Wereldreizigers.nl

Nepal

Home » Azië » Nepal

Natuurlijk kent iedereen Nepal door haar bekende berglandschap, de Himalaya. Het decor van rotsen en besneeuwde bergtoppen bepaalt het gezicht van Nepal. De hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, is geworteld in Nepal. Sterker nog, in totaal zijn acht van de tien hoogste bergen op onze planeet te vinden in dit kleine land in Azië. Samen met Tibet vormt Nepal dan ook het Dak van de Wereld.

Religieus Kathmandu

Hoofdstad Kathmandu is een kleurrijke stad waar de vriendelijke Nepalezen je met een lach proberen hun handelswaar te verkopen. Religie is een belangrijk onderdeel van Nepal, en dan vooral het Hindoeïsme. In Kathmandu zie je veel monniken en kloosters, en ook in koningsstad Patan kom je de religie overal tegen. Tempels, beelden, kloosters, ze omringen je in elke Nepalese stad.

Nepalese natuur & trekkings

De natuur in het land is verbluffend. Niet alleen de torenhoge bergpieken, ook de groene omgeving en National Parks in het lagere deel van Nepal zijn prachtig. Het Pokhara meer en het Chitwan National Park met zijn neushoorns, olifanten en tijgers laten een onuitwisbare indruk achter. De trekkings die je kan maken door de adembenemende Annapurna range en het raften over de wilde rivieren. Nepal is op alle fronten uniek en is daarom de heilige graal onder de echte wereldreizigers.

Sinds kort is het voor de populairste trekkings trouwens niet meer nodig een trekkingpermit aan te vragen. Ga je naar afgelegen streken zoals Mustang dan moet dat nog wel. Ook is het nog steeds verplicht een visum te kopen voor je het land überhaupt in mag. Check bij het Nepalese consulaat wat de laatste stand van zaken rondom deze papierwinkel is, het is nogal aan veranderingen onderhevig.

Denk eraan dat je goed getraind op pad gaat, want je bevind je wel op een hoogte die kan oplopen tot boven de 5 kilometer en dan zijn de omstandigheden voor lichaam en geest niet optimaal. Hoogteziekte is een verschijnsel waar niet goed voorbereide wandelaars last van kunnen krijgen.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »