Wereldreizigers.nl
Seoraksan National Park
Home » Azië » Zuid-Korea » Rondreis Zuid-Korea (4) | Tips voor Sokcho en Seoraksan National Park

Rondreis Zuid-Korea (4) | Tips voor Sokcho en Seoraksan National Park

Om het land Zuid-Korea te leren kennen, kun je het beste een grote rondreis maken. Dit is deel 4 van mijn rondreis door Zuid-Korea. Ik startte met het eiland Jeju-Do en hierna vloog ik naar de miljoenenstad Busan om met het openbaar vervoer verder te reizen naar Gyeongju en Daegu. Ik ging vanuit daar naar het noorden naar het bekendste nationale park van Zuid-Korea, Seoraksan National Park, en het nabijgelegen stadje Sokcho. In dit artikel lees je er alles over.

Plan hier je vakantie naar Azië

Sokcho

Bijna alle toeristen komen naar Sokcho (locatie hier) om maar één reden, namelijk om Seoraksan National Park te bezoeken. Dit havenstadje heeft veel meer te bieden dan een goed uitvalsbasis voor Seoraksan National Park. In het noord-oosten van het land kun je dit stadje vinden.

Bord op het strand met afstanden naar andere hoofdsteden | Tips voor Sokcho
Bord op het strand met afstanden naar andere hoofdsteden | Tips voor Sokcho

Hoe kom je er?

Om in Sokcho te komen zijn er verschillende mogelijkheden. Met een auto is Sokcho te bereiken in ongeveer 2 uur vanuit Seoul. Op 20 kilometer afstand ligt het Yangyang International Airport waar vliegtuigen uit verschillende delen van het land heen vliegen, maar ook internationale vluchten vanuit Japan en andere landen vertrekken hier.

Vanuit Seoul ben je in 2,5 uur in Sokcho | Tips voor Sokcho
Vanuit Seoul ben je in 2,5 uur in Sokcho | Tips voor Sokcho

In Sokcho ligt een grote bus terminal waar bussen komen uit vele delen van het land. Vanuit Seoul brengen luxe bussen je in 2,5 uur naar Sokcho. Vanuit Seoul zijn er ook dagtrips mogelijk naar Seoraksan National Park. Wil je het iets rustiger aan doen en Sokcho nog bezoeken? Dan heb je minimaal één overnachting nodig in Sokcho.

Sokcho Beach

Het strand (locatie hier) is één van Korea’s meest bekende stranden waar ieder jaar veel toeristen en Koreanen heen gaan. Het is op wandelafstand van de bus-terminal, met vele restaurantjes en winkeltjes langs het strand. Langs het hele strand kun je ook verschillende sculpturen vinden.

Het Strand | Tips voor Sokcho
Het Strand | Tips voor Sokcho

Abai village

Abai Village is gelegen op een eiland (locatie hier) en is het thuis van Noord-Koreaanse vluchtelingen tijdens de Koreaanse oorlog. Door de tijd zijn de meeste Noord-Koreaanse invloeden inmiddels verdwenen, maar het typische Noord-koreaanse eten, bloedworst soep, is er nog altijd te vinden. Dit dorpje is voor vele ook bekend als achtergrond van verschillende K-drama’s die hier opgenomen zijn.

Younggeumjeong Tempel en vuurtoren

Aan het strand is Younggeumjeong Pavilion (locatie hier) te vinden die over de zee uitkijkt met ernaast een grote vuurtoren die prachtig uitzicht biedt over de stad Sokcho en nabijgelegen stadjes. Mits het goed weer is, kun je ook de bergen van Seoraksan National Park zien.

Tempel die deels op zee is gebouwd | Tips voor Sokcho
Tempel die deels op zee is gebouwd | Tips voor Sokcho

Touristen- en vis markt

Deze grote deels overdekte markt (locatie hier) staat bekend om zijn vis en gefrituurde kip van hoge kwaliteit. Loop over de markt en kijk je ogen uit met alle verschillende gerechten en snacks die hier te verkrijgen zijn. Dit is een grote aanrader, vooral op regenachtige dagen!

Meer van Cheongchoho

Het hele centrum van Sokcho is gebouwd rondom het meer van Cheongchoho (locatie hier). Rondom het meer is een fietspad met verlichting aangebracht, waardoor je kunt wandelen en fietsen rondom het meer. Op verschillende plaatsen aan het meer heb je goed uitzicht over de verschillende stukjes van de stad en de omliggende bergen. Vooral de Expo Tower (locatie hier) met zijn observatie platform, zorgt voor een goed uitzicht.

Olympisch stadion (Gangneung)

De olympische winterspelen in 2018 waren een bijzondere spelen voor de relatie tussen Noord- en Zuid-Korea. Het vrouwen ijshockey team deed namelijk mee als team Korea in plaats van verdeelde teams tussen Noord en Zuid.

Mascottes van de olympische spelen in 2018 | Tips voor Sokcho
Mascottes van de olympische spelen in 2018 | Tips voor Sokcho

Tot op heden kun je het olympische stadion (locatie hier) nog bezoeken en zijn de mascottes van de winterspelen nog altijd goed zichtbaar in zowel Gangneung als Sokcho.

Bezoek DMZ-Zone met Noord-Korea

Op ongeveer een uur rijden naar het noorden is de Demilitarized Zone (DMZ) met de Noord-Koreaanse grens. Deze is minder bekend dan de DMZ die vanuit Seoul makkelijk bereikbaar is.

Er is een observatieplatform waar je over Noord-Korea kunt uitkijken. Vanuit Sokcho zijn er verschillende tours mogelijk die je hierheen brengen, maar je kunt ook zelf met de auto erheen rijden of met één van de bussen die meerdere keren per dag gaan.

Seoraksan National Park

Het bekendste nationale park van Zuid-Korea met de tweede hoogste bergen van Korea (de hoogste berg ligt op Jeju-eiland). Het is een droom voor wandelliefhebbers en ook voor niet-wandelliefhebbers is er ook meer dan genoeg te doen. Dit nationale park staat bekend om een grote diversiteit in flora en fauna en staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed lijst.

De bergen vanuit de vallei | Tips voor Seoraksan National Park
De bergen vanuit de vallei | Tips voor Seoraksan National Park

Hoe kom je er?

Vanuit Sokcho rijden er bussen (lijn 7 en 7-1 zijn enige die erheen gaan) en het duurt ongeveer 30 minuten voordat je bij de ingang van het nationale park bent. De bussen zouden regelmatig rijden, maar in praktijk is dit niet het geval. Je zal regelmatig wat langer moeten wachten voordat er een bus komt. Heb je een auto gehuurd in Zuid-Korea? Je kunt er ook met de auto komen en deze direct voor de ingang parkeren.

Wandelroutes

In het park zijn er verschillende wandelroutes mogelijk. De bekendste is de Ulsanbawi Hike en deze is ongeveer 8 kilometer. Hier ga je langs de rivier en door het bos omhoog, waarna het laatste gedeelte alleen nog maar trappen omhoog zijn. Op de top heb je drie verschillende platformen waar je een geweldig uitzicht hebt en zelfs Sokcho ziet liggen. De hele wandeling duurt ongeveer vier uur in totaal en onderweg kom je veel mooie uitzichten tegen.

De top bij de Ulsanbawi Hike op een van de platformen | Tips voor Seoraksan National Park
De top bij de Ulsanbawi Hike op een van de platformen | Tips voor Seoraksan National Park

De makkelijkste en korste wandeling is 4,5 kilometer lang, waar je ongeveer 1,5 uur over doet naar de Biryong Waterfalls (locatie hier). Onderweg zijn er verschillende watervallen te zien en een hangbrug met prachtige natuur en uitzichten. Je kunt de route langer maken door nog 400 meter aan trappen omhoog te gaan en naar het uitzichtpunt te lopen.

Voor degene die van een uitdaging houden, is het beklimmen van Daecheongbong Peak (locatie hier) een goede optie. De route is ongeveer 16 kilometer lang. Hierbij kun je onderweg overnachten om zo de volgende dag weer op tijd verder te wandelen.

Seorak kabelbaan

Uitzicht vanaf de kabelbaan | Tips voor Seoraksan National Park
Uitzicht vanaf de kabelbaan | Tips voor Seoraksan National Park

Voor de niet-wandelliefhebbers is er een kabelbaan die omhoog gaat naar Gewongeumseong Fortress (locatie hier), een bekende ruïne op de Seorak berg. Vanuit de kabelbaan heb je een adembenemend uitzicht over de vallei van Seoraksan national park en een goed overzicht van hoe hoog je eigenlijk zit.

Tempels in het Nationale Park

In het nationale park liggen twee boeddhistische tempels, genaamd Baekdamsa Temple (locatie hier) en Seoraksan Sinheungsa Temple (locatie hier), en zijn leuk om doorheen te wandelen als je er bent. Verder staat er ook een grote boeddha aan het begin van het park. Deze is duidelijk niet te missen.

Grote Boeddha | Tips voor Seoraksan National Park
Grote Boeddha | Tips voor Seoraksan National Park

Geumganggul Cave

Op ongeveer 600 meter ligt deze prachtige grot (locatie hier) die zorgt voor een bijzonder en mooi uitzicht over het nationale park. De hike hierheen is ongeveer 3,6 kilometer en zeer steil met veel bruggen en trappen. Het duurt dan ook ongeveer 2 uur om er te komen, maar is het waard voor het uitzicht!

Plan hier je vakantie naar Azië

Avatar foto

Eline Sieben

Ik heb al aardig wat gereisd in mijn leven. Zo woonde ik in 2021 tijdens mijn studie in Namibië en was ik in 2022 in Oostenrijk, Duitsland, België, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en Namibië onderweg!

In 2023 heb ik de landen Hongarije, Slowakije, Oostenrijk, Turkije, Frankrijk, Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Trinidad en Tobago, Engeland, Polen, Rwanda, Tanzania, Kenia, Burundi en Oeganda bezocht.

Planning 2024: Nog meer reizen en zien van de wereld. Intussen heb ik al 36 landen gezien op deze prachtige wereld die aan onze voeten ligt.

Bekijk mijn Instagram @travel_with_eline voor meer prachtige foto´s en verhalen over mijn reizen.

Quote: "Great times never come from comfortzones!"

Deze pagina kan gesponsorde en/of affiliate links bevatten. Door onze affiliate links te gebruiken support je ons zonder extra kosten. Dank je wel!

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
3 Shares
3 Shares
Copy link