Wereldreizigers.nl
waterpark in Hue
Home » Azië » Vietnam » Het verlaten waterpark in Hue – Hoe kom je er + TIPS

Het verlaten waterpark in Hue – Hoe kom je er + TIPS

Hue is gelegen in centraal Vietnam en is de voormalige keizerlijke hoofdstad. De stad is daarom rijk aan historie en cultuur. Hue heeft een prachtige ligging naast de rivier, vele tombes, een prachtige Citadel, een mooie omgeving én je vind hier het verlaten waterpark (ook bekend als Ho Thuy Tien).

Plan hier je vakantie naar Azië

Hoe kom je in Hue

Een vette pro van Hue is dat het een vliegveld heeft, een treinstation én een busstation. Je kunt dus op alle gewenste manieren in deze stad komen. Wanneer je onze reisroute door Vietnam volgt reis je van Tam Coc naar Hue. Het makkelijkste en goedkoopste is om deze afstand af te leggen met de bus. Reis je van zuid naar noord en kom je dus vanaf Hoi An? Dan kun je er ook voor kiezen om de bus te nemen, maar het leukste (en mooiste) is om de Hai van Pass af te leggen met een easyrider of zelf op de motor of scooter. Deze route is namelijk een belevenis op zich!

Lees ook: Top 10 | Wat zijn de beste backpack bestemmingen in Azië?

Hoe kom je bij het waterpark

Vanaf het stadscentrum van Hue bereik je de ingang van het verlaten waterpark in ongeveer 30 minuten op de scooter. Toen wij hier waren in april 2018 was het verboden om een bezoek te brengen aan het verlaten waterpark (bleek achteraf). Ik ben zelf niet via de officiële ingang naar binnen gegaan en daarom ging voor mij alles vlekkeloos. Mijn reisbuddy’s werden echter achterna gezeten door de beveiliging. Wanneer je eenmaal op het verlaten waterpark bent dan laten ze je sowieso met rust. Parkeer dus je scooter ergens in de buurt (niet bij de officiële ingang) en ga lopend het terrein op. Just to be sure. Er schijnt ook een onofficiële bewaker tussen te lopen die je tussen de 20.000 VND tot 50.000 VND kunt betalen om het terrein op te mogen. Kom je met de scooter? Dan betaal je ook parkeerkosten.

Tip: Er is een looproute langs het ‘water park stadium’ en ‘water park space simulator’. Wanneer je hier het terrein op loopt is de kans het grootste dat het succes oplevert.

Geschiedenis van het waterpark in Hue

Het allerleukste is om je van tevoren een beetje te verdiepen in de geschiedenis van het waterpark in Hue. Het park is gebouwd rond 2001 met het doel om toerisme naar Hue te trekken. Mede dankzij financieringen van staatsbedrijven (die er baat bij hadden om die toeristen te trekken) werd het mogelijk om dit waterpark te bouwen à 70 miljard Vietnamese Dong. Een behoorlijke investering dus. Ondanks het feit dat er veel geld is geïnvesteerd in het waterpark is het nooit afgemaakt. Met als resultaat dat het nu bekend staat als het verlaten waterpark. Overigens is het niet zo bekend, het wordt namelijk niet als to-do aangeprezen wanneer je in Hue bent. Je moet het dus echt voorafgaand op blogs gelezen hebben wil je weten dat dit verlaten waterpark bestaat.

Lees ook: Op de scooter door Laos! | De Twee meest populaire motorbike loops

Een kijkje in het waterpark in Hue

Eenmaal aangekomen op het waterpark zul je versteld staan van de ‘vibe’ die hier heerst. Deze plek is onwerkelijk en best wel spannend. Met name als je vroeg in de ochtend gaat zul je niet veel andere toeristen tegenkomen en dat geeft het hele avontuur toch net iets extra’s.

Tip: Zorg dat je rond 7/8 uur in het verlaten waterpark bent zodat je het (bijna) helemaal voor jezelf hebt!

Ilse – Wereldreizigers.nl
Het waterpark in Hue
Het waterpark in Hue

Krokodillen in het amfitheater

Aan het begin van het verlaten waterpark kom je een amfitheater tegen. In dit theater is in het midden een zwembad gebouwd waar het plan was om watershows te geven. Echter is dit natuurlijk nooit het geval geweest. Het zwembad is niet helemaal ongebruikt gebleven want een aantal jaren terug hebben ze ontdekt dat krokodillen zich hadden gevestigd in dit zwembad. Er staat zelfs nog steeds een bordje met ‘beware the crocodiles’. Je hoeft echter niet bang te zijn wanneer je hier bent, men zegt dat alle krokodillen in januari 2016 verwijderd zijn van het waterpark.

Het ‘zwembad’

Naast het amfitheater ligt het zwembad met glijbanen en kinderbad. Het geheel oogt flink griezelig en ik denk dat dit een van de weinige zwembaden zijn waar je voor geen goud in wil vallen. Het water is natuurlijk super troebel dus je ziet ook niet wat er eventueel in het zwembad leeft. Bij het zwembad zijn 3 glijbanen gebouwd die je ook van bovenaf kunt bekijken wanneer je de trap op loopt. Gek genoeg is deze prima intact gebleven.

Lees ook: De mooiste zwembaden ter wereld

Het boegbeeld: de draak

Het boegbeeld van het verlaten waterpark in Hue is de gigantische draak en heel indrukwekkend om te zien. De draak zie je al liggen wanneer je bij het ‘zwembad’ bent geweest en wanneer je via de normale entree het verlaten waterpark binnenkomt dan zie je de draak direct liggen. Deze draak is de hoofdattractie van het verlaten waterpark dat ooit een succes moest worden. Het vetste van deze attractie is dat je helemaal tot in de mond van de draak kunt gaan middels trappen. Vanuit de mond heb je uitzicht over de rivier en de klim naar boven is natuurlijk lekker creapy.

Meer reistips voor Vietnam

Vietnam heeft naast de prachtige natuur nog veel meer te bieden. Eerder schreef ik bijvoorbeeld over 10x wat te doen in Hoi An, Vietnam. Heb je die al gelezen?!

Plan hier je vakantie naar Azië

Avatar foto

Ilse & Nick

ILSE & NICK - OUR TRAVEL LIFE
- Travel addicts from #netherlands
- Chasing adventures & creating memories
- Home, dreaming where to go next
- [email protected]

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
10 Shares
10 Shares
Copy link