Wereldreizigers.nl

Antarctica

Home » Antarctica

Als ijs, sneeuw en temperaturen van -50 graden Celsius zeg maar echt jouw ding zijn, dan moet je misschien eens een reis naar Antarctica overwegen. Is weer eens wat anders dan je jaarlijkse wintersportvakantie in de Franse Alpen. Antarctica is het continent van de zuidpool en omringd door de Atlantische, Grote en Indische Oceaan. Antarctica is vrijwel volledig bedekt door een ijskap. In dit koudste gebied op Aarde ligt de gemiddelde temperatuur tussen de -40 en -60 graden Celsius. De ijskap is gemiddeld 2.200 en op sommige plekken zelfs ruim 4.500 meter dik. IJs of niet, ook op dit barre continent worden ongelooflijke rondreizen georganiseerd.

Kajakken in poolwater

Misschien is het niet een rondreis waar je gelijk aan zou denken. Zou je toch eens moeten doen! Het ontzagwekkende Antarctica is namelijk meer dan kou en klappertanden. Wandelen op gletsjers, kajakken in de ijszee, kamperen op ijsvlaktes en zwemmen bij vulkanen zijn enkele unieke activiteiten die je hier kan doen. Natuurlijk wordt het walvissen spotten niet vergeten. Elke dag is avontuurlijk en brengt je op onverwachte koude plekken.

Oversteek vanaf Zuid-Amerika

Je komt op Antarctica via een overtocht met de boot vanaf Zuid-Amerika. Deze oversteek voert je langs immense ijsbergen en witte fjorden. De pinguïns en pelsrobben zullen je hartelijk welkom heten bij je aankomst op dit bijzondere continent. Gewoon een extra paar handschoenen in je koffer en you’re good to go!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »