Wereldreizigers.nl

Taiwan

Taiwan werd vroeger door de Portugese zeevaarders Formosa genoemd, wat ‘prachtig eiland’ betekent. En dat klopt wel, want Taiwan heeft mooie stranden, unieke taoïstische tempels, grillige bamboebossen, onherbergzame gebergten en altijd glimlachende Taiwanezen.

Incidenten met China

Het land leeft al jaren op gespannen voet met buurman China, want het eiland wordt nog steeds als een provincie beschouwd. Er zijn verschillende malen incidenten geweest tussen de beide landen. Na de tweede wereldoorlog kreeg China controle over Taiwan, maar toen generaal Chang Kai Shek in 1949 van het Chinese vasteland naar het land vluchtte vanwege de communisten, nam hij zeshonderdduizend soldaten mee en veroverde het eiland. Het land ligt 160 kilometer verwijderd van het Chinese vasteland.

Natuurschoon in Taiwan

Taiwan is vooral een bloeiend land met ongekende natuurgebieden en indrukwekkende nationale parken. Op het eiland vind je van alles, van bergen zoals Yu Shan (3.952 m), dichte bamboebossen tot watervallen en krachtige kustlijnen. Onder Taiwan vallen ook enkele kleine eilanden zoals Kinmen, Matsu en Wuciou. Surfen en duiken zijn hier favoriete bezigheden van de toenemende stroom toeristen.

Hoofdstad Tapei

De steden in Taiwan zijn behoorlijk indrukwekkend. Het episch centrum is hoofdstad Taipei met zijn glorieuze wolkenkrabbers en skyline. Taiwan is een welvarende bestemming waar geld vaak geen rol speelt. Taipei toont deze welvarendheid zonder schaamte. Het drukke centrum, de overvloed aan moderne winkels en trendy shops schuren perfect tegen de traditionele en culturele waardes van de stad. De kenmerkende huizen met oosterse architectuur zijn een lust voor het oog. Andere grote steden zijn Kaohsiung, Xindian, Xinzhuang, Zhongli, Taichung en Hualian.

Reistrends - Duitsland

Verrassende reistrends voor deze zomer!

Na maanden baggerweer breekt het zonnetje eindelijk weer door. En meteen krijgen we zin in de aankomende zomervakantie! We zien deze zomer een aantal nieuwe reistrends en die delen we graag met je. Wellicht dat ze je op...

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »