Wereldreizigers.nl
Home » Azië » Thailand » De 10 Mooiste Nationale Parken in Thailand | Ongerepte wildernis

De 10 Mooiste Nationale Parken in Thailand | Ongerepte wildernis

Thailand is een land met een aantal fantastische nationale parken. Als je dit diverse en prachtige land bezoekt, vormen de nationale parken in Thailand een goed contrast met de meer bebouwde gebieden die dicht bij de meeste hotels en resorts liggen. Deze parken geven je de kans om enkele van de ongerepte wildernis en dieren in het wild van Thailand te zien. Hieronder volgen 10 van de mooiste nationale parken in Thailand!

Plan hier je vakantie naar Azië

1. Khao Sam Roi Yot

Dit nationale park, dat in de provincie Prachuap Khiri Khan ligt, staat bekend om zijn kalkstenen heuvels. De naam van het park betekent “berg met 300 toppen”. Veel bezoekers komen hier om de Phaya Nakhon-grot te zien, een grote grot met een boeddhistische tempel erin.

Lees ook: Thailand | 10 absolute must sees!

Khao Sam Roi Yot Nationaal Park, Thailand
Khao Sam Roi Yot Nationaal Park, Thailand

Het park is ook een populaire bestemming voor vogelaars, en je kunt hier zo’n 300 soorten vogels zien. Januari en februari zijn vooral goed voor het observeren van trekvogels. Als je in Hua Hin verblijft, is het gemakkelijk om een dagtocht naar het Khao Sam Roi Yot National Park te regelen.

2. Kui Buri Nationaal Park

Kui Buri National Park, gelegen nabij de Birmese grens, wordt erkend als een van beste nationale parken in Thailand voor het bekijken van dieren in het wild, met name olifanten. Kuddes olifanten zijn vaak te vinden aan het baden in de drinkvijvers bij Pa Yang dat is uitgerust met platforms voor het bekijken van dieren in het wild.

Kui Buri Nationaal Park, Thailand
Kui Buri Nationaal Park, Thailand

Hoewel bezoekers met hun eigen auto het park in mogen rijden, moet je een rondleiding volgen om beschermde delen van het park te verkennen. Rondleidingen worden gegeven op pick-up trucks of 4×4 voertuigen. Je kunt tenten of bungalows huren als je wilt overnachten. Als je hier tussen mei en november komt, mag je veel regen verwachten. De droogste maanden zijn meestal juni en juli.

3. Kaeng Krachan Nationaal Park

Kaeng Krachan is het grootste nationale park in Thailand en ligt op de grens van het Tanintharyi Nature Reserve in Birma. Het park bestaat voornamelijk uit regenwoud en staat bekend om de dichte ochtendmist die het park bedekt met heuveltoppen die rond december-maart boven de mistwolk uitsteken, waardoor een spectaculair uitzicht ontstaat. Het park staat ook bekend om zijn diverse dieren in het wild, vooral vogels en vlinders.

Kaeng Krachan Nationaal Park, Thailand
Kaeng Krachan Nationaal Park, Thailand

Meer dan 400 soorten vogels zijn hier geïdentificeerd, waaronder zeldzame soorten zoals reuzenpitta, grote argus en ooievaars met een grote nek. Er zijn ook veel zoogdieren, zoals luipaarden, wilde honden, beren en olifanten. Je kunt boottochten maken op een van de parken, twee rivieren of een groot meer. Kaeng Krachan National Park is een opwindende bestemming voor een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder wandelen door bossen, vogels kijken, varen of een van de hoge toppen van het park beklimmen.

4. Khao Yai Nationaal Park

Khao Yai is een Nationaal Park gelegen in centraal Thailand. Het werd in 1962 opgericht als het eerste nationale park in Thailand. Dit park ligt in het Sankamphaeng-gebergte, dus het is een populaire bestemming voor wandelaars en bergbeklimmers. Je vindt er ook andere landschappen zoals graslanden en tropische bossen.

Khao Yai Nationaal Park
Khao Yai Nationaal Park, Thailand

Het park is ook aantrekkelijk voor natuurliefhebbers. Enkele van de soorten die je hier waarschijnlijk zult zien, zijn gibbons, luipaarden, apen en olifanten. Hoewel het nu zeldzaam is, is het zelfs mogelijk om een tijger te spotten. Ook vind je in het park veel watervallen, waarvan de grootste Haew Narok is.

5. Erawan Nationaal Park

Erawan National Park ligt in het westen van Thailand, in de provincie Kanchanaburi. Een van de belangrijkste attracties van het park is de Erawan-waterval, een waterval met zeven niveaus die is vernoemd naar een olifant uit de hindoemythologie. Je kunt deze waterval beklimmen en baden in de poelen.

Erawan is één van de populairste nationale parken in Thailand
Erawan is één van de populairste nationale parken in Thailand

Dit park heeft ook verschillende grotten die je kunt verkennen. De gemakkelijkste manier om het park te bereiken, is door een bus te nemen vanaf Kanchanaburi, die er ongeveer anderhalf uur over doet. Er rijden elke dag meerdere bussen, dus het is een gemakkelijke dagtocht. Als je meer dan een dag in Erawan National Park wilt doorbrengen, kun je kamperen of een bungalow huren.

6. Mu Ko Surin Nationaal Park

Mu Ko Surin is een beschermde eilandengroep in de Andamanse Zee, 60 km (37 mijl) van het vasteland. Deze eilanden bieden veel geweldige snorkelplekken, met helder water, prachtige koraalriffen en vele soorten vissen, zeeschildpadden en ander zeeleven.

Mu Ko Surin, prachtige duiklocaties
Mu Ko Surin, prachtige duiklocaties

Er zijn ook enkele geweldige plekken om te duiken, zoals Richelieu Rock, een wereldberoemde duiklocatie. Je kunt georganiseerde tochten naar dit maritieme park maken of het op eigen gelegenheid bezoeken. Sommige eilanden bieden kampeerplaatsen of bungalows te huur aan. Dit nationale park is de ideale bestemming als je tijd wilt doorbrengen met ontspannen op het strand of snorkelen.

7. Khao Sok Nationaal Park

Dit nationale park in Thailand is gelegen in de provincie Surat Thani. Het bestaat voornamelijk uit regenwoud en jungle. Het wordt in feite beschouwd als de meest regenachtige plek in Thailand, wat helpt bij het ondersteunen van een grote diversiteit aan planten en dieren. Naast honderden vogelsoorten heeft het park wilde katten, herten, tapirs, olifanten en zwijnen.

Khao Sok Nationaal Park
Khao Sok Nationaal Park

Je kunt hier ook een van ‘s werelds grootste bloemen vinden, de steeds zeldzamere Rafflesia kerrii, die in Thailand alleen in Khao Sok leeft. Het droge seizoen, tussen juni en oktober, is de optimale tijd om te bezoeken. Tussen april en juni is het moessonseizoen, wanneer overstromingen vaak voorkomen en veel paden glad zijn.

8. Mu Ko Similan Nationaal Park

Het nationale park van Mu Ko Similan is een van de andere mariene parken van Thailand. Het is een archipel van 11 eilanden, ongeveer 70 km uit de kust van de Andamanse Zee. Deze granieten eilanden zijn net zo mooi boven het water als hieronder, bedekt met regenwoud, omgeven door witte stranden en omzoomd door koraalriffen. Tussen december en april is het water erg helder, waardoor het een goede tijd is om te snorkelen en duiken.

Mu Ko Similan
Mu Ko Similan National Park

Sommige eilanden, zoals Ko Miang en Ko Simlan, hebben hotels en restaurants. Er zijn verschillende bedrijven die duiktochten op de eilanden aanbieden. Op sommige hiervan kan je meerdere nachten aan boord van de boot blijven en overdag op duikexcursies gaan.

9. Ao Phang Nga

Ao Phang Nga is misschien wel het bekendste nationale park in Thailand. Het ligt in de provincie Phang Nga. Er zijn nogal wat dingen te zien in dit park, dus het is goed als je hier minstens een paar dagen kunt doorbrengen. Het park omvat een baai van 42 karsteilanden, met een aantal prachtige stranden, indrukwekkende kalkstenen kliffen, grotten en lagunes om te verkennen.

Ao Phang Nga Nationaal Park
Ao Phang Nga Nationaal Park, Thailand

De meest populaire plek is James Bond Island, dat zijn naam heeft gekregen nadat een deel van The Man With the Golden Gun hier werd gefilmd. Als je grotten wilt verkennen, wil je een dagtocht maken naar de Koh Panak-grot, die alleen per boot kan worden betreden.

10. Mu Ko Ang Thong

Mu Ko Ang Thong National Park, in de Golf van Thailand, is een nationaal marien park dat uit 42 eilanden bestaat. De beste manier om dit park te zien, is door een boottocht te maken of je eigen boot te huren. Speedboten en kajaks zijn hier beide populair. Er zijn veel plekken die goed zijn om te snorkelen en duiken.

Mu Ko Ang Thong National Park, Thailand
Mu Ko Ang Thong National Park, Thailand

Je kunt tenten of bungalows huren als je één of meerdere nachten wilt blijven. Verschillende eilanden hebben prachtige witte zandstranden, terwijl andere bergen hebben waar je kunt wandelen en van een prachtig uitzicht op de top kunt genieten. Naast een grote verscheidenheid aan zeeleven, kan je op de eilanden apen, otters, wilde zwijnen, stoffige bladeren en makaken zien.

Plan hier je vakantie naar Azië

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
13 Shares
13 Shares
Copy link