Wereldreizigers.nl

Zimbabwe

Home » Afrika » Zimbabwe

Zimbabwe heet officieel De Republiek Zimbabwe. De hoofdstad is Harare (voorheen Salisbury). Zimbabwe bereikte in april 1980 een meerderheidsregering en internationaal erkende onafhankelijkheid na een lange periode van koloniaal bestuur en een periode van 15 jaar van door blanken gedomineerde minderheidsregering, ingesteld na de zogenaamde Unilaterale Onafhankelijkheidsverklaring (UDI) van het minderheidsregime in 1965.

Zimbabwe is de thuisbasis van een groot aantal fantastische bezienswaardigheden. Van de machtige Victoria Falls en het prachtige Hwange National Park in het westen tot de Great Zimbabwean ruïnes en Gweru in het centrum.

Zimbabwe ligt bijna geheel meer dan 300 meter boven zeeniveau. Het belangrijkste fysieke kenmerk is de brede bergkam die 644 km van zuidwest naar noordoost door het hele land loopt, van Plumtree nabij de grens met Botswana via Gweru (voorheen Gwelo) en Marondera (voorheen Marandellas) naar het Inyanga-gebergte, dat Zimbabwe scheidt van Mozambique. Deze heuvelrug staat bekend als het Highveld en beslaat ongeveer 25 procent van de totale oppervlakte van het land.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »