend vele miljoenen kijkers. Het succesprogramma is deze keer neergestreken in het bijzonder mooie Sri Lanka dat aan de zuidkant van India ligt...

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »