Wereldreizigers.nl

India

Er zijn maar weinig landen die zo sprookjesachtig en betoverend voor de dag komen als India, het land van de Mahatma Ghandi. Hier gaan geloof en traditie geruisloos samen met cultuur en prachtige natuur. Stokoude tempels, gouden paleizen van maharadja’s maar ook overvolle steden met miljoenen mensen en de chaos van het luidruchtige straatleven. Je moet er tegen kunnen. India kent vele gezichten en laat die graag allemaal zien. Wil je strand? Dan krijg je strand. Wil je bergen? Dan krijg je de hoogste bergen ter wereld. En wil je woestijn? Ook dan ben je in India op je plek!

Hoofdstad Delhi

Hoofdstad Delhi en tweede stad Mumbai – die in werkelijkheid groter is dan Delhi – zijn verreweg de indrukwekkendste steden. Maar juist de kleine plaatsen verrassen. Het spirituele Varanasi bijvoorbeeld met Hindoes die zich vroeg in de ochtend massaal wassen in de heilige Ganges. Of Calcutta, Orissa en Chennai. In Jodhpur vind je binnen de vesting de schitterende paleizen van de maharadja’s. En Jaipur en Jaisalmer, twee steden met een eigen cultuur. Uiteraard is een bezoek aan de Taj Mahal een must do. De mooiste route in India is de Gouden Driehoek, die leidt langs Delhi, Agra en Jaipur.

Van strand en woestijn naar bergen en jungle

India is groot en zeer veelzijdig, iets wat je terugziet in de diversiteit van de natuur. Bloedmooie stranden, bijvoorbeeld bij deelstaat Goa, maar ook hemelshoge bergketens zoals bij Ladahk in de Himalaya. Kamelensafari’s door de Thar woestijn worden moeiteloos opgevolgd door jungletochten in een van de vele nationale parken. Vele wilde dieren kruisen je pad. India is alomvattend en nooit saai. Een prachtland voor de doorgewinterde reiziger!

grootste landen ter wereld

Wereldwijs | Wat zijn de 10 grootste landen ter wereld?

De vorige keer hadden we het over de kleinste landen ter wereld. in deze nieuwe editie van wereldwijs gaan we het echter hebben over de grootste landen ter wereld! Iedereen in Nederland weet namelijk dat we in een klein...

Holi Radharani tempel

Holi India | Festival Of Colours

De filmische beelden van roodgeverfde kinderen, vrouwen en mannen, vrolijk dansend door elkaar: het zijn de kleurrijke momenten van het bijzondere Holi festival dat elk jaar gevierd wordt door Hindoes wereldwijd. We...

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »