Wereldreizigers.nl

Costa Rica

Home » Midden-Amerika » Costa Rica

Ondanks dat Costa Rica een klein landje in Centraal-Amerika is, loopt het land voor in verschillende opzichten. Zo zal de republiek in 2021 zeer waarschijnlijk het allereerste klimaatneutrale land van de wereld zijn en staat het op nummer 1 in de Happy Planet Index. Ook opmerkelijk: het land dat aan Panama en Nicaragua grenst en 4,5 miljoen inwoners kent, is een land zonder militaire macht. In 1949 werd besloten het leger te ontbinden. Costa Rica, wat ‘Rijke Kust’ betekent, heeft een Spaans verleden. Uiteindelijk werd het land in 1821 onderdeel van Mexico om zich in 1823 verder af te scheiden. Haar naam dankt Costa Rica aan ontdekkingsreiziger Columbus. Hij dacht dat er achter de kustlijnen bergen aan goud verborgen lagen. Dit bleek uiteindelijk niet waar maar de naam bleef staan.

Koffiehoofdstad San José

Costa Rica zit vol met verrassingen. Regenwouden, nevelwouden, mangrovewouden of tropische bossen, het is er allemaal. Kijk je verder, dan vind je ook vulkanische gebieden, savannen en heerlijke palmstranden. Hoofdstad San José is de broeierige ‘koffiehoofdstad’. Misschien een beetje chaotisch maar een goede plek om je op te laden voor de verdere rondreis. In de omgeving van San José liggen koffieplantages waar je simpelweg even moet stoppen voor een werelds bakkie pleur.

Let’s go surfing!

Jaco is hét surfstadje van Costa Rica. Hier kan je niet alleen supergoed surfen, maar ook naar swingende beachparties en bruisende nachtclubs. In Puerto Viejo aan de Caribische kust vind je ook mooie stranden met goede surfspots. Opvallend in Puerto Viejo zijn de rasta-invloeden die je overal in het stadje tegenkomt. Dit maakt het een uniek plaatsje in het relaxte Costa Rica.

Mooiste duikspots ter wereld | Onze top 5

Als je eenmaal hebt ervaren hoe het is om met een bonkend hart, suizende oren en verder alleen het raspende geluid van je adem de diepte in te duiken, dan weet je hoe verslavend duiken is. De onderwaterwereld van Scuba...

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »