Wereldreizigers.nl
Home » Caraïben » 6x prachtige Caribische eilanden die tot Nederland behoren

6x prachtige Caribische eilanden die tot Nederland behoren

Onder de eilandgebieden van de Nederlandse Cariben bevinden zich verborgen juweeltjes waar toeristen spannende avonturen of ontspannende uitjes kunnen beleven. De zes eilanden, die allemaal deel uitmaken van het Koninkrijk der Nederlanden, staan bekend om hun vriendelijke inwoners en ontspannen houding. Reizigers die willen genieten van populaire activiteiten zoals gokken en winkelen, kunnen alles vinden wat ze willen op de Nederlands Caribische eilanden. Voor mensen die de voorkeur geven aan minder drukte en minder ontwikkelde gebieden zijn er ook verschillende keuzes, zoals Saba en Sint Eustatius.

Lees ook: Eilandhoppen op de ABC eilanden

6. Sint Eustatius

Voor een ontspannen vakantie op een rustig eiland moeten toeristen naar Sint Eustatius gaan, ook wel Statia of Statius genoemd. In tegenstelling tot veel van de grotere eilanden in andere delen van het Caribisch gebied, beweegt Sint Eustatius zich in een langzaam tempo en verwelkomt bezoekers om te genieten van een authentieke ervaring zonder toeristische rages. Met nauwelijks een vleugje modernisering, heeft het eiland slechts één stad, Oranjestad, een charmante plek om te winkelen, eten en tot rust te komen. Op Sint Eustatius kunnen reizigers in een rustig tempo hun dagen doorbrengen met wandelen, verkennen en duiken. Mensen die op zoek zijn naar wat meer opwinding, moeten in juli een bezoek brengen aan het Statia Carnival, met muziek, dans en het beste van de lokale keuken.

Sint Eustatius
Sint Eustatius

5. Saba

Toeristen zullen misschien verbaasd zijn om te horen dat het hoogste punt van het Koninkrijk der Nederlanden zich op de kleinste bijzondere gemeente, het eiland Saba, bevindt. De thuisbasis van de vulkaan Mount Scenery, Saba heeft niet de meest opvallende zandstranden in het Caribisch gebied, maar trekt toeristen aan vanwege het prachtige landschap en het gevarieerde en levendige ecosysteem.

De jungle van Saba
De jungle van Saba

Saba is bereikbaar per vliegtuig of zeilboot en ligt dicht bij Sint Maarten, maar is een locatie die anders is dan alle andere in het Caribisch gebied. Het heeft een wereldberoemde duikstek, prachtige regenwoudpaden en tal van plekken om te ontspannen. Het is echt een ideale bestemming voor liefhebbers van ecotoerisme.

Duiken op Saba
Duiken op Saba

4. Bonaire

Bonaire is bijna uitsluitend gewijd aan duikers en snorkelen vanwege het ontbreken van zandstranden. De meeste duikplekken rond het eiland zijn gemakkelijk bereikbaar. Bonaire is zelfs de topbestemming ter wereld voor kantduiken, met elk van zijn meer dan 80 duikplekken direct voor de kust. Het heldere water en de zichtbaarheid maken Bonaire ook een aantrekkelijke plek voor onderwaterfotografie.

Duiken op Bonaire
Duiken op Bonaire
Duiken op Bonaire
Duiken op Bonaire

Reizigers die op het land willen ontspannen, kunnen een verrekijker pakken en vogels kijken of enkele van de intrigerende bezienswaardigheden van Bonaire bezoeken. Het eiland biedt een scala aan accommodaties, waaronder bescheiden hotels, grote resorts, villa’s en appartementen aan de oceaan.

3. Sint Maarten

Gewild door twee landen vanwege zijn schoonheid en ligging, wordt het eiland Sint Maarten gedeeld door Nederland en Frankrijk. Sint Maarten omvat het onderste derde deel van het eiland. Het eiland biedt een golfbaan, verschillende plekken om te eten of te ontspannen met een drankje en het is geweldig winkelen in Philipsburg. Maar geen reis naar Sint Maarten zou compleet zijn zonder een bezoek aan ten minste een van de 37 stranden van het eiland, die tot de beste van het Caribisch gebied behoren.

Vliegveld bij het strand van Sint Maarten
Vliegveld bij het strand van Sint Maarten

Het beroemde ‘vliegveldstrand’ is een must see! Toeristen kunnen kiezen uit verschillende bestemmingen aan de Nederlandse kant van het eiland, zoals Cupecoy Beach aan de westkant tot Dawn Beach aan de oostkant.

Vliegveld bij het strand van Sint Maarten
Vliegveld bij het strand van Sint Maarten

Reizigers kunnen genieten van de meer populaire stranden of sluipen naar verlaten plekjes. De stranden aan de oostkant zijn over het algemeen winderiger met ruiger water in tegenstelling tot de stranden aan de westkant.

2. Curacao

Curaçao, gelegen nabij Venezuela in het zuidelijke Caribisch gebied, wordt steeds populairder als cruiseschipbestemming en zal naar verwachting zelfs ruimtetoerisme aanbieden in 2015. Een grote trekpleister van dit Nederlandse eiland is Willemstad, de hoofdstad.

Lees ook: Wijzigingen reisadvies Aruba, Bonaire en Curaçao | Meer TUI vluchten

Curacao
Curacao

Willemstad heeft bouwstijlen die je in Nederland zou vinden, maar dan geschilderd in prachtige pasteltinten. De stad is verdeeld in twee delen met daartussen de St. Annabaai. Reizigers vinden op Punda winkels, restaurants en musea.

Curacao
Curacao

De andere kant van het eiland bestaat voornamelijk uit woonstraten. De baai biedt een kans om te duiken en te zwemmen met dolfijnen. Veel mensen bezoeken Curaçao om te genieten van snorkelen en duiken zonder dat een boot nodig is.

1. Aruba

Het eiland Aruba staat bekend om zijn prachtige weer met zonnige luchten, koele briesjes en bijna onbestaande regen. Aruba, een van de meest populaire Nederlandse Caribische eilanden, biedt een uniek contrast van prachtige witte zandstranden en woestijnachtig terrein.

Strand Aruba
Strand Aruba

Bezoekers kunnen de ene dag zonnen of snorkelen en de volgende dag gaan paardrijden of wandelen. Er is zelfs een Spaanse goudmijn. Nederlandse koloniale architectuur is te vinden in de hoofdstad Oranjestad aan de zuidkust. Bezoekers kunnen winkelen in boetieks, een wandeling maken aan de waterkant of genieten van een verscheidenheid aan culinaire ervaringen.

Strand Aruba
Strand Aruba

Aruba heeft verschillende geweldige resorts, 12 casino’s, restaurants in alle graden van formaliteit en bars.

Avatar foto

Wereldreizigers

Wereldreizigers.nl | Alles over verre reizen, wereldreizen, reisnieuws, reisfotografie, backpacken, reistips en meer.

Elke maand leuke reistips en extra voordelen ontvangen? En wist je dat we maandelijks een wereldkaart weggeven onder onze abonnees? Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder je e-mailadres achter laten, je maakt dan elke maand opnieuw kans!

logo-wereldreizigers-grijs-1
Translate »
21 Shares
21 Shares
Copy link