Wereldreizigers.nl
Gyeongju

Rondreis Zuid-Korea (3) | Gyeongju en Daegu

Om het land Zuid-Korea te leren kennen, kun je het beste een grote rondreis maken. Dit is deel 3 van mijn rondreis door Zuid-Korea. Ik startte met het eiland Jeju-Do en hierna vloog ik naar de miljoenenstad Busan om met het openbaar vervoer verder te reizen naar Gyeongju en Daegu. In dit artikel lees je daar alles over.

Plan hier je vakantie naar Azië

Gyeongju

De stad Gyeongju (locatie hier) staat bekend als de hoofdstad van het Silla koninkrijk in de 7de tot de 9de eeuw, ook wel bekend als de Golden Gity (gouden stad). De stad waarbij het hele centrum op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, bekend is om zijn geschiedenis en cultuur. Het centrum van geschiedenis en cultuur in Zuid-Korea, waardoor je er ook vele toeristen kunt vinden waarvan de meeste uit Zuid-Korea zelf komen.

Reizen naar Gyeongju

Vanuit Busan gaan er veel treinen naar verschillende delen van het land en zo ook naar Gyeongju. Een klein uurtje met openbaar vervoer van Gyeongju ligt de derde grootste stad van Zuid-Korea, Daegu.

Vanuit Busan kun je met regionale trein naar Gyeongju
Vanuit Busan kun je met regionale trein naar Gyeongju

Vanuit Seoul en Busan gaat er enkele keren per dag een KTX trein (hogesnelheidstreinen), maar ook regionale treinen en bussen. De treinen komen allemaal aan op het treinstation Singyeongju, wat ongeveer 10 kilometer buiten Gyeongju ligt (locatie hier).

Er gaat regelmatig een bus die er ongeveer 20 minuten over doet om naar de stad te rijden. In de stad is er een goede busverbinding tussen alle toeristische attracties en kun je makkelijk heen en weer reizen waardoor je in een paar dagen alle belangrijke dingen kunt zien.

Bezienswaardigheden in Gyeongju

1. Het centrum

Het centrum van Gyeongju staat vol met typsiche koreaanse architectuur
Het centrum van Gyeongju staat vol met typsiche koreaanse architectuur

Het centrum van Gyeongju staat bijna helemaal op UNESCO werelderfgoedlijst. Belangrijke dingen om te zien in de stad zijn: Gyeongju Daereungwon Ancient Tomb Complex (locatie hier), Cheomseongdae Tower en Hwangnidan-gil (locatie hier).

2. Cheomseongdae Tower

Door de hele stad zijn nog vele graftombes te vinden die allemaal tot UNESCO werelderfgoedlijst staan. De Cheomseongdae Tower (locatie hier) is bekend van vele foto´s van Gyeongju en ligt in het park dat voor Donggung Palace ligt. De straten rondom Hwangnidan-gil zijn bekend voor hun typische Koreaanse architectuur.

De  Cheomseongdae tower
De Cheomseongdae Tower

3. Donggung Palace

Donggung Palace (locatie hier) is het tweede paleis van de koning in het Silla Koningrijk. Deze plaats heeft drie verschillende eilandjes met paleizen erop met er omheen twaalf heuvels. Lange tijd was het paleis gesloten, maar sinds de renovering is het een veel bezochte plaats.

Donggung Palace bij avond
Donggung Palace bij avond

Het is vooral heel erg mooi zodra de zon onder is gegaan en de lichten weerspiegelen op het water. Vanuit het centrum is het paleis te voet bereikbaar, maar let op; ´s avonds kan het heel erg druk zijn. De entree bedraagt 3.000 Won voor volwassenen.

4. Gyeongju Woljeong Bridge

Gyeongju Woljeong Bridge (locatie hier) is de grootse houten brug van Zuid-Korea. De brug is afgebrand en weer opnieuw opgebouwd in 2018. Vooral bij avond is deze brug heel erg mooi om te bezoeken. De brug is afkomstig uit het Silla koningrijk. Helaas was de brug in juni 2022 onder constructie en stond in de steigers. Vanaf het centrum is de brug te voet makkelijk te bereiken.

5. Bulguksa tempel

De Bulguska tempel (locatie hier) stamt uit het Silla Koningrijk waar deze gebouwd is tussen 514 en 540 en gemoderniseerd in 751. In de oorlog in 1592 heeft de tempel grote schade geleden tijdens een brand en in 1920 heeft er een grote reconstructie plaatsgevonden. Sinds 1995 staat het op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Bulguksa Tempel nabij Gyeongju
Bulguksa Tempel nabij Gyeongju

Vanuit Gyeongju gaan er veel bussen naar de tempel, die onderaan stoppen en vanaf hier kun je dit makkelijk bezoeken. Om binnen te komen betaal je een entree van 6.000 Won.

6. Gyeongju Tower

De Gyeongju Tower (locatie hier) staat in het Gyeongju Expo Park wat naast het Bomun Tourisme Complex ligt. De toren is 82 meter lang en is geïnspireerd op de 9 verdiepingen van de Pagoda of Hwangnyongsa Temple, één van de drie schatten van het Silla Koningrijk.

Tegenover de Gyeongju Tower is de Pagoda te zien waarop de toren gebaseerd is
Tegenover de Gyeongju Tower is de Pagoda te zien waarop de toren gebaseerd is

Voor het Expo Park wordt een entree gevraagd van 12.000 Won en dit geeft je toegang tot het gehele park. Het makkelijkst kom je er met de bus op weg naar -of terug van de Bulgaska tempel.

7. Het Bomum meer

Dichtbij de Tower ligt het Bomum meer (locatie hier). Een plaats waar veel Koreanen hun vakanties doorbrengen om zo van de stad Gyeongju te kunnen genieten én dichtbij de natuur te zitten. In de zomer kun je hier heerlijk zitten en ook wandelen rondom het meer. Hierbij ligt ook het Thema-park Gyeongju World, wat een grote trekpleister is.

Bomum meer
Bomum meer

Andere bezienswaardigheden in Gyeongju

Dichtbij ligt de stad Ulsan, waar je veel kan doen en bekijken. Verder ligt aan het strand de van Instagram bekende Skywalk. Ook zijn er veel verschillende tempels in de buurt waar je heen kunt gaan.

Daegu

De stad Daegu ligt in het midden van het land (locatie hier) en is de derde grootste stad van Zuid-Korea met ruim 2,5 miljoen inwoners. Een veel gezegde slogan is Colorful Daegu, omdat de stad vooral bekend vanwege de weinig regenval en hoge temperaturen.

Reizen naar Daegu

Vanuit alle delen van het land kun je er komen met lokale treinen en de KTX treinen. Vanuit Gyeongju is er ook een treinverbinding. In de stad Daegu liggen drie metrolijnen, die je naar overal in de stad brengen. Boven de grond rijden er veel buslijnen, die naar alle delen van de stad gaan.

Bezienswaardigheden in Daegu

1. Seomum Market

De grootste tradionele markt van Daegu (locatie hier) staat vooral bekend voor zijn textielen en kleding. Intussen is er ook veel eten te vinden en andere producten die hier verkocht worden op de ruim 4.000 kraampjes. Deze markt is ook ś avonds open. Door de vele lichtjes is er een gezellige sfeer.

Één van de ingangen van de bekende Seomum Market
Één van de ingangen van de bekende Seomum Market

2. 83 Tower

Deze toren met uitzicht is gelegen naast het grote E-World attractiepark en is zichtbaar vanuit de hele stad (locatie hier). Bovenop de toren heb je een prachtig uitzicht over de hele stad, wat vooral heel populair is voor het bekijken van de zonsondergang. Verder op de 77ste verdieping bungee-jumpen, de zogenaamde “Sky jump”.

Ingang van de 83 Tower en E-World attractiepark met de bekende engelse bus
Ingang van de 83 Tower en E-World attractiepark met de bekende Engelse bus

3. Aspan Park

Aspan Park (locatie hier) is bekend bij de Koreaanse bezoekers, maar minder bij toeristen van andere afkomst. Het is een goede plaats voor een wandeling, maar het is nog mooier om met de kabelbaan omhoog te gaan voor het bekijken van de zonsondergang over downtown Daegu. Bovenop ligt tevens een restaurant waar je prima eten kunt.

Zonsondergang downton Daegu vanaf Aspan Park
Zonsondergang downton Daegu vanaf Aspan Park

Om onderaan bij de kabelbaan te komen, gaat er een bus omhoog die weer aansluit vanuit de metro. ** De kabelbaan heen en weer kost 10.500 Won, maar kunt ook een enkel kaartje kopen. Let op dat de kabelbaan maar tot een bepaalde tijd naar beneden gaat en je de laatste niet mist.

4. Suseong Lake

Met prachtige uitzichten over de bergen is deze locatie zowel overdag als ´s avonds mooi om te bezoeken. Dit meer (locatie hier) is gemaakt in de Japanse kolonie tijd om te zorgen voor water voor landbouwgrond. Nu ligt er een recreatiepark en wordt het vooral gebruikt om te genieten van de rust, maar toch dichtbij de stad. **Over het meer kan er gegaan worden met eendjes en 4 keer per dag brengt de muziekfontein entertainment voor de vele bezoekers die speciaal hiervoor heenkomen.

De muziekfontein die 4 keer per dag een show geeft
De muziekfontein die 4 keer per dag een show geeft

5. Daegu Yangnyeongsi Museum of Oriental Medicine

Daegue staat bekend om zijn oriëntale medicijnen en hier is een heel museum (locatie hier) op gebaseerd. Hier worden tradities getoond en er zijn veel dingen die je zelf kunt zien en ruiken. Er zijn verschillende programma´s te volgen in het museum over geneeskundige kruiden. Het museum is gratis te bezoeken, alleen voor het programma betaal je.

Andere bezienswaardigheden in Daegu

In de stad zijn er veel moderne gebouwen te vinden en verschillende straten vol met winkels. Vanuit het toeristen infopunt zijn er verschillende wandelroutes door de stad om een goed beeld te krijgen van de moderne geschiedenis voor en na de Koreaanse oorlog.

Moderne gebouwen die te vinden zijn in het stadscentrum van Daegu
Moderne gebouwen die te vinden zijn in het stadscentrum van Daegu

Plan hier je vakantie naar Azië

Avatar foto

Eline Sieben

Ik heb al aardig wat gereisd in mijn leven. Zo woonde ik in 2021 tijdens mijn studie in Namibië en was ik in 2022 in Oostenrijk, Duitsland, België, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en Namibië onderweg!

In 2023 heb ik de landen Hongarije, Slowakije, Oostenrijk, Turkije, Frankrijk, Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Trinidad en Tobago, Engeland, Polen, Rwanda, Tanzania, Kenia, Burundi en Oeganda bezocht.

Planning 2024: Nog meer reizen en zien van de wereld. Intussen heb ik al 36 landen gezien op deze prachtige wereld die aan onze voeten ligt.

Bekijk mijn Instagram @travel_with_eline voor meer prachtige foto´s en verhalen over mijn reizen.

Quote: "Great times never come from comfortzones!"

Foutje gezien? Vraag? Opmerking? Laat het ons weten in de reacties!

Elke maand leuke reistips en voordelen ontvangen?

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
2 Shares
2 Shares
Copy link