Wereldreizigers.nl

Ethiopië

Home » Afrika » Ethiopië

Ethiopië is het grootste en meest bevolkte land in de Hoorn van Afrika. Met de afscheiding van Eritrea in 1993, de voormalige provincie langs de Rode Zee, raakte Ethiopië ingesloten. De hoofdstad is Addis Abeba (Nieuwe Bloem), bijna in het midden van het land gelegen.

Ethiopië is een oud land waarvan het unieke culturele erfgoed, de rijke geschiedenis en de opmerkelijke biodiversiteit worden weerspiegeld in een totaal van negen UNESCO-werelderfgoed-locaties – meer dan enig ander land in Afrika.

Binnen haar grenzen vind je de op drie na heiligste islamitische stad ter wereld, samen met de oudste continu bezette stad ten zuiden van de Sahara. Bezienswaardigheden zijn de middeleeuwse uit de rotsen gehouwen kerken van Lalibela en Gheralta, paleizen en tempels die 3000 jaar oud zijn, de magnifieke 17e-eeuwse kastelen van Gondar en de oudste menselijke fossielen die overal ter wereld zijn opgegraven.

Voeg daarbij de prachtige Simien- en Bale-bergen, de spectaculaire vulkanische landschappen van de Danakil-depressie en een rijkdom aan zoogdieren en vogels die nergens anders ter wereld voorkomen, en het is geen wonder dat Ethiopië de meest aantrekkelijke en populaire opkomende toeristische bestemming in Afrika.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »